Acasa Revista Presei Revista presei. Tăriceanu vrea 5 ministere și un vicepremier

Revista presei. Tăriceanu vrea 5 ministere și un vicepremier

scris de Z.V.
13 afisari

Explozia care a zguduit cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, convocarea premierului Dacian Cioloș în Parlament, amânarea concursurilor pentru conducerile școlilor și liceelor, Memoradumul privind justiția, discutat de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii, evenimentele organizate pentru marcarea a 557 de ani de atestare istorică a Bucureștiului, răcirea accentuată a temperaturilor în majoritatea regiunilor țării, dar și o nouă extragere în Loteria bonurilor fiscale sunt principalele subiecte ale zilei de 19 septembrie.

dragnea-a-batut-palma-cu-partidul-lui-tariceanu-Tăriceanu vrea 5 ministere și un vicepremier, conform Evenimentului Zilei. Liberal-democrații lui Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin au început să-și împartă ministere convinși că vor face la iarnă Guvernul cu PSD. ALDE este interesată în mod special de Educație și Agricultură și de cel puțin un minister economic, au relatat surse din partid.

CCR ar putea schimba regulile alegerilor parlamentare, transmite Evenimentul Zilei. Deputații juriști i-au transmis Avocatului Poporului că prevederea legislativă privind dreptul de a fi ales parlamentar este neconstituțională. Cazul ar putea ajunge la CCR.

Convocarea lui Cioloș în Parlament, motiv de dispută între aleși. Ora a fost stabilită după bioritmul parlamentarilor, titrează România Liberă. Premierul Dacian Cioloș a fost convocat luni în Parlament, pentru a prezenta un raport asupra economiei, la insistențele PSD, care a susținut că are nevoie de lămuriri. Totuși, ora la care urma să fie convocat a iscat dispute între aleși, care au încercat să stabilească ședința cât mai târziu, din cauza „bioritmului colegilor”.

Decizia lui Dacian Cioloș chiar înainte de finalul mandatului! Ce a hotărât premierul cu doar trei luni înainte de alegerile parlamentare, relatează Evenimentul Zilei. Premierul Dacian Cioloș mai are numai trei luni de petrecut în scaunul de la Palatul Victoria, însă asta nu împiedică echipa care se ocupă de imaginea sa să își facă treaba în continuare, de curând fiind testați trei noi fotografi, scrie Cristian Șuțu pe blogul personal.

Premierul Cioloș merge la ONU, transmite Cotidianul. Premierul Dacian Cioloș, însoțit de o delegație, va participa în perioada 19-24 septembrie, la New York, la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU

Mircea Dumitru: Miza blocării concursului pentru directorii de școli este ca politicul să nu piardă controlul asupra școlilor, citează România Liberă. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, duminică, într-o emisiune, că miza blocării concursurilor pentru directorii de școli, prin amendamentul PSD de la comisia de învățământ a Senatului, este aceea de a nu pierde controlul politic asupra școlilor.

Ministrul Educației: E inacceptabil ca cineva să poată renunța la titlul de doctor fără explicații, relatează Gândul. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, referitor la inițiativa legislativă aflată în Camera Deputaților, prin care o persoană poate renunța la titlul de doctor, că este inacceptabil ca cineva să poată renunța la titlul de doctor fără a da explicații.

Ministrul Educației: Temele ar trebui făcute la școală, conformCurierului Național. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat la o emisiune că elevii ar trebui să își facă temele la școală, nu acasă. Ministrul a spus că elevii alocă „nepermis de mult” timp pentru a se pregăti pentru ore și a atras atentia că ideea ca un copil trebuie să se ocupe o zi întreagă numai de școală impune asupra elevului un „ritm de lucru si o cantitate de muncă care sunt nerezonabile”.

Fără nicio legătură aparentă, ALDE cere demisia ministrului Educației, citim în Puterea. Amendamentul introdus de către PSD, prin ușa din spate, ascuns într-un alt proiect legislativ care nici măcar nu era pe ordinea de zi, prin care se urmărește amânarea concursurilor pentru conducerile școlilor și liceelor ar putea fi discutat luni în plenul Senatului. Colac peste pupăză, ALDE cere demisia ministrului pentru că nu știe despre „home schooling”.

Carmen Iohannis, împotriva „școlii acasă”: Suntem ființe sociale, nu izolate, scrie Jurnalul Național. Carmen Iohannis, soția președintelui României, se declară împotriva ”școlii acasă”, susținând că este în beneficiul copilului să învețe într-o comunitate.

Bogdan Olteanu a scris două legi cu dedicație pentru Biserică, după ce primit un teren scump la Snagov, notează Libertatea.
În perioada 2004-2008, întâmplător sau nu, Biserica și Bogdan Olteanu s-au ajutat reciproc. Prima parte a primit legi prin care a intrat în posesia a zeci de mii de hectare de teren, păduri, dar și imobile. Politicianul a primit în schimb un teren pentru un palat.

The New York Times: Ce știm și ce necunoscute rămân în cazul exploziei din Manhattan. Guvernatorul Cuomo: O bombă care explodează în New York reprezintă un act terorist, dar nu dovedește implicarea unei grupări, titrează România Liberă. O explozie puternică a avut loc în jurul orei 20,30 p.m., ora locală, pe 23Street din Manhattan, rănind 29 de persoane și zguduind zona. Primarul Bill de Blasio a catalogat incidentul drept „un act intenționat”, iar guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a spus că, la această oră, nu există dovezi privind un act de terorism internațional, dar investigația este „încă la început”.

Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistență în urma exploziei din cartierul Chelsea, anunță Jurnalul Național. Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistență din partea unor cetățeni români, în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopții de sâmbătă, în cartierul Chelsea din Manhattan, a precizat ministerul Afacerilor Externe.

MAE: Nici un român nu a cerut ajutor în urma exploziei din New York, relatează Evenimentul Zilei. Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistență din partea românilor, în urma exploziei care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cartierul Chelsea din Manhattan, conform unei precizări a Ministerului de Externe.

Junker cheamă europenii în armată: „Mai multă apărare pentru Europa”, informează Gândul. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar pentru a forma o armată comunitară, a spus Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, la Strasbourg.

ANM: Informare de ploi și răcire accentuată în majoritatea regiunilor, până marți seara, scrie Jurnalul Național. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o informare de ploi și răcire accentuată, valabilă începând de duminică după-amiază până marți seara.

Cum îi constrânge școala pe elevi să facă Religia în continuare, aflăm din Adevărul. Școala face presiuni presiuni în continuare pentru ca elevii să facă ora de Religie, deși aceasta nu mai este obligatorie, susțin experții în Educație, dar și elevii și părinții. Presiunile de cele mai multe ori vin indirect, prin simplul fapt că nu le oferă opțiuni elevilor.

Vouchere pentru elevii care pun burta pe carte. Chiulangii își vor plăti școala, anunță Libertatea. Calitatea destul de scăzută a învățământului românesc din ultimii 26 de ani scurși de la Revoluție din le dă mari bătăi de cap aleșilor neamului, care vor să ridice cât de cât nivelul de pregătire a copiilor din România. Pentru a facilita accesul la educație dar și pentru a-i motiva pe cei mici să pună „burta pe carte” parlamentarii gândesc o lege prin care să-i plătească pe micuți să facă școală.

Mizerie în parcuri, în ciuda campaniei de curățenie anunțată de Firea, titrează Puterea. Primăria Capitalei a anunțat că, din 15 septembrie, a început un „amplu program de curățenie în parcurile administrate de ALPAB”. După patru zile, nu s-a mișcat nimic. Deși parcurile au fost luate cu asalt, de Zilele Bucureștiului fiind programate activități cultural-sportive, curățenia lasă mult de dorit duminică Băncile sunt atât de murdare, încât oamenii preferă să se așeze pe iarbă sau caută alte locuri pentru relaxare.

Afecțiunea care nu există în statisticile oficiale ale României. „Este ca un virus la calculator. Omul își creează programe emoționale, capabile să-i facă rău”, citim în Gândul. Stresul post-traumatic. O noțiune care le este cunoscută românilor, de cele mai multe ori, din filmele americane cu soldați. Deși stresul post-traumatic sau PTSD, pe scurt, este o tulburare care se manifestă nu doar la militari, ci la persoanele care trec prin experiențe de viață dure — amenințarea cu moartea, vătămare severă, violență sexuală etc — ea nu apare în statisticile oficiale din România. De multe ori, este încadrată în sfera de diagnostice de tulburare depresivă. „Tulburarea de stres post-traumatic perturbă funcționarea celor afectați, influențează capacitatea lor de a-și satisface nevoile de zi cu zi și de a îndeplini sarcinile de bază. Trauma continuă să intervină asupra vieții persoanelor, deoarece acestea retrăiesc în minte și corp experiențele pe care le-au suferit vizual, auditiv și somatic, ca și cum astfel de evenimente au încă loc”, subliniază medicul Alina Teodoru pentru Gândul.

Certificatul de cazier judiciar poate fi cerut de tinerii care au peste 14 ani fără a fi însoțiți de părinți, scrie Adevărul. Certificatul de cazier judiciar poate fi cerut personal de tinerii care au peste 14 ani, fără a fi necesară prezența unui părinte la ghișeu pentru depunerea cererii și dobândirea acestuia, potrivit Poliției Române.

CSM discută luni Memorandumul privind justiția. Documentul, adoptat de 101 instanțe și 28 de parchete, informează Bursa. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia discuție în ședința de luni Memoradumul privind justiția, act prin care asociațiile de magistrați solicită un set de măsuri pentru un sistem judiciar eficient și de calitate, documentul fiind adoptat de 101 instanțe și 28 de parchete.

Un personaj cheie în dosarul lui Voiculescu rămâne fără vila cu piscină. ANAF i-a scos-o la vânzare, transmite Capital. Un personaj cheie condamnat în dosarul ICA a rămas fără vila impresionantă din Nordul Capitalei. Anaf a scos-o la vânzare pentru 2,2 milioane de lei. Imobilul impresionează prin luxul afișat.

APIA: În primele opt luni ale acestui an, Volumul vânzărilor de mașini electrice și hibride s-a dublat în țara noastră, noteazăBursa. Clienții din țara noastră au cumpărat, în primele opt luni ale anului, 571 de mașini hibride și electrice 100%, volum dublu față de aceeași perioadă din 2015, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Câți români și-au luat credite prin programul Prima Casă, aflăm din Gândul. Aproximativ 200.000 de români și-au luat locuințe prin programul Prima casă de la începutul programului în 2009 și până la finalul lunii iulie a acestui an, valoarea totală a garanțiilor acordate de stat cumulând 16,7 miliarde de lei.

Acum când lucrurile par liniștite, toate creditele „Prima casă” care au euro în spate trebuie schimbate în lei pentru a nu se ajunge peste ani la o nouă criză de tipul francilor elvețieni, avertizează Ziarul Financiar. Ministerul Finanțelor vrea să suplimenteze cu încă 500 mil. lei programul ‘Prima Casă’ pentru a veni în „ajutorul românilor” care au făcut deja un an pe contract, care au plătit un avans și îl pot pierde. O parte dintre acești români poate nu se încadrează și nu au avansul pentru un credit ipotecar standard, acordat de bănci.

Duminică au fost trageri Loto Aniversare. Care sunt numerele câștigătoare, scrie România Liberă. Duminică, 18 septembrie, Loteria Română a organizat trageri speciale Loto Aniversare. Pentru fiecare dintre jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40, cu același bilet, s-a putut participa la două trageri: tragerea principală și tragerea suplimentară, jucătorii având astfel șanse duble de câștig.

Loteria Fiscală: bonurile de 564 de lei emise în 18 august sunt câștigătoare. Cum puteți revendica premiul, aflăm dinAdevărul. La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale din 18 septembrie au ieșit din urne numerele 18 reprezentând ziua (18august) și 564 reprezentând valoarea bonurilor câștigătoare — între 564 și 564,99 lei. Duminică, 18 septembrie, a avut loc o nouă extragere a bonurilor fiscale emise în perioada 1-31 august, în urma căreia au ieșit câștigătoare bonurile cu valori cuprinse între 564 și 564,99 lei emise în data de 18 august 2016.

O treime din trenurile CFR Călători riscă să fie trase pe linie moartă din 2017, informează Evenimentul Zilei. Deși a aderat la UE în urmă cu nouă ani, România încă nu a reușit să-și aducă transportul feroviar la nivelul celui european. Din contră, tinde spre modelul „indian”. Astfel, 3 din 10 trenuri utilizate de CFR Călători nu sunt dotate cu sisteme de climatizare și compania nu dispune de fondurile necesare pentru modernizarea lor sau achiziția de garnituri dotate cu AC.

Directorul general al CNADNR, în inspecție la șantierul autostrăzii Suplacu de Barcău — Borș, scrie Capital. Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a efectuat vineri o vizită de lucru pe șantierul tronsonului Suplacu de Barcău — Borș al autostrăzii Transilvania, informează CNADNR.

Spor la stat. Beneficii, indemnizații și creșteri salariale pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ, aflăm de peEconomica.net. Astăzi vă spunem ce beneficii au angajații din învățământ: spor de stabilitate pentru personalul didactic auxiliar din învățământul preuniversitar și din învățământul superior care are vechime neîntreruptă de peste 10 ani în învățământ; gradație de merit, în cuantum de 25% din salariul de bază, pe care o pot obține prin concurs angajații din învățământul preuniversitar și superior, indemnizație pentru învățământul special, de 15% din salariul de bază, pe care o primesc angajații din învățământul special.

Marea Britanie nu va primi acces la piața unică a UE decât dacă Londra acceptă libertatea de mișcare a lucrătorilor, informează Bursa. Marea Britanie nu va primi acces la piața unică a Uniunii Europene decât dacă Londra acceptă la rândul său libertatea de mișcare a lucrătorilor, drept care stă la temelia UE, au declarat înalte oficialități ale UE după summitul blocului european de la Bratislava, transmite Reuters.

România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă, scrie Bursa. Costul orar al forței de muncă în România a înregistrat cea mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în trimestrul al doilea 2016 comparativ cu perioada similară din 2015, conform datelor publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

RCA la jumătate pentru camioane. Cât vor plăti taximetriștii și cei cu autocare, anunță Capital. ASF și transportatorii au ajuns la un acord temporar în ceea ce privește nivelul de referință pentru tariful RCA. Capital încearcă să explice cum s-a ajuns la acest preț pentru camioane, în baza datelor din celebrul studiu Milliman, intrat și în posesia noastră și să estimeze cât va fi tariful pentru alte categorii de vehicule.

Liderul și-a găsit lider. Steaua e pe primul loc după 1-0 la Timișoara prin golul lui Florin Tănase. Dinamo are 5 puncte în minus, transmite ProSport. Florin Tănase a câștigat meciul pentru Steaua ucigându-l. Paradoxal, golul rapid marcat de fotbalistul pentru care Hagi a încasat o avere a fost finalul oricărei demonstrații de fotbal de pe „Dan Păltinișanu”. Era doar minutul 8 atunci când recuperarea bună a lui De Amorim îl găsea pe Tănase liber, central, iar fotbalistul îl executa pe Straton fără speranțe pentru un Ionuț Popa disperat de pe margine. După mai multe încercări ale gazdelor de a reveni în meci, jocul a intrat într-o zonă cenușie în care fotbaliștii celor două echipe au așteptat parcă trecerea minutelor întrecându-se în pase greșite, preluări ratate și finalizări dezastruoase. La acest ultim capitol lider a fost Muniru, mijlocaș care a reușit performanța de a trimite la mulți metri peste poartă în două rânduri, iar cel puțin o dată situația era de gol.

Formula 1: Nico Rosberg se impune in Singapore si devine noul lider al clasamentului general, titrează Curierul Național. Plecat de pole-position, Nico Rosberg (Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 din Singapore (pentru prima dată în carieră), germanul impunându-se insa la o diferență mica față de Daniel Ricciardo (RedBull). Pe pozitia a treia a incheiat Lewis Hamilton (Mercedes). Cursa a avut loc pe circuitul de la „Marina Bay”.

WTA a publicat clasamentul câștigurilor jucătoarelor de tenis din toate timpurile. Ce loc ocupă Simona Halep, conformProSport. Asociația Tenisului Feminin (WTA) a actualizat topul celor mai bogate jucătoare de tenis din istorie, iar Simona Halep ocupă locul 24! Constănțeanca a a strâns 14.274.122 de dolari din premii până la vârsta de 24 de ani, devansând legende precum Conchita Martinez (locul 29 — 11,5 milioane de dolari), Jennifer Capriati (locul 36 — 10,2 milioane de dolari) sau Chris Evert (locul 42 — 8,9 milioane de dolari.

Anamaria Prodan dezvăluie înțelegerea fabuloasă pe care o are cu Gigi Becali: „Diferența e a mea. Totul pe hârtie, legal!” + Detalii de culise despre cum se fac transferurile: „La Stanciu am luat 4% din suma de transfer”, citim în Gazeta Sporturilor. Condamnarea fraților Becali în „Dosarul Transferurilor” a lăsat un loc liber pe piață, dar acesta s-a ocupat treptat. Cu mai mulți agenți mai mici care împart câteva felii. Și cu încă un agent mai mare. Sau o agentă. Anamaria Prodan a trecut la impresariat de jucători și a dat lovitura în 2012, când soțul ei a devenit antrenorul Stelei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult