Acasa Revista Presei Revista presei. Trilema Strauss-Kahn

Revista presei. Trilema Strauss-Kahn

scris de Ziua Veche
2 afisari

Jurnalul National  il citeaza pe seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, spunand ca a cerut Guvernului sa faca haiducie , adica sa ii impoziteze pe bogati si sa-i crute pe saraci.

Da, dar in acelasi ziar analistul economic Ilie Serbanescu ii acuza pe Strauss-Kahn si pe Jeffrey Franks de ipocrizie  si ca acum incearca sa se spele pe maini. Ca Pilat.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este citat de Mediafax via Financiarul  afirmand ca masurile propuse de FMI ar fi afectat toata populatia . Ce sa mai intelegem? Ca Serbanescu are dreptate?

Hai sa vedem ce spune Emil Boc, citat de Ziarul financiar , despre toata aceasta poveste d’amor dintre romani, FMI, Guvern, Opozitie si ceilalti actanti, voluntari sau involuntari, ai acestei povesti de criza: ca FMI propunea taxe mari si salarii mici . Guvernul a ales ca bogatii sa fie altfel impozitati, preferand astfel raul mai mic, ca sa putem sa facem relansarea economica.

Avem deci de-a face cu o trilema: cine minte – oficialul FMI, Boc si ceilalti reprezentanti ai Executivului, ori nici unii si altii incearca sa dea impresia ca unii mint si altii spun adevarul? In timp ce lucrurile stau in realitate foarte simplu…

Clanul Voicu trimis în judecată  de procurorii anticorupţie, anunta Curierul National . Foarte bine. Ma intreb cate secole vor mai trece pana cand rotitele incleiate ale Justitiei Romane ii vor trimite pe membrii clanului la puscarie. Daca sunt vinovati.

Ce termen de graţie are Guvernul Boc? – se intreaba Romania libera . Conform consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, ar fi vorba despre sfarsitul acestui an . Ma indoiesc. Cred ca lucrurile au mari sanse sa se rostogoleasca mult mai rapid.

Cum vede rockerul Dan Bittman criza, de pe geamul Ministerului Finanţelor – ne spune Puterea . Dragut articol.

De exemplu: “Ştiam de măsurile de austeritate de câteva luni, nu le-am aflat de la televizor”. Il cred.

Sau: “Părinţii mei vă daţi seama că nu sunt foarte veseli”. Da, dar daca nu vom da faliment cu tara, vor trai sigur.

www.stareapresei.ro

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult