Acasa Revista Presei Revista presei. Tăriceanu vrea un tehnocrat de prestigiu

Revista presei. Tăriceanu vrea un tehnocrat de prestigiu

scris de Z.V.
9 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a programat consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei, Toader cere revocarea lui Lazăr, precum şi cheltuielile statului cu plata dobânzilor la datoria publică tind să se apropie de cele din timpul crizei, dar şi victoria carierei pentru Marius Copil care s-a calificat în sferturi la turneul ATP 500 de la Basel după victoria în două seturi reuşită în faţa numărului 6 ATP, croatul Marin Cilic, sunt printre principalele subiecte ale zilei de 25 octombrie.

Călin Popescu Tăriceanu, după consultarea cu Klaus Iohannis: Trebuie un tehnocrat de prestigiu care să asigure conducerea ministerului Justiţiei. Delegaţia ALDE a fost la consultările pe tema justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis miercuri, în jurul orei 15.30. Alături de şeful statului s-au aflat consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină, Laurenţiu Mihai Ştefan şi Andrei Muraru şi consilierul de stat Daniela Bârsan, titrează Jurnalul.ro.

Prima reacţie a lui Augustin Lazăr după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea sa. Procurorul general, cu lacrimi în ochi la finalul declaraţiei de presă. Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public, relatează Adevărul.

Lazăr toarnă gaz pe foc după rapoartele Comisiei de la Veneţia. Procurorul general Augustin Lazăr declară că opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală confirmă îngrijorările procurorilor, notează Cotidianul.

Toader cere revocarea lui Lazăr. Reacţia procurorului general!, Tudorel Toader declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general: ”A deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional”, a menţionat Toader referindu-se la activitatea procurorului-general, transmite Evenimentul Zilei.

Kelemen Hunor: Comisia de la Veneţia e folosită doar când cineva are un interes / Ar trebui să luăm în serios şi raportul de acum 13 ani privind statutul minorităţilor. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că rapoartele Comisiei de la Veneţia trebuie luate în serios toate, nu doar selectiv,  amintind despre avizul favorabil, din 2005, în cazul statutulului minorităţilor proiect care zace în parlament de 13 ani, notează Hotnews.ro.

Klaus Iohannis, faţă în faţă cu partidele, pentru a discuta despre modificările legilor justiţiei.Preşedintele Klaus Iohannis a programat, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei, scrie Gândul.

Salvaţi Copiii: Legea privind combaterea spălării banilor conţine reglementări excesive. Polemici aprinse, după ce Parlamentul a adoptat miercuri legea privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. Documentul ce transpune teoretic o directivă europeană prevede între altele că organizaţiile neguvernamentale trebuie să raporteze anual autorităţilor cine sunt beneficiarii lor, scrieRfi.ro

Iohannis va participa la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Austria. Preşedintele Iohannis, va avea o întrevedere cu preşedintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev, urmată de declaraţii de presă comune, consemnează România liberă.

ALDE propune un pact pe justiţie între toate partidele. Ce conţine documentul. Reprezentanţii ALDE au propus, miercuri, un acord partidelor parlamentare pentru asumarea mai mult prevederi, printre care se numără desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie, dar şi înfiinţarea unei Comisii independente pentru adevăr şi reconciliere, informează Stiripesurse.ro.

Vicepremierul Viorel Ştefan vrea sa fie preşedintele ASF. Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Ziare.com.

Cheltuielile statului cu plata dobânzilor la datoria publică tind să se apropie de cele din timpul crizei.Costurile bugetului de stat cu datoria publică tind să revină la cele din perioada crizei financiare, după cum explică Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, publică Economica.net.

Redevenţele vor rămâne neschimbate până în 2056 prin noua variantă a legii offshore. Unde va merge gazul din Marea Neagră? Legea offshore, cel mai important document pentru viitorul energetic al României, a fost trimisă spre promulgare, cu puţine modifcări faţă de varianta respinsă iniţială, anunţă Ziarul Financiar.

Reacţia fostului ministru al Justiţiei care a propus numirea lui Augustin Lazăr ca procuror general. „Îndeplinea toate criteriile”. Augustin Lazăr „îndeplinea toate criteriile formale”, în momentul în care a fost propus pentru func?ia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Asta sus?ine Raluca Prună, fostul ministru al Justiţiei care a făcut propunerea de numire a procurorului general, transmite Libertatea.

Victoria carierei pentru Marius Copil. S-a calificat în sferturi la Basel după un meci uriaş cu un fost număr 3 ATP, Românul s-a calificat în sferturi la turneul ATP 500 de la Basel după victoria în două seturi reuşită în faţa croatului Marin Cilic, 6 ATP, scor 7-5, 7-6 (2), după un meci care a durat o oră şi 51 de minute, notează Gazeta Spoturilor.

Mircea Rednic ameninţă cu demisia de la Dinamo! Ultimatum pentru şefi să-i aducă jucători. Tehnicianul Mircea Rednic ameninţă cu demisia de la Dinamo Bucureşti la nici zece zile de la numirea sa în locul lui Claudiu Niculescu. ”Puriul” le-a transmis conducătorilor clubului că dacă nu-i vor fi aduşi de urgenţă doi fundaşi centrali va pleca de pe banca tehnică, titrează Fanatik.ro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult