Acasa Revista Presei Revista presei. Tokes despre autonomie

Revista presei. Tokes despre autonomie

scris de Ziua Veche
1 afisari

Tokes, despre autonomie, in Evenimentul zilei: „Constituţia nu este Sfânta Scriptură, se mai schimbă”.

Vicepreşedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a declarat astăzi că nu înţelege „isteria” creată după nişte „afirmaţii nevinovate” ale sale şi că nu vede o problemă în modificarea Constituţiei în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, întrucât legea fundamentală „nu este Sfânta Scriptură”.

 

Sunt intrutorul de acord cu domnul Tokes. De exemplu, eu cred ca noi, romanii, prin comunitatea noastra din Ungaria, ar trebui sa schimbam Constitutia Ungariei.

Eu cred ca ar fi normal ca Ungaria sa fie stat federal, iar regiunea estica ar trebui sa aiba dreptul la autodeterminare, normal ar fi ca romanii din Jula sa aiba propriul lor Parlament local si, in general, aceasta regiune ar fi normal si firesc sa aiba autonomie teritoriala.

Maghiarii nu trebuie sa se sperie deloc. Noi, romanii, nu vrem sa rupem regiunea de trupul Ungariei si sa o alipim la Romania, langa Banat.

Ce soluţii mai poate găsi statul pentru reechilibrarea sistemului de pensii – se intreaba ziarul Bursa. Una dintre solutii, de exemplu, ar putea fi inghetarea pensiilor timp de un an de zile.

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, este citat de Curierul national declarand ca discutiile cu FMI nu vizeaza majorarea taxelor si impozitelor nici anul acesta, nici anul viitor.

Ziarul financiar informeaza ca Vlădescu anunţă o nouă estimare: Scădere economică de 1,7 – 1,9% în acest an. Ţinta de deficit bugetar rămâne neschimbată.

Foarte interesant este ceea ce se intampla in Romania libera, care se intreaba: Depinde supravieţuirea Europei de moneda unică?Lansarea facuta de RL spune totul: „De la începutul crizei monedei unice, responsabilii europeni repetă că este în joc viitorul Uniunii Europene. Dar a apăra euro cu orice preţ ar putea fi chiar mai periculos”.

Iata un text Presseurop, preluat si tradus de Prioritate de dreapta alaltaieri si preluat de mine ieri si cum incepe acesta: „De la începutul crizei monedei unice, responsabilii europeni repetă că este în joc viitorul Uniunii Europene. Dar poate a o apăra cu orice preţ este şi mai periculos, afirmă cotidianul danez Information”.

Sa urmarim al doilea paragraf din textul din Romania libera: „După criza financiară acută de la începutul lunii mai, care aproape a scufundat uniunea monetară europeană, cancelarul german Angela Merkel a apărat în faţa Bundestag-ului atitudinea ei adeseori considerată ca fiind ezitantă cu privire la salvarea finanţelor greceşti de către şefii de guvern UE, sub forma unui împrumut de 110 miliarde de euro”.

Iata si ce scrie Prioritate de dreapta: „După criza financiară acută de la începutul lunii mai, care aproape a scufundat uniunea monetară europeană, cancelarul german Angela Merkel a apărat în faţa Bundestag-ului atitudinea ei adeseori considerată ca fiind ezitantă cu privire la salvarea finanţelor greceşti de către şefii de guvern UE, sub forma unui împrumut de 110 miliarde de euro”.

Lipseste pana si virgula care se cerea dupa „Bundestag-ului”. Fraza aceasta sufera de defectul ca nu se intelege deloc ce anume a aparat Merkel, chiar daca putem deduce aceasta din context, ceea ce reprezinta fara putinta de tagada o amprenta a personalitatii autorului.

StareaPresei.ro

0 comentariu

pedelist mandru 24-11-2010 - 08:52

Dar sa nu fie risipite, caci Sambata si Duminica nu se da, sa fie post de sufletul marilor inaintasi pedelisti

pedelist mandru 24-11-2010 - 08:57

a-sumam e ca a-nalfabet si a-politic, deci fara suma!

pedelist mandru 24-11-2010 - 09:02

de ce sa taie copacii tarii care dau oxigenu atat de folositor, si inca ca sa-l faca scandura de coparseu (de-i mai zice regatenii si sicriu) si sa-l ingroape?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult