Acasa Revista Presei Revista presei. Transgaz se conectează pe hârtie cu toți vecinii

Revista presei. Transgaz se conectează pe hârtie cu toți vecinii

scris de Z.V.
6 afisari

Discuțiile pentru formarea noului Guvern, incendiul din comuna Balotești, precum și datele referitoare la absorbția fondurilor structurale și de coeziune, dar și atacul cibernetic care a afectat mai multe țări sunt printre principalele subiecte ale zilei de 28 iunie.

Transgaz se conectează pe hârtie cu toți vecinii, dar bifează doar 16% din planul de investiții în 2016. Planul de dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor generale pentru perioada 2016-2025, gestionat de compania Transgaz, are o valoare de 1,6 miliarde de euro. Planul, care a fost aprobat la sfârșitul săptămânii trecute de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și el include opt proiecte strategice care vizează realizarea infrastructurii pentru preluarea gazelor din Marea Neagră, interconectarea sistemului românesc de transport cu cel din Serbia, dezvoltarea conexiunilor cu Republica Moldova etc. Programul de investiții ar urma să fie acoperită în proporție de 35% din sursele proprii ale companiei Transgaz (circa 560 de milioane euro), iar 65% (aproximativ 1.040 de milioane de euro) va fi acoperită din surse atrase, conform Jurnalului Național.

Guvernul Tudose, în chinurile facerii. Cum a ajuns Liviu Dragnea să și-l asume pe Tudorel Toader. Noul Executiv condus de Mihai Tudose va fi format în mare parte tot din miniștrii Guvernului Grindeanu, plus câteva „plombe’. În mod surprinzător, Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiției, ba chiar asumat de PSD. Președintele PSD, Liviu Dragnea, premierul desemnat, Mihai Tudose, și liderii social-democrați din teritoriu au avut ieri o primă discuție despre componența noului Guvern, la Vila Lac 1 din Capitală. Potrivit unor surse politice, discuția a fost mai degrabă de tatonare, fără să fie rostite nume concrete de miniștri, relatează Adevărul.

De ce a ignorat președintele țării toate informațiile publice despre Mihai Tudose? Criteriile de integritate, atît de clamate de Klaus Iohannis înainte de așa-zisele consultări cu partidele, s-au dovedit a fi doar praf în ochii credulilor: lucrurile erau deja aranjate ca plagiatorul Mihai Tudose să fie desemnat pentru a forma noul guvern PSD-ALDE. O țară întreagă a asistat cu sufletul la gură la acest spectacol grotesc, fără să bănuiască înțelegerea subterană dintre Klaus Iohannis și Liviu Dragnea. Mulți dintre noi, cei care am îndrăznit să ne punem întrebări despre substratul moțiunii de cenzură „PSD vs. PSD’, trebuie să recunoaștem că am fost păcăliți pentru că am omis în analizele noastre și varianta acestei înțelegeri, considerată pînă ieri ca fiind imposibilă, scrie Cotidianul.

La șuetă cu unicul urmaș al boierului Conu Alecu. Theodor Paleologu: „În politică sunt șahiști, pokeriști și tablagii!’ Unicul fiu al lui Alexandru Paleologu a uitat să menționeze generalii. În rest, a spus cam tot ce are pe suflet. Îl doare la bască de faptul că a fost exclus din PNL, dar nu exclude nimic pe viitor. Îi place de Orban și nu dă doi bani pe Bușoi. La prima vedere pare ușor efeminat. Graseiază ca o demoazelă alintată și îți inspiră imaginea arhetipului masculin care duce și gunoiul îmbrăcat la costum și cravată. În fapt, e mai bărbat ca mulți alții, notează Evenimentul Zilei.

Foști parlamentari, fără pensii speciale: „S-au sistat pensiile. Nu sunt fonduri’. Foști deputați și senatori din Iași și Botoșani au fost notificați de Parlamentului României că bugetul pentru pensiile speciale a fost epuizat, Anghel Stanciu, fost deputat fiind de părere că lucrurile se va rezolva la rectificarea bugetară. Deputații și senatorii care beneficiau de pensii speciale începând cu data de 1 august 2016 nu își vor mai primi indemnizațiile începând din luna iulie 2017, după ce au primit o notificare din partea Parlamentului prin care li s-a adus la cunoștință faptul că bugetul alocat pentru aceste indemnizații a fost epuizat, anunță Gândul.

Teorie în rândul liderilor PSD: Tudose i-a fost impus premier lui Dragnea de către Iohannis. Nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier făcută de Liviu Dragnea a fost o supriză, având în vedere numele celorlalți cinci luați în calcul pentru această funcție, iar explicația pe care o iau în considerare tot mai mulți lideri din PSD este aceea că numele lui Tudose a venit de fapt de la președintele Klaus Iohannis și i-ar fi fost chiar impus lui Liviu Dragnea, au precizat surse din partid. Numele lui Tudose a apărut duminică seara pe surse în presă ca propunere de premier cu cele mai mari șanse, deși lista de propuneri care a intrat în Comitetul Executiv al PSD de luni dimineața a conținut alte cinci nume, transmite Hotnews.ro.

Oroare: Vochițoiu exploatează imaginea lui Brâncuși. Operele din Târgiu Jiu ale lui Brâncuși vor fi incluse într-un tur virtual de către traseistul și controversatul politician Haralambie Vochițoiu. Tot firma lui Vochițoiu va scana 3D și parcul ‘Coloana fără sfârșit’, acolo unde este amplasată Coloana Infinitului a lui Brâncuși. Decizia a fost luată în unanimitate de consilierii locali din Târgu Jiu, anunță România Liberă.

Recția premierului desemnat Mihai Tudose: Sunt acuzat că nu am vrut să fac două lucruri prost! Prim-ministrul desemnat, Mihai Tudose, a reacționat într-o declarație la informațiile prezentate în spațiul public de Academia Națională de Informații cu privire la activitatea sa didactică. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) susține că Mihai Tudose nu a fost încadrat și nu a predat niciodată acolo, ceea ce ar contrazice informația din CV-ul oficial al premierului desemnat potrivit căreia el ar fi fost lector și apoi conferențiar universitar la această instituție, scrie Stiripesurse.ro.

Procurorul general acuză Camera Deputaților că dezincriminează conflictul de interese — multe dosare se vor clasa. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a atras atenția asupra consecințelor generate de modificările legislative privind conflictul de interese, arătând că astfel se dezincriminează această faptă. În plus, circa un sfert din totalul dosarelor ce implică conflictul de interese ar urma să fie clasate. „O dată cu intrarea în vigoare a Legii pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, referitoare la modificarea art. 301 și art. 308 din Codul penal privind conflictul de interese, lege pe care o considerăm ca fiind neoportună în acest moment și neconformă cu realitățile faptice din societatea românească, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție atrage atenția că mai multe aspecte negative vor apărea în practica judiciară”, a transmis Ministerul Public pe Facebook, potrivit Ziare.com.

Incendiu la două depozite din Balotești. Traficul auto e restricționat, dar traficul aerian nu e afectat. Oamenii sunt sfătuiți să stea în case. Incendiu la două depozite din Balotești. Un depozit de mobilă și un altul de mase plastice au luat foc, în această după-amiază, în zona Balotești. Inițial, a fost cuprins de flăcări depozitul de mobilă, pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, dar — din cauza vântului puternic, a fost cuprins și depozitul de mase plastice, astfel că focul s-a extins pe o suprafață de 3.000 mp. Ulterior, autoritățile au afirmat că suprafața afectată de incendiu s-a dublat, transmite Libertatea.

Bilanțul negru al banilor europeni: România nu a atras niciun euro din fondurile structurale timp de trei luni. România nu a reușit să atragă niciun ban de la UE în ultimele trei luni din fondurile structurale și de coeziune, arată balanța financiară pe primele cinci luni din acest an, publicată de Ministerul Finanțelor. Iar motivul pentru care banii sunt blocați este că autoritățile de management nu sunt acreditate nici acum, scrie Economica.net.

Nou atac cibernetic la nivel mondial. GoldenEye blochează calculatoarele. Un atac cibernetic se răspândește în întreaga lume, afectând firme și companii din Rusia, Danemarca, Spania și Ucraina. Atacul a lovit inițial băncile, instituțiile guvernamentale și companiile ucrainene. Noul atac se răspândește rapid în întreaga lume și a blocat deja sistemele informatice ale unor companii și firme din Spania, Marea Britanie, Danemarca și Rusia. Între timp, oficialii ucrainieni denunță cel mai de amploare atac din istorie și susțin că este vorba despre o versiune a ransomware-ului WannaCry, informează Rfi.ro.

Dramatic. Cine plătește: În timp ce guvernele se fac și se desfac, cheltuielile statului cu investițiile au ajuns la un nivel ridicol. Statul a cheltuit pentru investiții, în primele cinci luni din an, sub un miliard de euro (4,1 mld. lei), o sumă ridicolă pentru o țară cu un PIB de 170 mld. euro care vrea să ajungă din urmă economiile dezvoltate. Investițiile totale ale statului (din buget, din fonduri UE și din împrumuturi) sunt în primele cinci luni din 2017 cele mai mici din ultimii zece ani, raportat la aceeași perioadă din anii anteriori, notează Ziarul Financiar.

S-a decis! Când joacă CSA Steaua primul meci din istorie. Marius Lăcătuș a declarat că primul amical al noii echipe a Armatei va avea loc în luna august, și pe 15 iulie, așa cum au anunțat argeșenii de la Mioveni pe site-ul oficial. De asemenea, oficialul de la CSA a dezvăluit că săptămâna viitoare se vor rezolva noi transferuri, conform Fanatik.ro.

Surpriză enormă! Cine este singurul jucător român ales în TOP 500 cei mai influenți fotbaliști din lume! Într-un top ‘500 de fotbaliști influenți din lume’, revista ‘World soccer’ a inclus un singur fotbalist din campionatul românesc, pe Denis Alibec, alături de toate numele faimoase din acest sport! „World soccer” alcătuiește anual acest top și Alibec e un new entry, e pentru prima oară inclus, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult