Acasa Revista Presei Revista presei. Un semn de la Basescu

Revista presei. Un semn de la Basescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cristian PredaEvenimentul zilei: PDL-iştii aşteaptă un semn de la Băsescu. „Cu o zi înainte de expirarea termenului de graţie dat de preşedintele Traian Băsescu guvernului Boc, PDL-iştii flutură steagul remanierii. Unii fac deja lista trasferurilor, alţii, mai rezervaţi, îl aşteaptă pe Emil Boc să vină cu analiza miniştrilor.”

Adevarul: Cristian Preda, europarlamentar PDL: „„Boc a ajuns la fel de arogant ca Năstase“. Cristian Preda, unul dintre criticii din interiorul PDL despre care Traian Băsescu a spus că l-ar fi dat afară pentru indisciplină, nu renunţă la acuzaţiile aduse conducerii partidului.”

 

Ziarul financiar: Cum arată bilanţul miniştrilor care ar fi trebuit să scoată România din criză. „Guvernul a trecut la restructurare, dar din păcate doar în ultimul moment, iar măsurile de relansare economică şi eficientizare a actului administrativ lipsesc.”

Bursa: Visul american al redresarii a luat sfarsit. Un comunicat de presă al Casei Albe, din 17 iunie 2010, anunţa lansarea programului „Vara Redresării”, al cărui principal obiectiv era prezentarea proiectelor de infrastructură demarate prin American Recovery and Reinvestment Act, precum şi numărul locurilor de muncă generat de acestea.

Curierul national: Piaza rea Hindenburg, din nou deasupra Manhattan-ului. „Indicatorul Hindenburg semnalează un posibil crash pe Wall Street. Ultima dată când a apărut, în vara anului 2008, a fost urmat de un picaj de 47,3% al pieţei americane.”

Financiarul: Terorismul fiscal, noua strategie de guvernare a Romaniei (editorial de Ioana Speteanu). I-as acorda bucuroasa premierului prezumtia de buna-credinta fata de toti cei care savarsesc acte de cultura in tara asta – respectiv ca impozitarea suplimentara a drepturilor de autor este gandita ca o plasa de siguranta sociala, si nu ca o razbunare a Puterii impotriva celor neinrolati in detasamentul sicofantilor portocalii – si, poate nu la fel de bucuroasa, dar cu siguranta mult mai intelegatoare, as indura impozite suplimentare pe venituri deja taxate de stat.

Puterea: Pâinea şi produsele de panificaţie s-au scumpit cu 25%. Hambarele cu grâu pentru panificaţie se golesc până la iarnă. „Inundaţiile din luna iunie au compromis recolta de grâu pentru panificaţie şi au majorat preţul făinii. Unii producători au crescut preţul făinii şi al pâinii cu 25%. Franzela de 80 de bani se vinde de câteva zile cu un leu.”

Curentul: Baza materială a Tineretului şi Sportului, pe mâna lui SOV. Tatăl FNI loveşte prin Corvin Nedelcu, secretar general al ANST. „Ministrul Daniel Funeriu este pe punctul de a-i face cadou lui Sorin Ovidiu Vantu întreaga bază materială a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), un patrimoniu imens constituit din terenuri şi clădiri răspåndite în toată ţara.”

Gandul: Cum va arăta Terra, locul de la mare unde vom merge şi când plouă. Ultima soluţie pentru atragerea străinilor pe litoral: staţiunea pe care o fac ei. „Cinci complexuri de tip „resort” vor fi construite pe malul Mării Negre, în viitoarea staţiune Terra, din dreptul comunei 23 August. Apariţia noii staţiuni este menită să atragă zeci de mii de turişti străini anual, în special nemţi şi austrieci: regimul va fi all-inclusive iar investitorii vor fi străini”

StareaPresei.ro

0 comentariu

pazeste-ne Doamne 24-11-2010 - 18:29

intreaba…si daca ne destrabalam? Unde eram acum? Pai sa nu ne aia in caschele militienilor si in protestul alora de la Finante. De ce doar bugetarii au rate la banci? Au si aia de la privat, ca aia chiar muncesc…Rusine. Distrugeti cuiburile din primarii, consilii judetene…AAA, mai Boc definteaza dracu o data ADS ca aia sufera de spaga rau. N-o sa ai curaj, pentru ca directorii de acolo sunt securisti sadea, nene

Paddy 24-11-2010 - 20:59

Masurile de austeritate luate de unele guverne europene nu au nimic de-a face cu saracia.

Ele au fost impuse de nesabuinta asa-ziselor „elite” politice, elite care, similar nomenclaturii din defunctele tari comuniste, au sustinut primatul politicului in detrimentul economicului.

Insasi moneda europeana, euro, este expresia primatului politicului in fata realitatilor economice.

Acestui euro, rezultatul dictatului francez in preajma reunificarii Germaniei, ii datoreaza Europa de azi prabusirea financiara fulminanta la care suntem martori.

Euro nu a fost niciodata o necesitate economico-financiara ci doar una strict politica.

Rezultatele le avem azi!

Mos Grigore 25-11-2010 - 07:05

Ca asa fac teoreticienii, cand nu se scarpina la coaye, in biroul lor.

Europeanuul 26-11-2010 - 08:50

Mai jos va enumar cateva avantaje ale realizarii Uniunii Economice si Monetare respectiv a introducerii monedei comune:

-Eliminarea fluctuatiilor in evolutia cursurilor de schimb. Caracterul irevocabil al unei monede unice confera agentilor economici o siguranta incomparabil superioara. Sunt astfel eliminate orice posibilitati de manifestare a speculatiilor valutare, care pot determina devieri serioase ale cursurilor de schimb de la nivelurile justificabile de fundamentele macroeconomice. In plus as mai mentiona si economisirea unor importante sume platite cu titlu de comisioane bancare pentru efectuarea conversiei dintr-o moneda in alta.

-Asigurarea stabilitatii preturilor. Contractarea presiunilor inflationiste este mai lesnicioasa daca formularea politicii monetare este incredintata unei banci centrale, ale carei obligatii legate de asigurarea stabilitatii preturilor sunt consacrate printr-un tratat international. Caracterul acestor obligatii reduce riscul exercitarii de presiuni asupra autoritatii monetare in sensul relaxarii masurilor antiinflationiste. Ameliorarea competitivitatii UE la scara mondiala. O moneda comuna inlatura segmentarea nationala a pietelor de capital, incurajand dezvoltarea unei singure piete de capital, de vaste dimensiuni. Tinand seama de importanta deosebita a UE in productia si comertul mondial, o asemenea piata face ca un mare volum de titluri de valoare, exprimate in alte monede (in principal, dolarul SUA – chatul vezi EUR vs USD , 10 ani;) sa fie exprimate in moneda comunitara. O mai mare proportie a portofoliului mondial de active lichide exprimate in moneda comunitara se traduce intr-un nivel mai mic al dobanzilor in Europa, cu corolarul obtinerii unei dinamici economice superioare, potential creatoare de locuri de munca.

Enumerati-mi si mie va rog cateva dezavantaje ale consolidarii UEM.

Mos Grigore 26-11-2010 - 09:21

Va dau un exemplu banal:
Polonia nu avea voie sa primeasca subventii in agricultura la fel ca Franta, dar producatorii agricoli francezi puteau sa-si vanda marfurile (subventionate excesiv) in Polonia si sa-i ingroape pe agricultorii polonezi.

Nici tarile industrializate din Vest nu au fost de acord sa le primeasca in Uniune pe tarile din Rasarit, decar dupa ce acestea au fost dezindustrializate de guvernele marioneta si n-au mai reprezentat o concurenta serioasa.
Vesticii si-au pierdut marile colonii din Asia, care acum sunt mari puteri economice si militare, asa ca au incercat sa se carpeasca putin prin jefuirea est-europenilor.

Mos Grigore 26-11-2010 - 09:26

In primarii s-au inmultit excesiv paduchii, ca si pe la administratia universitatilor, pe la CNAS. Si prin spitalele de stat sunt unii care duc apa la morti (unii fizicieni care „lucreaza” pe la RMN si CT).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult