Acasa Revista Presei Revista presei. UDMR bagă zâzanie între PSD şi PNL

Revista presei. UDMR bagă zâzanie între PSD şi PNL

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

CurentulUDMR, mărul discordiei în scenariul unei probabile schisme în USL ”Chiar dacă liderii USL petrec, sărbătorind astfel rezultatele nici de ei sperate pentru aceste alegeri parlamentare, există totuși în continuare destule puncte de divergență în interiorul Uniunii. Unul dintre acestea îl reprezintă problema cooptării la guvernare a UDMR”

USL.Ponta ia distanţă de Antonescu în relaţia cu UDMR

Cronica românăOrban nu va vota un guvern USL din care să facă parte UDMR ”Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu va vota un Guvern al USL din care să facă parte UDMR, iar acest lucru nefiind legat de cu “statutul de partid etnic” al formaţiunii maghiare, ci în funcţie de patru motive, care vizează colaborarea cu PDL şi Traian Băsescu”

România liberăTrei scenarii despre viitorul premier. Cine câştigă şi cine pierde dacă preşedintele îl desemnează pe Victor Ponta în fruntea Guvernului “E posibil însă ca negocierile să se amâne până după convocarea Parlamentului, potrivit unor surse bine informate. Deci este posibil ca după 20 decembrie să înceapă tratativele pentru numirea premierului, când toate părţile ştiu exact pe ce mizează”

GândulCine sunt penalii care au câştigat un mandat în noul legislativ “Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu, Monica Iacob Ridzi, Teodor Atanasiu sunt printre “penalii” din noul legislativ. Ei vor vota şi vor decide asupra unor legi care privesc şi Justiţia în faţa căreia trebuie să-şi dovedească nevinovăţia. Acestora li se va adăuga un alt contingent de deputaţi cu probleme de integritate”

EvZDerută totală în ARD. Scaunul lui Blaga se clatină ”Preşedintele PDL poartă o mare parte din vină pentru eşecul ARD la alegerile parlamentare, au susţinut în tot cursul zilei de ieri mai mulţi analişti politici, jurnalişti, dar şi colegi de partid. Cel mai probabil, totul se va tranşa vineri la Colegiul Director al PDL”

AdevărulEstimare USL: 581 de parlamentari, cu 110 mai mult decât în prezent “Grupul PSD-UNPR va avea 221 de parlamentari, PNL – 147, ARD -80, PPDD – 68, UDMR – 27, PC – 21, potrivit calculelor USL, prezentate de premierul Victor Ponta”

PutereaUSL a cucerit România, ARD s-a desfiinţat, PP-DD – egalul PDL. Băsescu înfrânt, Ponta premier ”ARD nu mai există, dispărând de drept, după 9 decembrie, ca alianţă electorală, iar în PDL se cere demisia lui Vasile Blaga, după scorul catastrofal obţinut. Dan Diaconescu este pe cai mari, partidul său confirmând ceea ce spuneau sondajele înainte de scrutin”

eNaţionalDinu Patriciu, dat în judecată de soţie, ca să împartă averea! “Răsturnare de situaţie spectaculoasă în cazul miliardarului Dinu Patriciu, care a ajuns la mâna chinezoaicei Melanie Anne Chen: soţia afaceristului l-a dat pe acesta în judecată, cerând partajul înainte ca toate conturile să fie golite”

BursaComasarea supravegherii pieţei financiare. Guvernul desfiinţează CNVM, CSA şi CSSPP ”Florin Georgescu, în cărţi pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară”

Curierul naţionalBucureştenii nu mai au încredere să cumpere apartamente pe hârtie ”Aceştia caută locuinţe noi, în ansambluri finalizate, cu două camere, la preţuri de sub 60.000 euro. 87% dintre cei aflaţi în căutarea unei locuinţe noi preferă proiectele terminate, iar doar 3% se uită la cele în stadiu de proiect. Potenţialii cumpărători plasează pe ultimul loc criteriile privind zona sau suprafaţa apartamentelor”

ZFOamenii de afaceri către noua putere: Aveţi mandatul, ce măsuri puneţi pe masă pentru relansarea economiei? ”Investiţi serios în infrastructură, nu mai creaţi dispute politice, micşoraţi aparatul guvernamental şi garantaţi stabilitate fiscală, cer reprezentanţii mediului de business. Pe măsură ce Biroul Electoral Central (BEC) centralizează datele din judeţe, USL, marea alianţă câştigătoare a legislativelor de duminică, începe să vizeze şi chiar poate să ajungă acolo, anume să controleze două treimi din Parlament”

6 comentarii

Tom Cc 11-12-2012 - 08:28

fara TRADATORII din UDMR !!

un crestin 11-12-2012 - 08:28

UDMR nu baga nici o zazanie in USL ci va cimenta legatura . Ungurii sunt un factor de echilibru si dau bine inafara.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-12-2012 - 11:17

NOU TIP de TRATAMENT contra CANCERELOR care nu raspund la TRATAMENTELE CLASICE ,,Tratamentul foloseşte oo formă dezactivată a virusului care cauzează SIDA, pentru a reprograma sistemul imunitar astfel încât acesta să distrugă celulele canceroase.

Emma Whitehead, o fetiţă diagnosticată cu o form de leucemie ce nu a putut fi învinsă de două tratamente cu chimioterapie, a fost printre puţinii pacienţi care au testat noua abordare. Tratamentul cu virusul dezactivat a fost dur şi aproape că a omorât-o. Din fericire, însă, fetiţa a supravieţuit, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi despre forma de cancer de care suferea. Mai mult, acum, la 7 luni de la tratament, ea este încă în remisie.

În 2010, la vârsta de 5 ani, Emma a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastoză acuta. Acum, ea se numără printre pacienţi (puţini la număr) care au urmat tratamentul dezvoltat de cei de la Universitatea din Pennsylvania.

Creatorii tehnicii speră ca noul tratament să înlocuiască, în cele din urmă, transplantul de măduva osoasă, o procedură mult mai dificilă, riscantă şi costisitoare, care acum reprezintă ultima speranţă pentru tratarea leucemiei şi a bolilor de acest gen.

Pe lână Emma au mai existat 3 adulţi care sufereau de leucemie acută şi care acum se află şi ei în remisie. Dintre aceştia, doi se simt bine chiar şi la 2 ani după tratament. Starea altor 4 pacienţi trataţi la Universitatea Pennsylvania se simt mai bine, dar nu au avut o remisie totală, iar un altul a fost tratat de curând şi încă nu a fost evaluat.

Pe de altă parte, starea unui alt copil s-a îmbunătăţit pentru ca apoi boala să recidiveze, în timp ce la alţi doi adulţi tratamentul nu a avut niciun efect.

Pentru a crea tratamentul, doctorii înlătură milioane de celule T (un tip de globule albe) şi inserează noi gene în ele determinându-le să le distrugă pe cele canceroase. Tehnica implică o formă dezactivată a HIV care s-a dovedit a fi foarte bună pentru transportarea materialului genetic în celulele T. Noile gene programează celulele T să atace celulele B, o parte normală a sistemului imunitar care se suferă transformări maligne în decursul leucemiei.

Ulterior, celulele T modificate sunt reintroduse în venele pacienţilor, unde, dacă totul merge conform planului, ele se înmulţesc şi încep să distrugă ţesutul canceros.

Un semn că tratamentul funcţionează este starea pacientului care pare să se înrăutăţească, acesta prezentând febră şi frisoane.

Cercetarea încă se află în stadiu incipient, iar oamenii de ştiinţă nu ştiu motivul pentru care tratamentul funcţionează doar în cazul unora dintre pacienţi. Ei bănuiesc că este vorba de un lot de celule T care să fi suferit un deficit. Cât despre copilul care a avut o perioadă scurtă de remisie, se pare că boala a revenit din cauză că nu toate celulele leucemice au avut markerul care a fost ţintit de celulele T.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă nu nu ştiu dacă corpul pacientului va avea nevoie pentru totdeauna de celule T modificate genetic. Aceste celule au şi un dezavantaj: ele nu distrug doar celulele B afectate de cancer, ci şi pe cele sănătoase, lucru care face ca pacienţii să devină vulnerabili la anumite infecţii. Aşa se face că Emma, de exemplu, are nevoie de tratamente regulate cu imunoglobuline.

Sursa: New York Times

teo 11-12-2012 - 13:20

Hungurii,acesti alogeni pripasiti prin partile noastre,mu au facut nimic altceva in existenta lor decat a baga zazanie atat intre romani,cat si intre romani si hunguri !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-12-2012 - 13:45

Trebuie să depăşim graniţele cercetării ştiinţifice”. Britanicii vor să creeze o bază de stocare a ADN-ului uman

Oamenii de ştiinţă britanici vor să secvenţieze ADN-ul a peste 100.000 de britanici care suferă de cancer şi boli rare, în cadrul unui plan guvernamental de creare a unei baze de date ce urmează să fie utilizată pentru dezvoltarea unor tratamente pentru aceste maladii.

Premierul David Cameron a declarat că doreşte ca Marea Britanie să „depăşească graniţele” cercetării ştiinţifice şi să devină primul stat din lume care să introducă secvenţierea ADN-ului în serviciile medicale de bază.

Guvernul britanic a pus deoparte 100 de milioane de lire sterline pentru acest proiect. „Marea Britanie a fost, de multe ori, lider în cercetare ştiinţifică şi inovaţie medicală”, a precizat premierul Cameron într-un comunicat de presă, citat de Huffington Post.

„Este crucial să continuăm aceste eforturi şi să devenim prima ţară din lume care să includă codurile ADN în serviciile medicale de bază”,

Potrivit oficialilor din Guvernul britanic, construirea unei baze de stocare a ADN-ului le va oferi doctorilor posibilitatea să înţeleagă mai bine codul genetic al persoanelor bolnave şi să dezvolte tratamente pentru boli care, în prezent, sunt considerate incurabile.

Planul autorităţilor britanice are şi oponenţi, care se tem că informaţiile referitoare la ADN ar putea pica în mâinile unor organizaţii comerciale, precum companiile producătoare de medicamente. Sursa EXTERNA .Aceasta metoda care foloseste o aplicatie a procesului de electroforeza inceputa la institul Max Planck din Germania a fost dezvoltata si aplicata in practica cu sprijinul guvernului USA de catre prof. cercetator in microbiologie David Baker de la Washington University . Gratie acestui sistem se obtine blocarea tumorilor maligne inclusiv in stare de diseminare si cu un vaccin obtinut din sangele pacientului procentul de VINDECARE este de peste 90%. Bill Gates este unul dintre FINANTATORI acestor cercetatori ,donand 70% din averea SA !

vida clara 11-12-2012 - 15:07

Romanul are motiv de bucurie.
A reusit in sfarsit sa dea voie padurii sa ii invadeze livada. Pentru asta mare
isprava nu e nevoie sa misti un dest, nu e nevoie sa-ti deranjeti cu ceva,
creierul (ma rog, mai degraba, capul).
Mere, pere, nuci, gutui. Pentru ce cata vreme stejarul face o buna ghinda
iar fagul un frugal jir? De gustibus.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult