Acasa Revista Presei Revista Presei. Trafic cu CNP-uri

Revista Presei. Trafic cu CNP-uri

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Trafic cu CNP-uri – acesta este numele jocului. O serie de partide-fantomă adună semnături la grămadă pentru cele mai ciudate lucruri, taman acum, înainte de primul tur al prezidenţialelor. Foarte dubios. Dacă PSD face (dacă face) trafic cu CNP-uri în interiorul organizaţiilor (am tratat pe larg acest subiect aici), pe unii pensionari i-a apucat adunarea de adeziuni. Numele partidului ar urma să fie Forţa Pensionarilor şi pare apropiat de ACL. Să fie trafic cu CNP-uri sau ce?

Revista Presei. Trafic cu CNP-uri (foto:mondonews.com)

Revista Presei. Trafic cu CNP-uri (foto:mondonews.com)

Şapte milioane de români ar fi dat semnături pentru 14 candidaţi, susţine Curentul. Oare? Cine verifică faptul că aceiaşi oameni nu se repetă pe mai multe liste, cum cere legea? Nimeni. 5.000 de euro – atât costă o bază de date cu CNP-uri pe piaţa neagră. Oare de ce?

Stenogramele abundă. Ultimele sunt din PSD, pur şi simplu, le publică Gândul. Unde sunt găşti. Gaşca lui Ponta şi Ghiţă se bate pe putere şi uneori la propriu chiar cu gaşca lui Vanghelie. Sincer? Toţi se comportă ca nişte interlopi.

Guzganul Rozaliu şi-a dat demisia din Legislativ, nu şi din PSD, pentru că “vreau să-mi păstrez demnitatea”, informează Adevărul. E o premieră. Sunt zeci ca el în toate partidele parlamentare. Să procedeze la fel le dorim.

E stare de mare tensiune în PSD. Toată lumea se ceartă cu toată lumea, iar Geoană atrage atenţia că în acest fel partidul pierde alegerile, explică Naţional. Noi credem că deja aproape le-a pierdut.

În urmă cu 17 ani, am avut o mare ceartă cu Traian Băsescu, la o conferinţă de presă de la Ministerul Transporturilor, când l-am întrebat ce va face atunci când pe defileul Jiului va deraia un tren de persoane, nu unul de marfă. Acum, s-a făcut praf şi infrastructura de la Metrou, conform EvZ. Acum 17 ani, spuneam că avem mare noroc că nu se produc nişte dezastre pe la calea ferată. Acum, afirm că, dacă lucrurile stau aşa, avem mare noroc că nu are loc un dezastru la Metrou, unde, atenţie: nu ai unde să fugi, eşti blocat în subteran ca un şoarec.

Guvernul (cică) încearcă salvarea Tarom, explică Curierul naţional. De câte ori încearcă salvarea a ceva, Cabinetul Ponta pune pe butuci. Precedente: Hidroelectrica, Oltchim. Ştim ce urmează cu Tarom. Probabil că idealul în viaţă a lui Victor Ponta e să fim ca Republica Moldova: săraci, falimentari, corupţi, penetrabili pe servicii în faţa ruşilor.

DNA a reluat cercetarea penală a fostului fundaş central al Stelei, Toni Doboş, în mita din Dosarul Valiza, arată Puterea. De ce a fost nevoie de şapte ani – este greu de înţeles.

Tot de pe vremea sistemului ticăloşit din fotbal este o altă cercetare penală a DNA, la Primăria Timişoara, anunţă România liberă, în cauza malversaţiunilor făcute de Marian Iancu şi gaşca lui din BkP, după faliemntarea RAFO. Iarăşi: de ce au trebuit să treacă atâţia ani?

Irigând sistemul financiar global cu bani ieftini, diriguitorii planetari ai acestuia se îndreaptă spre un risc imens: o nouă prăbuşire, reliefează o analiză din Bursa. Riscul unei căderi este tot mai mare. Am atras atenţia asupra acestor lucruri din 2008, de la deschiderea acestui website: cangrenele economic-financiare nu au fost extirpate, iar rezultatul este că sângele economiei, banii, au pompat otrava în tot organismul.

StareaPresei.ro

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult