Acasa Revista Presei Revista presei. Un eşec: Guvernarea “Jos Băsescu”

Revista presei. Un eşec: Guvernarea “Jos Băsescu”

scris de Florin BUDESCU
418 Afisari

Actuala putere nu a reuşit să fructifice marele avantaj al stabilizării economiei la nivel macro, obiectiv atins de guvernarea PDL, cu costuri electorale evidente.

Revista presei. Un eşec: Guvernarea “Jos Băsescu” (foto:ziarulunirea.ro)

EvZ: Un an de guvernare USL. Guvernarea “Jos Băsescu” a ratat ţintele cele mai importante “Actuala putere nu a reuşit să fructifice marele avantaj al stabilizării economiei la nivel macro, obiectiv atins de guvernarea PDL, cu costuri electorale evidente. Sunt analişti care susţin chiar că guvernarea deficitară a USL pune în pericol stabilitatea obţinută prin adoptarea unor măsuri de austeritate“

Gândul: Băsescu sesizează CCR pentru legea care bloca Mişcarea Populară “Legea prin care ONG-urile ale căror denumiri sunt asemănătoare cu cele ale unor autorităţi sau instituţii publice de interes naţional ori local sunt, practic, interzise a fost contestată la Curtea Constituţională de preşedintele Traian Băsescu”

Cronica română: Lăzăroiu îl vede pe Băsescu premier în 2016 ”Traian Băsescu-premier în 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu, declară într-un interviu la RFI România consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El spune că nu ar fi exclus ca o construcţie de dreapta să-l sprijine pe actualul preşedinte pentru funcţia de premier peste trei ani”

Bursa: DNA: “Am contestat decizia în cazul lui Babiuc” ”Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, ieri, că au contestat decizia de eliberare condiţionată a fostului ministru al Apărării Naţionale, Victor Babiuc, luată de Judecătoria Găeşti, astfel că acesta rămâne încarcerat până după judecarea recursului la Tribunalul Dâmboviţa”

Curentul: Hienele Revoluției: Ion Iliescu, „ultimul pe lista” Guvernului Ilie Verdeț “Foarte puțină lume mai știe, acum, că la scurt timp după fuga lui Ceaușescu, același Ion Iliescu ar fi fost mulțumit să facă parte, tot printre „ultimii pe listă”, din efemerul Guvern care ar fi urmat să fie condus de fostul Premier comunist Ilie Verdeț”

Adevărul: Adevărul despre noii revoluţionari. Alexandru Alexe, portretul unui protestatar de meserie ”Alexandru Alexe are 29 de ani şi spune despre el că este activist civic full-time. Asta e ocupaţia lui. Participă la mişcări de stradă, le organizează, le promovează, scrie bannere, se ceartă cu jandarmii. În ultimii ani a fost prezent la aproape orice fel de protest“

Naţional: S-a saturat de Romania! Reghecampf lasa Steaua pentru Bundesliga ”Desi a primit oferte din Rusia si zona araba, Reghecampf a asteptat o oferta venita din campionatul sau favorit, cel al Germaniei. Iar presa nemteasca anunta ca tehnicianul roman a inceput sa negocieze preluarea gruparii Hannover 96, din Bundesliga”

Curierul naţional: Europa actuală continuă să decepționeze ”«A fost un eșec pe toată linia» – concluziona fără menajamente Jean-Claude Kiefer, cunoscutul editorialist de la cotidianul strasbourghez de mare tiraj Dernierès Nouvelles d’Alsace (DNA) referindu-se la summitul european de zilele trecute de la Bruxelles”

StareaPresei.ro

53 comentarii

mircea 24-12-2013 - 10:34

poate e mai bine ca Basescu sa fie liber,fara protectie,paza poate sa-l beleasca mafiotii lui cu care a facut furtisaguri timp de peste 40 de ani.

Ad 24-12-2013 - 10:52

Mai degraba il aranjeaza mafiotii lui ca stie prea multe si ar pica bine pentru partidele lor pe care nu le voteaza nimeni.

Europeanuul 24-12-2013 - 14:35

Reactorii de la EvZ, ieconomia, propaganda eftina, baba si motocicleta.

In primele 9 luni PIBul Romaniei a crescut peste asteptarile guvernului si a bancii mondiale (cu 2,7% fata de anul precedent), productia industriala a crescut cu 5% fata de anul 2012, iar exporturile au batut recordul (depasesc bariera de 50 mlrd. euro) o crestere cu 10% fata de anul precedent. Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns intre timp la 30%. http://www.fonduri-ue.ro/

Sarbatori fericite!

Antibasistul 24-12-2013 - 17:01

Sarbatori fericite, An Nou fericit!

Titircă Inimăbună 24-12-2013 - 17:05

Mi-ai huhulit la urechea care aude placut, merci beaucoup!
Sarbatori fericite, An Nou fericit!

mircea 24-12-2013 - 18:09

La multi ani cu sanatatesi bogatie sufleteasca tuturor mai putin Fagmiliei si pupincuristilor Basisti

UnUL 24-12-2013 - 18:21

Sărbători fericite chiar și ție, mirciulică !

UnUL 24-12-2013 - 21:58

A PROPOS DE MINUNATA ȘI PREACINSTITA GUVERNARE USL:

Parlamentul Romaniei, desemnat „Persoana Anului 2013” la categoria Crima Organizata si Coruptie
de Red. Stiri HotNews.ro
Marţi, 24 decembrie 2013,

In fiecare an, Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) recunoaste eforturile celor care lucreaza neobositi pentru promovarea criminalitatii si coruptiei. Pentru 2013, aceasta distinctie dubioasa ii revine Parlamentului Romaniei. Traficantul de droguri Darko Saric (Serbia) si fiica presedintelui Uzbekistanului, Gulnara Karimova au primit mentiuni. In mod obisnuit, infractorii depun mari eforturi pentru a se sustrage legii. In acest an, Parlamentul Romaniei a castigat premiul OCCRP pentru incercarile sale de a se ascunde de lege prin chiar intermediul legii.
La inceputul lunii decembrie, Parlamentul roman a aprobat amendamente la Codul Penal care ar acorda membrilor sai precum si altor oficiali guvernamentali alesi, imunitate in fata acuzatiilor de coruptie .
Amendamentele, votate fara dezbatere, declara ca presedintele Romaniei, senatorii si deputatii nu mai sunt „functionari publici”. Prin urmare, ei nu vor mai putea fi pusi sub acuzare pentru luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese precum si alte activitati de coruptie. In plus, oficialii guvernamentali deja condamnati pentru coruptie ar putea fi exonerati.

UnUL 24-12-2013 - 21:59

„Parlamentul roman a ridicat coruptia la un nou nivel in Europa, legalizand-o. De ce acum? Probabil fiindca stiu ce au facut si stiu ca nu e bine”, a declarat Drew Sullivan, editor OCCRP.
Modificarile propuse in Codul Penal vin „in contradictie flagranta cu acordurile internationale ratificate de Romania”, potrivit Asociatiei Magistratilor din Romania, care a citat Conventia penala impotriva coruptiei a Consiliului Europei din 2002 si Conventia Natiunilor Unite impotriva coruptiei din 2014.
Amendamentele vor deveni lege doar daca sunt semnate de catre presedintele roman Traian Basescu, el exprimandu-si ingrijorarea cu privire la acestea. In orice caz, statul de drept si responsabilitatea guvernamentala au fost deja afectate.
In urma adoptarii amendamentelor in Parlamentul Romaniei, mass-media marcat ziua ca „martea neagra” a democratiei romanesti.
Tot in decembrie, Parlamentul roman a propus si acordarea amnistiei pentru condamnatii cu sentinte de pana la 6 ani de inchisoare, aparent din necesitatea de a evita suprap o p u l a r e a penitenciarelor. De aceasta amnistie ar fi beneficiat desigur si fosti ministri si alti oficiali cu sentinte de pana la 6 ani.
In prezent, 28 de membri ai parlamentului roman au fost condamnati sau sunt judecati pentru coruptie. Peste 100 de primari romani sunt judecati pentru abuz in serviciu.
In 2012, premiul OCCRP a mers la Ilham Aliyev, presedintele Azerbaidjanului, al carui familie detine in mod ilegal controlul asupra multor companii strategice din aceasta tara bogata in petrol.
In cadrul mentiunilor pentru 2013 – Darko Saric, reprezentand crima organizata din Serbia si din Muntenegru, a fost luat in considerare pentru munca depusa pentru construirea unei noi retele de trafic de droguri in Europa, transportul de droguri din Africa si America de Sud prin Balcani si transformarea regiunii intr-un nou Mexic. Gulnara Karimova, fiica presedintelui Uzbekistanului, Islam Karimov, este investigata pentru ca ar fi luat sute de milioane de dolari ca mita pentru acordarea unei licente de telecomunicatii gigantului suedez Teliasonera. Aceasta a cheltuit apoi banii, care ar fi putut ajunge la p o p u l a t ia saraca in urma unei licente legale, pe un castel istoric in Franta si alte proprietati in strainatate.

Despre OCCRP
OCCRP un consortiu de 19 centre de investigatie comerciale si non-profit si sute de jurnalisti din Europa pana in Asia Centrala. Fondata in 2006, reteaua desfasoara proiecte transfrontaliere dezvaluind cazuri de crima organizata si coruptie din intreaga lume. OCCRP este probabil cea mai mare organizatie de jurnalism de investigatie din lume raportat la numarul jurnalistilor activi si la numarul de investigatii si articole publicate anual. OCCRP este o organizatie non-profit cu programe inovatoare in Europa, Eurasia, Africa de Nord si America Latina, combinand proiecte de investigare a crimei organizate si coruptiei cu dezvoltarea noilor tehnologii media. Organizatia este finantata de Open Society Foundations, Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, Fondul National pentru Democratie si alti donatori. OCCRP a creeat Investigative Dashboard (ID) – o platforma cu baze de date din toata lumea, echipata cu un serviciu de cercetare si investigatii online – dezvoltat cu suportul Google Ideas. In acest an, OCCRP a fost desemnat castigator si finalist la cinci prestigioase premii internationale, inclusiv Global Shining Light Award si premiul Daniel Pearl pentru jurnalism de investigatie. In fiecare an, mai mult de 140 de reporteri OCCRP voteaza pentru „Persoana Anului” la categoria Crima Organizata si Coruptie.

Ad 24-12-2013 - 23:23

Cu sau fara modificari e tot una pentru ca e o stare de fapt si e doar o forma de recunoastere publica.

Antibasistul 25-12-2013 - 10:31

Basistule un NUL, FACI DIVERSIUNE BASISTA SI MINȚI cu nerusinare, ma mir ca nu te trasneste Dumnezeu!

UnUL 25-12-2013 - 13:14

Te înjur mâine, astăzi îți spun doar „Sărbători fericite!”

UnUL 24-12-2013 - 22:06

ȘI ÎNCĂ UN ARTICOL NECESAR ÎN BIBLIOGRAFIE:

Ion M. Ionita, Zece greşeli devastatoare ale guvernării USL, Adevărul, 17 decembrie 2013

L-a reînviat pe Traian Băsescu în postura lui favorită de preşedinte-jucător. Preşedintele era pe ducă, la sfârşit de mandat, decredibilizat în urma referendumului din 2012 şi izolat pe scena p o l i t ică după ce renunţase telenovelistic la PDL.
1. Mai mult, afacerea Călăraşi picase la ţanc, ca o măciucă menită să distrugă ce mai rămăsese vandabil din imaginea preşedintelui. E adevărat, greşelile USL îl mai învioraseră pe Traian Băsescu, preşedintele reuşind să instituie ieşirile de la 18.30, dar, fără un cutremur major, şeful statului avea puţine şanse să se impună pe agenda politică. A fost nevoie de „Marţea neagră” din Parlament pentru ca preşedintele să capete miraculos puteri, să se dea de trei ori peste cap, să înghită jăratic şi să scoată flăcări pe nas. Traian Băsescu are, fără îndoială, noroc cu carul. De multe ori i s-a întâmplat ca adversarii să-i ofere victoria pe tavă, să ne amintim de Mircea Geoană în 2009, dar Victor Ponta şi Crin Antonescu reuşesc acum turul de forţă de a-i da lui Traian Băsescu toate armele pentru a face praf USL.
2. A pus ţara într-o situaţie delicată faţă de UE şi Statele Unite. Premierul tocmai se întorsese de la Washington unde statul de drept fusese unul dintre punctele centrale ale discuţiei cu Joe Biden. Pentru ca, doar câteva săptămâni mai târziu, Victor Ponta să le transmită americanilor că nu trebuie să atragă atenţia cu nimic referitor la ceea ce se întâmplă în România. Cât despre europeni, reacţia socialistului Hannes Swoboda spune totul.
3. A rezolvat dosarul Schengen prin cimentarea hotărârii UE de a ţine România pe dinafară. Cine mai poate sprijini aderarea României după episodul din Parlament?
4. A eşuat în soluţionarea marilor dosare care au creat controverse în societate, exploatarea de la Roşia Montană şi gazele de şist.
5. A reuşit să coalizeze protestatari pentru cauze diferite care şi-au canalizat nemulţumirile împotriva Guvernului.
6. A introdus noi metode de taxare a p o p u l a ţiei şi a mediului de afaceri şi a blocat bugetul de stat. În acest moment nu se ştie ce se va întâmpla cu acciza la benzină şi motorină, de care depinde bugetul votat în Parlament.
7. A şocat prin propunerea de numire la Curtea Constituţională a lui Lucian Bolcaş, fost vicepreşedinte PRM.
8. A produs indignare prin difuzarea la televiziunea p u b l i c ă a colindului anti-semit. Colindul, plus iniţiala nominalizare a lui Lucian Bolcaş au produs daune României pe care numai inconştienţii de mare clasă nu şi le pot închipui.
9. A creat un nou front de luptă între Victor Ponta şi Crin Antonescu.
10. A demonstrat că interesele personale ale p o l i t i cienilor nu au nimic de a face cu agenda p u b l i c ă.

UnUL 25-12-2013 - 09:28

Bășinel, eu nu am făcut decât să citez un articol al unui ziarist de marcă, care poate spune lucrurile mai clar și mai bine decât niște nespecialiști ca noi. Nu-ți place, ceartă-te cu el!
Așa cum, spuneam, azi nu te voi înjura așa cum meriți : e Crăciunul.
Sărbători fericite încă o dată, psih -ologule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 12:08

R E M E M B E R ….AyurrEL E ;

In AJUNUL CRACIUNULUI ,care trebuie sa fie D O Z A de disperare a UnUi ,individ, ajuns in pragul senectutzi, sa NESOCOTEASCA nici macar TRADITIA MULTISECULARA , si sa ne intineze si in acest moment, ….
Scotzand G U N O I U L de sub , pres !(respectiv din Predeal , ca la Covasna, never).

Si acum ;

Aide- Memoires , Ayurr EL E ;

”L-a reînviat pe Traian Băsescu în postura lui favorită de preşedinte-jucător. Preşedintele era pe ducă, la sfârşit de mandat, decredibilizat în urma referendumului din 2012 şi izolat pe scena p o l i t ică după ce renunţase telenovelistic la PDL.”

1. Dupa cum ,, excelent constata” gurnalistul Ionitza , T B este ….M O R T h,

dpdv. politic , si nici totzi Merkeli, Barrosi, Licurici etc, Nu P o t ….

Nu pot , REINVIa MORTHu !

TRAIAn BASESCU este MORTh din pdvd , politic din 2012 !

(Este chiar in STARe de DESCOMPUNERe , indiferent de DISPERAREA
ta , ….ayurr EL E )

….

UnUL 25-12-2013 - 13:16

? ? ? ? ! ! ! !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 13:36

@ , Πy- D U C U ! ! ! ! (1/14nick-name ,dar le ….avem , precum ,toate postarile de aici , si de ….aievea)

=====================================
Citez , partial din ac. …gurnalist :

1. Mai mult, afacerea Călăraşi picase la ţanc, ca o măciucă menită să distrugă ce mai rămăsese vandabil din imaginea preşedintelui. E adevărat, greşelile USL îl mai învioraseră pe Traian Băsescu, preşedintele reuşind să instituie ieşirile de la 18.30, dar, fără un cutremur major, şeful statului avea puţine şanse să se impună pe agenda politică. A fost nevoie de „Marţea neagră” din Parlament pentru ca …..”

=========================================

Nana nu a fost doar o …maciuca , autoadministrata de
insusi Homo Infectus , a deschis … ORIZoNTURi NOi ,

Nebanuite , si aparu inca odata , VARFUl AISBERGULUI ,

Ginerele socrului infect, avocatul Ioanei Basescu care a DEVALIZAT … cca . 10.000 milioane EURO , din calitate de PROTEJAT/ APROPIAT al Famegliei Bashestilor !

AFACEREA ,mosiei bratienilor , obtinuta fraudulos si …
10.milioane EURO atribuitzi, ……FRAUDULOS , famegliei

PREZIDENTIALE !

Curat , MURDAR !

UnUL 25-12-2013 - 13:39

????

UnUL 25-12-2013 - 13:26

Remus Ştefureac, 10 motive pentru desfiinţarea USL, Adevărul, 18 decembrie 2013

Războiul rece din interiorul U. S. L, care durează de mai multe luni, s-a transformat într-un conflict în toată regula, cu arme, gloanţe şi chiar artilerie grea lansată tocmai sub cupola Parlamentului devenit din scena conflictului democratic putere-opoziţie, teatrul de război p o l i t i c dintre putere şi… putere.
Colegul şi prietenul Ion M. Ioniţă a scris pentru Adevărul un editorial intitulat Zece greşeli devastatoare ale USL. Inspirat de acest titlu, dar mai ales de implicaţiile rupturii relaţiei Ponta-Antonescu, putem să facem o radiografie a situaţiei din interiorul Uniunii Social Liberale pentru a prezenta 10 motive pentru care USL s-ar putea desfiinţa. Iată care ar fi acestea:
1.Blocarea promovării unor proiecte mari care să pregătească România pentru provocările următorului deceniu. Modificarea Constituţiei şi regionalizarea sunt două priorităţi importante anunţate de USL la începutul mandatului, dar trecute acum pe linie moartă. Adăugate unor nerealizări mai mici precum Codul Rutier, Legea Sănătăţii sau Legea Minelor, USL nu a reuşit să-şi impună ambiţioasa agendă de transformare a României. Exepţie fac stabilizarea economiei, creşterea substanţială a ratei de absorbţie a fondurilor europene şi recuperarea unei părţi a veniturilor p o p u l a ţ i e i tăiate în 2010,
2.Super-majoritatea USL de 70% nu este funcţională în momentele cheie. Proiecte importante sunt blocate în Parlament unde asistăm la manevre ciudate în care parlamentarii principalelor partide aflate de la putere se retrag strategic din front sau votează invers pentru a-şi torpila reciproc proiectele.
3.În mod paradoxal, în unele momente, super-majoritatea de 70% provoacă instabilitate p o l i tică. Capacitatea clară a PNL, un partid mare, de a bloca orice proiect al Guvernului, face ca deciziile administrative importante să fie foarte nesigure, în contextul arbitrariului determinat de atomosfera electorală prezidenţială. Prin urmare, o majoritate mai decentă de 55-58% formată dintr-un partid mare şi altele mai mici, fără ambiţii electorale majore, ar putea aduce mai multă coerenţă în Parlament şi mai multă stabilitate. Până la urmă, în condiţiile în care realitatea socială şi economică este atât de schimbătoare, cel mai rău lucru este un guvern care nu poate lua decizii conforme măcar cu provocările prezentului.
4.Liantul fondator al USL – relaţia Ponta-Antonescu s-a destrămat. USL s-a constituit prin voinţa celor doi copreşedinţi. Din moment ce relaţia lor s-a rupt, liantul care asigura funcţionalitatea politică a alianţei a dispărut. Ideea că cele două partide vor ignora războiul liderilor în numele unui interes superior este iluzorie. Suspiciunea în interiorul Guvernului va exista, majoritatea nu va funcţiona, ceea ce va afecta serios politicile publice şi capacitatea de administrare a ţării.
5.Nevoia de echilibru democratic. O supermajoritate de 70% este prea mare. Democraţia are nevoie de echilibru şi control reciproc, iar o opoziţie slabă în Parlament lasă loc la abuzuri şi supralicitează rolul de opozant al unor instituţii precum Preşedintele care, conform Constituţiei ar trebui să medieze între instituţiile statului, respectiv între acestea şi societate.

digital 25-12-2013 - 13:33

da, Cufureac ăsta cine dreq mai e?!

UnUL 25-12-2013 - 13:36

Întreabă-i pe cei din redacția Adevărului!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 13:42

…. Cu furici ;

”DIPLOMĂ DE ONOARE – Domnului AUREL BUZGĂU din Cluj-Napoca, drept omagiu, pentru implicarea constantă în viaţa Cenaclului „SATIRICON”, îmbogăţindu-i zestrea cu volumul „CATRENE CU JUSTIFICARE”, aniversîndu-şi astfel cei 70 de ani de viaţă.”

UnUL 25-12-2013 - 16:15

???

Antibasistul 25-12-2013 - 14:13

Adevarul e ziar mincinos basist, la fel EvZ!

UnUL 25-12-2013 - 16:23

Sigur, Huhușor, nu trebuie citit decât felixianul Jurnal Național și Cotidianul securistului Nistorescu.

Antibasistul 25-12-2013 - 19:06

SECURISTUL E BASESCU!

UnUL 25-12-2013 - 19:57

Huhușor, De Băsescu se spune, dar nu există nicio dovadă; pe Nistorescu l-am cunoscut personal în timpul tinereții lui clujene, uteciste și securiste.

Antibasistul 25-12-2013 - 20:07

MINȚI PORC BASIST, NU AI CUNOSCUT PERSONAL pe Nistorescu!!!

UnUL 25-12-2013 - 20:14

Crezi ce vrei, am fost studenți în același timp, scria deja la ziar niște articole apologetice ale comunismului, am cunoscut-o și pe prima lui nevastă (acum e la a 5-a sau a 6-a, cine le mai ține inventarul?), dar n-ai decât să nu ma crezi, nu prea îmi pasă.
P.S. De înjurat te înjur mâine, azi e Sfântul Crăciun, dacă ție nu îți pasă, e treaba ta.

UnUL 25-12-2013 - 20:16

P.S. În română gramatica cere să dublezi complementul direct : „Nu L-ai cunoscut personal PE NISTORESCU…”

Antibasistul 25-12-2013 - 20:33

un NUL. esti un porc mincinos, CA TOȚI BASISTII!!!

UnUL 25-12-2013 - 20:39

Folosire unui asemenea vocabular în sfânta zi a Crăciunului te descalifică total.

Antibasistul 25-12-2013 - 20:51

Pentru porcii basiști nu exista zile sfinte!!!!!

UnUL 25-12-2013 - 21:42

Eu văd că pentru tine nu există; eu am respectat acestă mare sărbătoare.

UnUL 25-12-2013 - 21:44

Păcatul va cădea asupra ta, Bășinel.

Antibasistul 26-12-2013 - 02:56

Bestie blestemata basista un NUL, s-in Sfinta zi de Craciun ai facut diversiune si propaganda basiste, blestematule in veci!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 23:46

@ , Πy- D U C U ! ! ! ! (1/14nick-name ,dar le ….avem , precum ,toate postarile de aici , si de ….aievea)

Din minciuna in minciuna !

Nistorectu a fost frezor la Cugir si a facut liceul si facultatea la seral. Nu au existat dovezi de colaborare cu Secu , dar la T. Basescu exista!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 23:49

Pe baza acestor documente, CNSAS a emis Decizia nr. 310/26.09.2006. Pentru că nu a primit nici o notă informativă semnată de Traian Băsescu, CNSAS a decis că acesta „nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică”.
La punctul 23 al acestei Decizii se arată că CNSAS a primit “adresa de răspuns a SRI nr. S/113959/19.09.2006, prin care s-au transmis către CNSAS în conformitate cu decizia Comisiei Mixte din data de 18.09.2006, următoarele documente:
– Registrul inventar – arhivă al fondului reţea păstrat la Constanţa, volumul 5, coperta şi fila 118 (copie autentificată de SRI), în care apare menţionat la poziţia 17592 numele domnului Traian BĂSESCU, cu datele de identificare, cu numărul de înregistrare a dosarului personal nr. 3990 cu următoarea menţiune: «Dosar personal distrus cu procesul-verbal nr. 58212/15.08.1979»,
– Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979 (copie autentificată de SRI), încheiat în data de 15 august 1979 de I. J. Constanţa”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 23:51

La punctul 26 al Deciziei se spune că CNSAS a primit “Adresa de răspuns a MApN – Direcţia Siguranţă Militară nr. I 872/25.09.2006, prin care s-a transmis, la solicitarea CNSAS, o copie xerox a filelor 64 verso şi 65, declasificate, din «Registrul Jurnal pentru reţea informativă, al U.M. 02150 Mangalia», în care figurează domnul Traian BĂSESCU în calitate de colaborator, fără nume conspirativ, cu dosarul nr. 3990/1973, ce a fost transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa al M.I cu nr. 00151392/29.09.1976”.
Documentele citate în Decizia nr. 310/26.09.2006 a Colegiului CNSAS demonstrează că:
– Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.
– Traian Băsescu a avut dosarul personal nr. 3990/1973.
– Traian Băsescu a fost racolat de Direcţia a IV-a a Securităţii în 1973, pe vremea cînd era student la Institutul de Marină.
– Numele lui Traian Băsescu se regăseşte în Registrul Jurnal pentru reţea informativă al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toţi colaboratorii Securităţii de la Institutul de Marină.
– După ce Traian Băsescu şi-a terminat studiile, dosarul său de reţea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanţa, în 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
– Numele lui Traian Băsescu se regăseşte în Registrul inventar – arhivă al fondului reţea Constanţa, registru care cuprindea toţi informatorii Securităţii din judeţ.
– Dosarul de colaborator nr. 3990/1973 al lui Traian Băsescu a fost distrus în 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.

UnUL 26-12-2013 - 00:23

??? !!

UnUL 25-12-2013 - 13:28

6. Nevoia unor guvernări minimal coerente ideologic. Coaliţiile funcţionează prost în România. A dovedit-o istoria regimului democratic românesc din ultimii 24 de ani. Cu atât mai mult, o coaliţie stânga-dreapta va eşua. A demonstrat-o Guvernul PDL-PSD din 2009 care nu a reuşit să reziste mai mult de un an şi nici nu a lăsat mari realizări în urmă. Democraţia are nevoie şi de alternanţa modelelor sociale şi economice de guvernare propuse de stânga sau de dreapta. Un melanj între cele două nu face decât să conserve o stare de fapt care dezavantajează pe termen mediu şi lung anumite categorii de p o p u l a ţ ie în dauna altora, cu consecinţe nefaste asupra echilibrelor sociale.
7. Oamenii înţeleg faptul că USL se va rupe, cei mai mulţi înainte de alegerile prezidenţiale. Ultimul Barometru INSCOP – Adevărul despre România, realizat în noiembrie la comanda Adevărul suprindea faptul că 51,9% din p o p u l a ţ i e crede că USL se va rupe, comparativ cu doar 37,6% care credeau acest lucru în luna mai. Prin urmare, presiunea electoratului s-ar putea să nu fie atât de mare în cazul unei rupturi.
8. Românii nu mai vor conflicte şi certuri între p o l i t i c i e ni. Sunt sătui până peste cap de scandal. Oamenii vor ca cei de la putere să facă treabă, indiferent de eticheta electorală. Nu vor tensiuni şi crize p o l i t i ce zilnice, iar dacă USL începe să însemne scandal şi conflicte, nu vor mai fi atât de supăraţi dacă această alianţă se va rupe. Susţinerea pentru USL, încă foarte mare, e adevărat, în rândul celor care au o opţiune de vot (40% din p o p u l a ţ i e nu are o opţiune clară), este totuşi o atitudine utilitaristă. Dacă USL înseamnă cearta PSD-PNL/Ponta-Antonescu, atunci vor dori, probabil, altceva. Rămâne de văzut cui i se va decerna titlul de „certăreţul” anului. Aici se vor pierde şi se vor câştiga puncte.
9. Candidaturi separate la eurparlamentare şi candidaţi diferiţi la prezidenţiale. Cele două partide principale ale USL vor candida separat la alegerile europene. În condiţiile în care rezultatele de la europarlamentare vor fi un predictor pentru prezidenţiale, este imposibil ca cele două formaţiuni să nu intre în dispute electorale. În plus, anularea modificării Constituţiei şi calculele politice post 2014 impun fiecăruia dintre cele două partide mari din USL să îşi joace şansa la alegerile prezidenţiale.
10. Se conturează o majoritate alternativă la USL în jurul PSD, UNPR, PC şi UDMR, cu posibil sprijin parlamentar din partea PPDD. Prin urmare, nevoia susţinerii parlamentare pentru un Guvern condus de Victor Ponta, fără PNL, este aproape asigurată.
PS. Îmi permit să adaug şi un ultim argument. Ieşirea de la guvernare, deşi costisitoare pentru PNL din multe puncte de vedere, îi va oferi lui Crin Antonescu mult visatul culoar de candidat prezidenţial de opoziţie. Toate mişcările domnului Antonescu din ultimele 4 luni indică un calcul clar şi o strategie coerentă de profilare în zona opoziţiei ofensive.

digital 25-12-2013 - 13:31

băi propagandistule, ia o pauză ,măcar de Crăciun că te dai în stambă gratis!
nu vezi că nu ai „succesuri” !?

UnUL 25-12-2013 - 13:36

Puișor, avem un articol, cu o temă, reacționam firesc la el, asta e tot. Ceea ce nu m-a împiedicat să trimit și urările firești de Crăciun.

digital 25-12-2013 - 13:49

asta-i reacția de băsist?!
să faci copy-paste non stop cu orice inepție vomitată la marginea drumului?!
vai de viața ta de amărât!

UnUL 25-12-2013 - 16:28

Oricum, respectivele articole sunt mult mai documentate și mai inteligente decât inepțiile triviale cu care murdărești tu forumul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 13:53

Urarile …firesti de Craciun ?! ?

Se pot expedia pe ….ADRESA l

Adresă BUZGAU AUREL OCTAVIAN
ALEEA HERCULANE, Nr. 3, Loc. CLUJ-NAPOCA, Jud. CLUJ,

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-12-2013 - 13:55
Antibasistul 25-12-2013 - 14:23

Mutra de cretin basist!

digital 25-12-2013 - 14:54

Antibasistul
25-12-2013 at 14:23
hahaha!
ce față are băsistul!

UnUL 25-12-2013 - 16:29

!???

UnUL 25-12-2013 - 16:30

Degețe, văd că te ambalezi, dar poate îmi spui și cine e respectivul individ și de ce ai convingerea că e „băsist”; eu mărturisesc că nu ma auzit niciodată de el.

UnUL 25-12-2013 - 16:31

Scuze . „nu AM auzit”.

Antibasistul 25-12-2013 - 14:16

Ba un NUL magar basist, NU ȚI-E RUSINE, si-n Sfinta zi de Craciun faci diversiune si propaganda basista, bestie!?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS