Acasa Revista Presei Revista presei. Tulburătorul mesaj al ÎPS Teofan

Revista presei. Tulburătorul mesaj al ÎPS Teofan

scris de Z.V.
90 afisari

Avocatul Poporului cere ministrului Marcel Vela să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite poliţişti în civil pe teren. ”Vă adresăm rugămintea să ne comunicaţi actul normativ care stă la baza luării acestor măsuri”, se arată în solicitarea Avocatului Poporului. Instituţia menţionează că „scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română este cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi subsidiar de reprimare a acestora”, potrivit Adevărul.ro

Tulburătorul mesaj al ÎPS Teofan: Totul are o limită! ” Într-un mesaj făcut public, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, arată că această decizie „Încalcă numeroase prevederi legale şi principii internaţionale ce protejează libertatea de manifestare religioasă. (…) Este pentru prima dată, cred, în istoria Moldovei, când se întâmplă aşa ceva. Au fost invazii, războaie, molime de tot felul, regimuri totalitare. Sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva au fost dintotdeauna izvor de alinare, de vindecare şi de întărire, iar oamenilor li s-a permis să se apropie de ele. Astăzi, au ajuns să fie considerate sursă de contaminare (…)”, titrează QMagazine.ro.

Răzvrătirea Mitropolitului: „Foarte greu de acceptat”. Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a acuzat că decizia autorităţilor de a interzice celor care nu au domiciliul în Iaşi să participe la evenimentele dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva este discriminatorie. Prelatul spune că măsura „încalcă numeroase prevederi legale şi principii internaţionale ce protejează libertatea de manifestare religioasă”, scrie Ioana Radu în Cotidianul.

Ponta şi Tăriceanu l-au trimis la plimbare pe Ciolacu. De data asta au lăsat PSD la uşă. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a declinat ofertele venite din partea lui Marcel Ciolacu şi a PSD de a candida la parlamentare pe listele acestui partid deoarece îi era adresată doar lui şi câtorva colegi, menţionează Evenimentul Zilei.

Haos total la TAROM! Contractul colectiv de muncă nu mai este în vigoare! Ce se întâmplă cu cei peste 1000 de angajaţi. (…) Şi mai grav este că, din câte se pare, nimeni nici nu îşi asumă răspunderea. Cert este că un document intrat în posesia noastră şi pe care Gândul.ro îl publică în exclusivitate scoate la iveală situaţia dezastruoasă a companiei. Documentul poartă numărul de înregistrare 6433 şi este datat 08.10.2020, fiind adresat Sindicatului ETOS TAROM, Sindicatului Naţional Tehnic TAROM, Sindicatului Unit TAROM şi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP).

Mitică Dragomir nu vrea să renunţe la mandatul de consilier în CGMB: Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir nu vrea să renunţe la mandatul de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, susţinând că el este „organ ales” şi că „l-a ales poporul”. Aceasta, în condiţiile în care Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu i-au cerut Gabrielei Firea să-i convingă pe Petre Roman, Dumitru Dragomir şi Anghel Iordănescu să se retragă de pe lista consilierilor generali aleşi pe lista PSD, menţionează HotNews.ro.

Mihai Tudose: “Haos general şi lipsă de viziune”. Eurodeputatul social democrat Mihai Tudose susţine că se vede de la o poştă că măsurile adoptate de autorităţi sunt dezlânate şi haotice. ”Iar închid restaurantele şi teatrele, dar lasă deschide mallurile şi păcănelele, fără să fie prezentat un studiu, o analiză serioasă, ca să pricepem toţi (…)”, susţine Mihai Tudose, anunţă Jurnalul.ro.

Preşedintele Iohannis a retras 31 de titluri de revoluţionar. Titularii erau foşti securişti. Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, în cadrul a două şedinţe din luna iunie 2020, această Comisie parlamentară a avizat retragerea titului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române” pentru un număr total de peste 100 de persoane, în urma faptului că acele persoane au fost identificate drept foşti lucrători sau colaboratori ai Securităţii. În prima şedinţă s-a dat aviz pentru 38 de asemenea cazuri, iar în cea de-a doua s-au avizat 108 de cazuri, potrivit România Liberă.

Funcţia de preşedinte al ANCOM a fost vacantată după demisia lui Sorin Grindeanu. Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi a declarat vacant acest post. Sorin Grindeanu a demisionat din această funcţie începând cu data de 8 octombrie, titrează Stiripesurse.ro.

Nicuşor Dan: Legea nu permite un al treilea viceprimar. Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, şi-ar dori cooptarea PMP, alături de PNL şi USR PLUS, în majoritatea din Consiliul General. În plus, precizează ca al treilea post de viceprimar nu este permis de lege, astfel că un reprezentant al PMP nu ar putea beneficia de această funcţie, scrie Ziare.com.

Beko lansează prima sa linie de electrocasnice care elimină peste 99% din bacterii şi viruşi (inclusiv coronavirus). Beko, lider al pieţei europene de electrocasnice, lansează HygieneShield, o gamă inovatoare de produse de uz casnic, care vine să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor în contextul Covid-19 şi al sporirii măsurilor de igienă. Noua linie de electrocasnice utilizează tehnologia luminii UV, căldura şi aburul, pentru a atinge un nivel ridicat de igienizare acasă, informează Economica.net.

Încep înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro. Banii se vor da pe principiul primul venit, primul servit. Luni, 12 octombrie, încep înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19. Microgranturile de 2.000 de euro se acordă IMM-urile fără salariaţi, dar şi PFA-urile sau cabinetele medicale pot obţine microgranturi, pentru susţinerea cheltuielilor cu stocurile, chiriile sau pentru acoperirea datoriilor faţă de furnizorii de utilităţi, anunţă Ziarul Financiar.

Rufo Collado a dezvăluit cum s-a făcut transferul verii la Dinamo: „Aşa obişnuia Florentino Perez la Real Madrid. Nu ştia ce urmează înainte să urce în avion”. Directorul sportiv al roş-albilor a fost unul dintre oamenii importanţi ai proiectului, până acum, a fost implicat în fiecare afacere, mai ales în cea a aducerii lui Aleix Garcia, boom-ul din mercato, transfer anunţat în exclusivitate de către GSP.RO. Mijlocaşul de 23 de ani s-a despărţit în această vară de Manchester City şi a fost pe lista mai multor cluburi din LaLiga, plus Galatasaray, menţionează Gsp.ro.
Simona Halep e în vacanţă. Cum îşi „îndulceşte“ eliminarea de la Roland Garros. Ocupanta numărului 2 în clasamentul WTA a revenit în ţară şi-şi petrece timpul alături de prieteni şi familie, întrucât a intrat în vacanţă şi nu va mai juca în acest an. 2020 a fost, totuşi, un an bun pentru sportiva de 29 de ani, care a reuşit o serie-record de 17 victorii consecutive şi a câştigat trei turnee: Dubai, Praga şi Roma, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult