Acasa Revista Presei Revista presei. Topul premierilor anticonstitutionali

Revista presei. Topul premierilor anticonstitutionali

scris de Ziua Veche
1 afisari

1. Nastase; 2. Tariceanu; 3. Boc – asa arata clasamentul pe ramura la numarul de ordonante de guvern neconstitutionale, anunta Curentul. Acum, trebuie sa recunoastem ca acest clasament este oricum subiectiv, pentru ca el depinde foarte mult de jocurile politice care s-au facut, pentru a se declara neconstitutional un act normativ sau un  altul. Indiferent daca credem in faptul ca judecatorii de la Curte sunt lebede albe sau ce anume vrem noi.

Adevarul scrie despre greva profesorilor, folosind un titlu sugestiv: Elevii despre greva profesorilor: „Este haos! Noi, elevii, am fost mereu la mijloc“. Depinde cine si de ce provoaca haosul. Si in ce scop. De exemplu, putem sa aducem aminte despre legaturile dintre unii lideri de sindicat si un mogul de presa, care i-a cointeresat printr-un anumit consiliu de administratie.

Curierul National anunta ca Guvernul insista pentru largirea bazei de impozitare. Trebuiau sa aiba astfel de initiative de vreun an de zile, nu acum, cand deja este foarte-foarte tarziu.

Deschiderea de pe website-ul EvZ pune problema unei alternative la concedierile de bugetari anuntate de Guvern: taierea salariilor cu 20%.

Culisele sedintei de la Cotroceni: Pe ce ministri s-a suparat Basescu – aflam din Romania Libera.

Citam din titlul descriptiv al main-ului din Gandul, suficient de sugestiv ca sa ne scuteasca de comentarii: PD-L garanteaza UDMR prezenta vesnica în Parlament contra sprijin pentru Constitutia lui Basescu. Subtitlu – Marko Bela joaca tare: spune ca nu vrea unicameral si îi cheama pe democrat-liberali la negocieri. În PD-L a aparut solutia: maghiarii sa aiba locuri „proportionale” în Legislativ cu „reprezentativitatea lor în teritoriu”.

Niculae (cel de la Interagro, pentru ca mai este unul, cel de la Brasov, care se cheama Neculaie) este nasul gazului ieftin, sustine Jurnalul National.  Intrebare: pentru ce sunt gazele? Raspuns: pentru industria chimica, din care Niculae detine o halca. As fi foarte incantat daca dl. Niculae ar avea bunavointa sa faca si conformizarea terenurilor pe care tine facilitatile industriale, pline de nitrati si nitriti, deci compromise si ca investitie imobiliara si ca orice. Daca sadesti o floare acolo, iese floare carnivora.

Si, in sfarsit, directorul Institutului de Prognoza Economica de la Academia Romana, Lucian Liviu Albu, sustine, citat de Ziarul Financiar, ca numirile politice au efecte devastatoare in economie.

www.stareapresei.ro

0 comentariu

caramache 19-11-2010 - 20:35

Luna trecuta, mai precis exact trecute fix eitorialul aparut in numarul 28 al saptamanalului ziuaveche.ro si difuzat pe in internet prin intermediul acestui site, oberstrumpfbanifluierul granitzer geopoliticist editorialist analist opintist mirist Ion Petrescu ne asigura cu candoare si stiinta uimitoare cum ca rusii se vor retrage in curand din Transnistria ca asa a ascultat cintind dumnealui cand Nicu si Angela l-au strans pe Mitea de buci. Ce ne facem cu reverzistii astia in retragere oberstrumfbanifluierul Petrescu si polonikovnikul tiligrafist fara fir Petrache care tot dau cu presupusul incercand sa vanda blana lui nea ursu?

FORESKIN 21-11-2010 - 09:47

…care deja ne-a invadat..

marfoot 01-12-2010 - 21:18

Co-preşedinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) de la Transnistria, Oleg Beleakov: „De la 8 pîna la 12 noiembrie delegaţia CUC de la Transnistria a participat la consultări în Germania dedicate de întărirea încrederii. În cadrul consultărilor a fost discutată tocmai o misiune de menţinerea păcii. I-am întrebat pe delegaţi din Republica Moldova despre modificarea formatului de menţinerea păcii, în special, asupra trupelor ruse în Transnistria, şi am auzit răspuns opus cu totul. Concret, că delegaţia CUC de la Moldova nu ia în considerare schimbarea formatului de menţinere a păcii şi nu consideră problemele legate de retragerea trupelor ruse din Transnistria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult