Acasa Revista Presei Revista presei. Trandafiras Antonescu la brat cu Iliescu

Revista presei. Trandafiras Antonescu la brat cu Iliescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Crin – la braţ cu Iliescu, în numele consolidării Opoziţiei, titreaza ziarul Curentul. Il tin minte pe Crin Antonescu din anul 1994, din Clubul Liberal. E o rusine ce a ajuns. Cred (si am mai scris-o) ca i se potriveste mai bine prenumele de Trandafirash la nevinovatul nume Antonescu.


 Europenii nu mai au chef de Dacia, odata cu incheierea programelor de tip rabla, arata Curierul National. Trebuie sa intelegem cu mare claritate ca transnationalele sunt mecanisme extrem de bine puse la punct de externalizat costuri, prin diferite metode si pe diferite cai.

De exemplu, una peste alta, programele de tip rabla s-au constituit pentru Renault in niste externalizari de costuri. Pe baza subventiilor facute de statele europene, motoristul francez a facut bani cu nemiluita. Acum insa este criza, subventii ciuciu, asa ca vanzarile scad.

Euro este în cea mai neagră perioadă din ultimii patru ani, anunta Evenimentul Zilei. Comparam moneda euro, o creatie monetara artificiala, singurul liant al unui superstat care nu se simte prea bine si care nu a reusit, inainte de inceperea crizei, nici macar sa adopte o constitutie, cu puternicul dolar al Statelor Unite – stat federal competitiv si mult mai functional? Eu zic sa nu…

CES nu-si asuma sacrificiile propuse de presedinte si lasa responsabilitatea guvernului, anunta Financiarul. Cred ca, din momentul in care Traian Basescu a pasat responsabilitatea CES, lucrurile s-au complicat enorm si sansele sa adoptam un program anticriza, de austeritate bugetara, au scazut considerabil.

Dar, daca programul anticriză nu merge, Boc plăteşte, iar pe Băsescu îl va judeca doar istoria, arata Sebastian Lazaroiu, citat de Gandul. Bun, si dupa Boc ce ne asteapta? O noua criza guvernamentala? Un guvern de tehnocrati, condus de Croitoru sau de un tip de factura lui Croitoru, rezultat al unui compromis politic? Si, mai ales si mai ales: acest guvern poate scoate tara din criza?

Cine vrea să-i aducă pe mineri în Capitală? – se intreaba (aproape) retoric Romania libera. Eu stiu cine. Tu stii cine? El stie cine. Noi stim cine. Voi stiti cine? Ei stiu cine. Afara bate vantu’.

http://www.stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult