Acasa Revista Presei Revista presei. Teroriștii ne-au pus pe lista neagră!

Revista presei. Teroriștii ne-au pus pe lista neagră!

scris de Z.V.
19 afisari

 Explozia de la Rafinăria Petromidia, operațiunea de salvare a celor 11 persoane blocate în peștera Huda lui Papară, prelungirea arestului preventiv a fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, candidatura judecătoarei Cristina Tarcea, pentru șefia ÎCCJ, audierile din Israel în dosarul Black Cube, eventuala dată a alegerilor parlamentare, precum și cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat și urmările ploii torențiale din Capitală, dar și bilanțul participării României la Jocurile Olimpice de la Rio sunt principalele subiecte ale zilei de 23 august.

Statul Islamic pregătește un atac terorist.

Statul Islamic pregătește un atac terorist.

Teroriștii ne-au pus pe lista neagră! România a devenit o „țintă legitimă„, titrează Libertatea. Cu toate că în aparență românii sunt liniștiți de autorități cu privire la gradul de producere a unui atentat, în practică lucrurile stau altfel. Potrivit celor mai recente informații ale SRI, România a devenit o țintă legitimă și un teritoriu ce trebuie recucerit și inclus în „califat”. Motiv pentru care au fost actualizate măsurile de siguranță la nivel național.

S-a ales o posibilă dată la care vor fi organizate alegerile parlamentare, anunță Curierul Național. Data la care vor fi organizate alegerile parlamentare ar putea fi 4 decembrie. Campania electorală va începe pe 4 noiembrie și se va încheia pe 3 decembrie. O dată prost aleasă, spune președintele Uniunii pentru Salvarea României, Nicușor Dan, conform B1 TV.

Victor Ponta vrea să-și facă propriul grup parlamentar | Reglări de conturi în marile partide înainte de parlamentare, aflăm din Evenimentul Zilei. EVZ a aflat că fostul premier Victor Ponta încearcă să intre cu 20 de parlamentari fideli în viitorul Legislativ și să devină o forță de temut. În paralel, liberalii nu abandonează varianta revenirii lui Crin Antonescu în politică.

Previziunile pentru 2017 lansate de fostul premier socialist-Anunțul sumbru al lui Victor Ponta, transmite Cotidianul. Fostul premier Victor Ponta lansează o adevărată apocalipsă despre ceea ce ne va paște în 2017, pe pagina sa oficială de Facebook. Cel puțin 106 experți în fonduri europene  i-au trimis o scrisoare deschisă ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pentru a trage un semnal de alarmă legat de absorbția de bani europeni făcută de țara noastră, eveniment pe marginea căruia a scris si Ponta pe rețeaua de socializare.

Traian Băsescu: Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman, citează România Liberă. Președintele PMP și fostul șef al statului, Traian Băsescu, l-a criticat, luni, pe Victor Ponta, în legătură cu declarațiile fostului premier privind cozile de la alegerile din 2014. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu a precizat că „numele Ponta este un sinonim pentru mitoman!”.

Borc îi răspunde lui Ponta: „Cu băiatul meu am stat la coadă la Londra 5 ore, pe ploaie, fără să reușim să votăm”, scrie Gândul. Vicepremierul Costin Borc l-a acuzat pe fostul premier, Victor Ponta, că are tupeu în contextul declarațiilor făcute cu privire la cozile formate la secțiile de vot din străinătate, la alegerile prezidențiale din 2014. Borc a afirmat, în acest sens, că pentru a vota la acel scrutin a stat cu fiul său, alături de care se afla la Londra, preț de cinci ore la coadă, pe ploaie. Vicepremierul Costin Borc a reacționat pe Facebook în urma declarațiilor făcute de fostul premier, Victor Ponta, cu privire la votul din diaspora din noiembrie 2014.

Tehnocrații ar putea face pasul spre politică, titrează Curierul Național. Premierul Dacian Cioloș și echipa sa de miniștri tehnocrați ar putea candida la alegerile parlamentare. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a explicat că se ia în calcul o asemenea decizie, dar totul depinde de Dacian Cioloș.

AEP: Aproape 6.700 de cereri de înscriere în Registrul electoral, validate, transmite Adevărul. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până luni, au fost validate 6.682 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Potrivit unui comunicat al AEP, din cererile validate 5.161 vizează votul prin corespondență, iar 1.521 votul în secțiile de votare.

Ziarul România Liberă publică un interviu cu Mircea Dumitru, ministrul Educației, care anunță că nu va își va continua activitatea în Guvern, după alegeri, indiferent dacă Dacian Cioloș rămâne prim-ministru sau nu.

PNL și USR trag de Cioloș pentru parlamentare. Culisele negocierilor, relatează Adevărul. Liberalii îi promit lui Dacian Cioloș că-l vor propune premier în toamnă dacă va candida pe listele lor la alegerile parlamentare. Nicușor Dan, liderul USR, vine cu o contraofertă pentru echipa de tehnocrați: posibilitatea de a se înscrie într-un partid curat.

Cum vrea Guvernul să rearanjeze România, aflăm din Gândul. Guvernul a inițiat un proiect de lege care revizuiește rețeaua de localități a României și își justifică decizia prin nevoia eliminării unor confuzii apărute în ierarhizarea localităților și pentru stabilirea unei rețele care să” reflecte mai bine situația reală la nivelul teritoriului național”.

Explozie la Rafinăria Petromidia: patru oameni au fost răniți. Plan roșu de intervenție, activat, scrie Gândul. Patru oameni au fost răniți într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din județul Constanța, autoritățile declanșând planul roșu de intervenție. Patru oameni au fost răniți într-o explozie ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din județul Constanța, autoritățile declanșând planul roșu de intervenție.Deflagrația a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma din Năvodari, iar în urma acesteia patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Firea e jalnică: iar au fost inundate locuințe și au căzut copaci pe autoturisme în Capitală, titrează Curentul. În loc să facă turul televiziunilor să se laude cu nimicuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea ar trebui să ia măsuri concrete pentru a nu mai apărea noi probleme la fiecare ploaie. Astăzi a fost cod galben de ploaie. La un cod ro?u ce se întâmplă? Mor oameni înecați în București? Inspectoratul pentru Situații de Urgență București anunță că luni, în intervalul orar 22,00 — 23,00, au fost peste 20 de solicitări de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile bucureștenilor, ca urmare a ploii torențiale.

Bacul picaților! „Premianții de toamnă” s-au simțit ca marile vedete, relatează Evenimentul Zilei. Proba scrisă la Limba și literatura română a fost întâmpinată fără prea mari emoții de absolvenții de clasa a XII-a. Obișnuiți deja cu Bacalaureatul și structura lui, elevii n-au fost prea impresionați de Eminescu, Blaga sau Stănescu, autorii care au apărut, ieri, în foaia de examen.

„O bombă cu ceas pentru societate”. De ce n-a fost în stare statul să rezolve, în zece ani, o problemă pentru care România riscă sancțiunea UE, potrivit Gândul. Cu probleme specifice departe de a fi rezolvate și minusuri semnalate la nivelul UE, autoritățile din România nu au fost în stare, timp de aproape 10 ani, să înființeze măcar organismul pentru monitorizarea aspectelor privind segregarea școlară a copiilor romi, deși un ordin din 2007 prevedea acest lucru. La nivelul Ministerului Educației nu s-a creat acest grup permanent de lucru și nici nu se culeg datele necesare din unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, conform reprezentanților ONG-urilor. Motivul? Existența „unor tensiuni” în 2011-2012 între reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și reprezentanții Ministerului Educației, conform purtătorului de cuvânt al instituției, Mirabela Amarandei. Soluția? „O foaie de parcurs” ce urmează a fi adoptată ca hotărâre de guvern, care va modifica ordinul de ministru din 2007, întrucât acesta „trebuie redefinit”. În tot acest timp, cifrele abandonului școlar vorbesc de la sine, iar consecinețele pot fi deja prefigurate: lipsa de integrare pe piața muncii, creșterea cheltuielilor publice în sectorul asistaților șociali, practic, „o bombă cu ceas pentru stabilitatea națională a societății românești”, după cum afirmă directorul executiv al organizației Romani CRISS, Marian Mandache.

11 turiști, dintre care 9 minori au fost salvați din peștera Huda lui Papară, după o operațiune de salvare, care a durat mai bine de 7 ore. Poliția a demarat o anchetă în acest caz, citim înEvenimentul Zilei. O echipă formată din 9 speologi a rămas blocată în peștera Huda lui Papară, aflată în satul Sub Piatră, comuna Sălciua. Incidentul a fost generat de o viitură puternică ce a inundat interiorul peșterii. A fost o intervenție dificilă pentru salvamontiști, având în vedere că nivelul apei în peșteră a crescut foarte mult, ajung chiar la 2 metri. Tinerii au fost scoși pe tiroliană. Vorbim de tineri cu vârste cuprinse între 15 — 16 ani, însoțiți de 2 adulți, speologi.

Bacalaureat 2016. Subiectele la Română, mai grele în toamnă decât cele din vară, apreciază profesorii, scrie Adevărul. Subiectele probei scrise de la Limba și Literatura Română din cadrul sesiunii de toamnă din cadrul Bacalureatului au fost mai dificile decât în prima sesiune, susțin profesorii. Aceștia argumentează că absolvenții de liceu nu se așteptau să aibă de realizat un eseu pornind de la un text liric. Absolvenții de liceu au susținut luni prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Limba și Literatura Română.

Judecătoarea Cristina Tarcea este candidat unic pentru conducerea ÎCCJ, potrivit ziarului România Liberă. Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Potrivit site-ului CSM, Tarcea figurează drept candidat unic. În prezent, judecătoarea Tarcea deține funcția de vicepreședinte al Instanței supreme și este delegată să asigure interimatul conducerii instituției.

Decizie ÎCCJ: Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Bogdan Olteanu, anunță Puterea. Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit unei decizii a ÎCCJ. Hotărârea magistraților de la instanța supremă nu este definitivă, însă e executorie. Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, în perioada iulie ? noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Rețeaua Blejnar: 70 de telefoane de om ca să-i zăpăcească pe anchetatori, potrivit ziarului Adevărul. Radu Nemeș, „Regele motorinei”, și subalternii săi aveau chiar și 70 de telefoane de om, pentru ca „afacerile” să fie în siguranță. Fostul șef al Fiscului Sorin Blejnar și șeful său de cabinet, Codruț Marta, știau exact care sunt numerele de telefon pe care trebuiau să țină legătura cu evazioniștii. O dată pe lună, numerele și chiar și telefoanele erau schimbate.

Tobă trebuie să rămână doctor, pentru că e ministru, transmite Puterea. Chestorul principal de Poliție Petre Tobă trebuie să rămână doctor, pentru că este ministru de Interne. Cam asta este, în linii mari, concluzia Comisiei de Etică a Universității Naționala de Apărare „Carol I”. Membrii Comisiei constată că ministrul Tobă a plagiat în lucrarea sa de doctorat (se folosește termenul eufemistic de „similitudini”), însă argumentează că autorul beneficiază de „o bogată experiență în domeniu”. Ca și când experiența î?i dă mână liberă la copiat și te califică, automat, pentru titlul de doctor.

O echipă de procurori DIICOT a fost în Israel pentru audieri în dosarul Black Cube, informează Adevărul. Doi procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au fost în Israel, potrivit DIGI24, pentru a audia reprezentanți ai firmei Black Cube, pentru mai multe lămuriri în dosarul de spionaj în cazul șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Tribunalul București a admis pe 8 august cererea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) de arestare preventivă în lipsă a unui al treilea israelian suspectat că ar fi spionat-o pe șefa DNA.

DNA aruncă în cârca SRI falsificarea înregistrărilor din dosarul prințului Paltin Sturdza, scrie Evenimentul Zilei. Arestat pe vremea când era doar un copil de 11 ani de poliția politică sovietică, alături de întreaga familie, la vârsta senectuții Paltin Sturdza a stat 5 luni la închisoare în baza unor interceptări alterate de SRI.

Cum vrea Gregorian Bivolaru să scape de un an din pedeapsa pentru acte sexuale cu un minor, aflăm din Gândul. Gregorian Bivolaru a cerut, luni, prin intermediul avocaților săi, ca din pedeapsa de șase ani cu executare pentru act sexual cu un minor să-i fie scăzut timpul petrecut în arest în Franța și Suedia, respectiv aproximativ 348 de zile, un nou termen în dosar fiind stabilit pentru 6 octombrie.

DNA vrea să achiziționeze microfoane și aparate de înregistrare, relatează Puterea. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat o licitație deschisă pentru a achiziționa echipamente tehnice și IT, printre care microfoane și aparate de înregistrare, potrivit unui anunț publicat pe 20 august în SEAP. Anunțul vizează „achiziția de echipamente tehnice și IT ? aparate de înregistrare, microfoane, minicamere, autovehicul, server, stații de analiză date, aplicații software, subscripții software”.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății face verificări la Spitalul CF2 din Capitală, scrie Ziarul Financiar. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a făcut verificări, luni, la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care a primit o transfuzie greșită de sânge. Controlul vine după ce Inspecția Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greșeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei și a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Ministerul Sănătății va achiziționa în regim de urgență 120.000 de doze de vaccin hexavalent, aflăm de pe Economica.net. Ministerul Sănătății va achiziționa în regim de urgență 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebelușilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurențiu Colintineanu.

Anomalia din sistemul de sănătate: De ce o simplă consultație costă 150 de lei la clinicile private, când Casa de Sănătate o evaluează cu doar 20 de lei?, citim în Ziarul Financiar. Raportul pe 2015 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate arată că anul trecut 3 miliarde de lei au mers către decontarea serviciilor medicale în ambulatoriu, aproape 9 miliarde pentru serviciile medicale din spitale, iar alte 9 miliarde de lei către produse farmaceutice.

Târgul ANAF. Ce chilipiruri poți găsi printre mașinile scoase la mezat de Fisc, relatează Adevărul. Zeci de mașini sunt scoase la licitație de Fisc în următoarele două săptămâni, după ce acestea au intrat în proprietatea privată a statului, prețurile de pornire fiind cuprinse între 157 de lei și 59.000 de lei (13.100 de euro).

Premieră istorică. Liberalizarea nu ține pasul cu prețul gazului din import, transmite Capital. Gazele din import au ajuns să coste cât cele din producția locală, livrate pentru consumatorii casnici, o premieră pentru piața din România de după 1998, când a fost înființată Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Astfel, piața românească poate fi considerată deja liberalizată.

ANAF: Prejudiciu de circa 44,4 milioane lei creat statului român prin sustragerea de la plata TVA, notează Q Magazine. Reprezentanții ANAF au anunțat luni că o multinațională din domeniul farma a adus prejudicii de circa 44,4 milioane lei statului român prin sustragerea de la plata TVA. Compania în cauză a prestat în țara noastră servicii de marketing, promovare și autorizare pentru firma mamă din spațiul UE pe care le-a facturat ca și când activitatea s-ar fi desfășurat în țara respectivă.

Cum s-a format profitul Băncii Naționale a României, potrivitCotidianul. Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a prezentat pe blogul său personal două grafice prin care arată că la formarea profiturilor Băncii Naționale a României cea mai mare contribuție o are administrarea rezervelor internaționale (valutare și de aur). Acesta îi răspunde astfel economistului Lucian Isar, care a spus că depozitarea aurului BNR la Banca Angliei consumă bani în loc să aducă profit Băncii Naționale și, implicit, statului român.

Subvențiile, acordate cu întârziere fermierilor, noteazăCurierul Național. Asociația Crescătorilor de Vaci ‘HolsteinRo’ critică lipsa de organizare din cadrul APIA și lipsa de echitate cauzată de existența unor date de referință istorice în acordarea schemelor de sprijin ANT7 și ANT8. Pe lângă întârzierile la acordarea subvențiilor, aceștia sunt nemulțumiți de limitările privind stabilirea animalelor eligibile.

După doi ani cu 0%, rata absorbției fondurilor europene a ajuns la aproape 1%, potrivit Capital. Rata absorbției fondurilor europene a ajuns la aproape 1% pe noul cadru financiar 2014-2020, ‘fantomaticul 0%’ fiind un mit, se arată într-un comunicat de de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), care prezintă raportul de activitate al ministrului Cristian Ghinea la 100 de zile de mandat.

Cum a ajuns Hidroelectrica la un risc de faliment sub 5%, după insolvență, informează Bursa. Riscul de faliment al Hidroelectrica a coborât sub 5%, în prezent, în urma ieșirii companiei din insolvență, după ce acest indicator urcase la peste 85%, în 2012. Astfel, Hidroelectrica este, în momentul de față, una dintre cele mai sigure și rentabile companii din țara noastră.

Sumele refuzate de bănci la plată au crescut în iulie cu 18%, confom Economica.net. Plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci au crescut cu 18% în iulie față de iunie 2016, la 276,67 milioane de lei, de la 234,3 milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

Prețul berii va crește din cauza ploilor care au afectat recoltele de orz, anunță Capital. Ploile torențiale din acest an au afectat recoltele de orz din Franța și Germania, ceea ce va duce la creșterea costurilor pentru companiile care folosesc orz pentru a produce malț, un ingredient important din bere.

Gabriel Comănescu, GSP: „În 2017-2020 vor urma patru ani în care Marea Neagră va da în clocot, iar noi suntem în cea mai bună poziție”, citează Ziarul Financiar. Marea Neagră are toate șansele ca până la finalul acestui deceniu să devină cel mai mare „șantier” de lucrări al României pe fondul rezevelor de gaze identificate, iar Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai importanți antreprenori locali, a început deja pregătirile pentru viitoarele contracte.

Avocatul Adrian Cuculis: „Creditele cesionate nu pot fi executate decât în instanță”, aflăm din Bursa. Recuperatorii de creanțe nu pot executa creditele neperformante achiziționate de la bănci decât după ce obțin în instanță o hotărâre executorie, reiterează avocatul Adrian Călin Cuculis.

Jocurile Olimpice. Șeful COSR, Alin Petrache, își asumă „neîndeplinirea obiectivului” la Rio! „Toată echipa să-și depună mandatul”, citează Libertatea. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, a afirmat că își asumă „neîndeplinirea obiectivului” delegației României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, într-o declarație de presă publicată pe site-ul forului olimpic național.

Evoluția României la JO 2016 = falimentul sportului! Pentru prima dată în ultimii 64 de ani, România nu are niciun „aur” la individual, transmite ProSport. Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat cu o medalie în ultima zi pentru România, obținută de Albert Saritov la lupte libere, dar cum nu se poate mai prost în istoria participărilor, cel puțin după Al Doilea Război Mondial. Delegația tricoloră a ocupat locul 47 în clasamentul pe națiuni, dezastrul sportului românesc fiind total. Unul, de altfel, prefigurat!

Irina Begu a cedat în primul tur de la New Haven! A pierdut categoric ultimul meci înainte de US Open, scrie Gazeta Sporturilor. Irina Begu (22 WTA) a pierdut în primul tur de la New Haven. Românca a fost învinsă de Caroline Garcia (27 WTA).

Zi mare pentru Timișoara! ACS Poli a ajuns de la—14 la—11 puncte după un meci cu cinci goluri, trei penalty-uri și o reușită decisivă venită în prelungiri. ACS Poli — CS U Craiova 3-2, potrivit ProSport.

Surpriză de proporții! Frații Costea vor juca din nou împreună! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp, relateazăGazeta Sporturilor. Florin Costea s-a pregătit o perioadă bună cu CSM Râmnicu Vâlcea și deși toată lumea credea că va semna cu formația din Oltenia, lucrurile au luat o întorsătură de ultimă oră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult