Acasa Revista Presei Revista presei. Tatal lui Vantu, ofiter la Secu?

Revista presei. Tatal lui Vantu, ofiter la Secu?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Curentul: Tatăl natural al lui Nuşulică era ofiţer de Securitate (Dan Badea). „În urmă cu opt ani, pe cånd mă aflam la „Evenimentul Zilei“, am primit la redacţie o scrisoare adresată lui Sorin Ovidiu Vîntu de o persoană care susţinea că este tatăl adoptiv al miliardarului.”

Curierul national: FMI, un rău necesar. „Dezechilibrele mari la nivelul deficitului bugetar, la care se mai adaugă şi lipsa unor măsuri pentru a crea un mediu de afaceri puternic, care să aducă mai mulţi bani la buget, fac ca România să fie nevoită să se îndatoreze din ce în ce mai mult.”

 

Ziarul financiar: România, nevoită să ramburseze datoriile contractând alte datorii. „Preşedintele Traian Băsescu a confirmat ieri ceea ce a scris ZF: un nou acord de împrumut cu FMI; În pofida promisiunilor Guvernului şi ale BNR că sunt bani pentru rambursarea creditului enorm de 20 mld. euro, parafat în martie 2009, datoriile făcute nu pot fi plătite decât prin alte datorii.”

Bursa: Fondul Proprietatea intră în era Mobius. „Mark Mobius, şeful Franklin Templeton, firma care va administra Fondul Proprietatea, a declarat ieri că va avea independenţă în luarea deciziilor privind administrarea fondului, iar comitetul reprezentanţilor va avea atribuţii doar de supraveghere.”

Financiarul: Radu Ghetea: OUG 50/2010 poate crea probleme la nivelul sistemului bancar. „Bancherii vor milita in continuare pentru ca Ordonanta 50 privind creditele de consum sa fie modificata, astfel incat prevederile sa fie clare si sa nu creeze confuzie, a anuntat ieri presedintele ARB, Radu Ghetea.”

Gandul: Guvernul se pregăteşte pentru atacuri informatice „la mişto” asupra sistemului de depunere online a declaraţiilor de venit. „Nu poţi să faci din rahat bici în trei zile”, spune Varujan Pambuccian, lider al Coaliţiei de guvernare, care lucrează alături de Ministerul Comunicaţiilor la sistemul de depunere online a declaraţiilor pentru venituri din activităţi independente. Pambuccian se aşteaptă ca sistemul să fie „atacat la mişto” odtaă ce va fi pus, totuşi în funcţiune”

Evenimentul zilei: Legalizarea prostituţiei, varianta Prigoană. „Vrea să facă din Casa Poporului mall, să lase clerul fără finanţare de la stat şi, mai nou, să bage prostituţia în nomenclatorul de meserii. Silviu Prigoană a depus ieri la Parlament o iniţiativă legislativă privind legalizarea celei mai vechi, dar şi hulite meserii.”

Puterea: Lupta contra Trianonului în Ardeal. Ultranaţionaliştii HVIM desfăşoară în Transilvania acţiuni de negare a graniţelor actuale ale României. „Activităţile cu caracter iredentist şi naţionalist -revizionist, care vizează negarea caracterului naţional -unitar al statului român, pregătirea condiţiilor pentru diminuarea suveranităţii acestuia în zone locuite compact de comunităţi etnice minoritare, subminarea activităţii şi autorităţii unor instituţii legale ale statului în aceste zone, discreditarea ţării noastre în relaţiile cu instituţiile euroatlantice, discriminarea pe criterii etnice şi susţinerea unor iniţiative separatiste care aduc atingere integrităţii teritoriale a României s-au intensificat în ultima perioadă pe teritoriul ţării noastre, cu precădere în Transilvania”

Romania libera: Analiză. Alianţa pentru Integrare Europeană, aproape de sfârşit. Cum păşeşte Moldova spre Moscova. „Invalidarea referendumului privind alegerea prin vot direct a preşedintelui torpilează şansele europene ale Republicii Moldova, ameninţă funcţionarea democratică a ţării şi consolidează poziţia comuniştilor.”

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult