Acasa Revista Presei Revista presei. Ucraina arde. Dezastrul economic bate la uşă

Revista presei. Ucraina arde. Dezastrul economic bate la uşă

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

Violenţele din noaptea de marţi spre miercuri de la Kiev au estompat efectul uşor pozitiv al reluării acordului de finanţare cu Rusia.

Revista presei. Ucraina arde. Dezastrul economic bate la uşă (foto:radiocluj.ro)

Cum se transformă criza politică din Ucraina în dezastru economic ”Investitorii continuă să se retragă în masă din Ucraina, ajutorul oferit de Rusia producând efecte minime. Violenţele din noaptea de marţi spre miercuri de la Kiev au estompat efectul uşor pozitiv al reluării acordului de finanţare cu Rusia” (Curierul naţional)

Războiul rece dintre Est şi Vest a aprins Ucraina. Protestatarii preiau controlul unor depozite de armament ”Cel puţin 26 de persoane au murit marţi şi miercuri la Kiev, ca urmare a unui conflict alimentat de marile puteri care înconjoară Ucraina. Acum, UE promite sancţiuni dure guvernului pentru violenţe, iar Rusia şantejează regimul cu miliardele de euro promise.” (Adevărul)

Obama către Ucraina: “Vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele” ”Președintele SUA a declarat că, în opinia sa, principala responsabilitate pentru escaladarea violențelor de ieri, de la Kiev, soldate cu moartea a 26 de persoane și rănirea câtorva sute, îi revine administrației președintelui Victor Ianukovici” (EvZ)

Reacţii internaţionale faţă de violenţele din Kiev ”Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi în apropierea Parlamentului de la Kiev, ducând la probabil cea mai sângeroasă confruntare de la începutul protestelor din Ucraina. Lideri politici şi personalităţi din întreaga lume fac apel la încetarea violenţelor care au provocat până acum, potrivit ultimului bilanţ oficial, moartea a 25 de persoane, civili şi poliţişti” (Cronica română)

Butoiul balcanic fierbe din nou ”Luptele de stradă din Ucraina nu sunt singurele manifestări publice de nemulţumire populară care se petrec în apropierea graniţelor României. Cele mai îngrijorătoare sunt cele din fosta Iugoslavie, în special din Bosnia-Herţegovina, care au început să se extindă recent.” (România liberă)

Investitorii avertizează: Situația politică afectează stabilitatea mediului economic ”Situația politică din România afectează stabilitatea mediului economic pentru care populația României a plătit prin taxe mai mari și salarii mai mici și face dificilă atragerea de investitori străini, a declarat Steven van Groningen, secretarul general al Coaliției pentru Dezvoltarea României” (Curentul)

Mariana Gheorghe, optimistă că valoarea Petrom va creşte ”Valoarea de piaţă a unei companii este dată de datele fundamentale financiare, de free-float şi de lichiditatea pieţei pe care este listată. Datele noastre financiare pot justifica o valoare mai mare a acţiunilor, dar până anul trecut am avut un impact negativ din cauza free-float-ului mic, de circa 6%, dar şi din cauza unei lichidităţi reduse a Bursei de Valori Bucureşti” (Bursa)

Becali află astăzi dacă instanţa îi permite să se opereze în străinătate ”Tribunalul Constanţa se va pronunţa astăzi dacă Gigi Becali poate să întrerupă executarea pedepsei cu închisoarea pe motive medicale. Finanţatorul Stelei susţine că are o afecţiune gravă, la coloana cervicală, pentru care este necesară o intervenţie chirurgicală în străinătate” (Puterea)

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult