Acasa Revista Presei Revista presei. Topul celor mai proaste meserii în 2015

Revista presei. Topul celor mai proaste meserii în 2015

scris de Z.V.
4 afisari

Președintele Iohannis va vizita Italia; premierul Ponta – probleme cu avionul; 200 milioane euro, pentru reducerea abandonului școlar și înscrierea la facultate; topul celor mai proaste meserii; spitalele existente, insuficiente pentru nevoile românilor și meciul de tenis Canada – România sunt principalele teme abordate în presa din acest fârșit de săptămână.

oameni-pe-stradaGândul prezintă topul celor mai proaste meserii în 2015. Reporter la ziar, tăietor de lemne și personalul militar înrolat sunt printre cele mai proaste meserii din 2015, potrivit unui top întocmite de CareerCast. Cercetarea privind cele mai bune și cele mai proaste joburi din 2015 a vizat 200 de meserii și s-a bazat pe venituri, perspective, factorii de mediu și cerințele fizice.

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Italia pe 27 aprilie, au declarat surse oficiale. Șeful statului ar urma să se întâlnească cu omologul său italian, cu premierul Italiei și cu comunitatea de români din această țară, anunțăCapital.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că raportul MCV pe justiție o fi atins obiective importante, dar un mecanism aplicat doar pentru România și Bulgaria este depășit de situația actuală, scrie Puterea.

Avionul de linie în care se afla premierul Victor Ponta a avut o aterizare cu probleme, din cauza vântului. Ponta se afla sâmbătă într-o deplasare în Zalău, la inaugurarea unui centru de excelență și trening, anunță România Liberă.

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat, sâmbătă, la Galați, reacția lui Victor Ponta privind amenințarea șefului Statului Major al armatei ruse la adresa României. Băsescu a afirmat că premierul nu ar fi trebuit să răspundă cu declarații, ci să anunțe că România își întărește capacitatea de apărare, afirmăAdevărul.

Fostul președinte Traian Băsescu nu se va înscrie în PMP sau în vreun alt partid, deoarece el consideră că ‘actorii tranziției, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi’, notează Evenimentul Zilei.

Acordul de împrumut de 200 milioane euro, pentru proiectul care vizează reducerea abandonul școlar și creșterea numărul înscrierilor la facultate, de care vor beneficia peste 1,6 milioane de elevi și studenți, a fost semnat de vicepreședinte BM pentru Europa și Asia și ministrul Finanțelor Publice, anunță Ziarul Financiar. Se preconizează ca proiectul să intre în vigoare în următoarele luni, astfel încât fondurile împrumutate să fie disponibile în anul școlar 2015-2016.

Aflat în vizită la Zalău, premierul Victor Ponta a precizat că în această zonă vor fi create peste 1.000 de locuri de muncă. Acesta a mai precizat că problema infrastructurii trebuie rezolvată cât mai curând, potrivit ziarului Curierul Național.

Deficitul balanței comerciale pe primele două luni ale anului este alimentat în principal de diferența foarte mare dintre importurile și exporturile de produse chimice și produse conexe, astfel încât comerțul exterior românesc raportează sold negativ (384 milioane de euro în februarie), notează Cotidianul.

UDMR va depune un proiect de lege în actuala sesiune parlamentară, prin care propune reducerea TVA la 9% la facturile de întreținere și utilități — apă caldă, gaz, electricitate, încălzire—, pentru a ajuta familiile să trăiască mai bine, relatează Bursa.

Câștiguri de cinci ori mai mari decât dobânzile la depozitele bancare. Cum se ajunge la ele, cu riscuri scăzute, explică Economica.net.

Mulți dintre oamenii de știință întorși în România pentru a derula aici proiecte de cercetare se gândesc să părăsească din nou țara. Problemele de finanțare au dus la blocarea proiectelor, iar pe unii dintre ei i-au pus în situația să lucreze și luni întregi fără salariu, susține Gândul.

Gândul prezintă topul celor mai proaste meserii în 2015. Reporter la ziar, tăietor de lemne și personalul militar înrolat sunt printre cele mai proaste meserii din 2015, potrivit unui top întocmite de CareerCast. Cercetarea privind cele mai bune și cele mai proaste joburi din 2015 a vizat 200 de meserii și s-a bazat pe venituri, perspective, factorii de mediu și cerințele fizice.

Piața muncii din România a devenit tot mai dinamică: din ce în ce mai multe joburi sunt scoase la concurs pe Internet, iar femeile caută mai mult locuri de muncă considerate în trecut fiind masculine, în timp ce bărbații se orientează spre domenii feminizate. Cele mai căutate locuri de muncă sunt în vânzări, relațiile cu clienții și IT, acestea fiind și cele mai bine plătite, scrie România Liberă.

Abatoarele românești vor putea începe exporturile de carne de porc în Japonia, în urma acordului primit din partea autorității de profil din această țară, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), potrivit ziarului Adevărul.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a vorbit în interviul realizat de directorul general al EVZ, Dan Andronic, difuzat de postul B1 TV, despre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc și riscurile pentru România, în cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente, informeazăEvenimentul Zilei.


Naționala feminină de tineret (U19) s-a calificat fără probleme la Campionatul European de handbal din Spania,deși mai are un meci de disputat la Roman, cu statul Kosovo. România a făcut pasul decisiv după o victorie clară obținută în fața Serbiei, scrie Pro Sport.

Prima zi de la Fed Cup dintre Canada și România s-a încheiat la egalitate, 1-1, după ce Irina Begu a pierdut în fața lui Francoise Abanda, scor 6-4, 5-7, 4-6. Punctul nostru a fost adus de Alexandra Dulgheru care a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-4, 6-4, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult