Acasa Revista Presei Revista presei. Unde se scurg banii in bugete

Revista presei. Unde se scurg banii in bugete

scris de Ziua Veche
8 afisari

Ziarul financiar face o analiza foarte buna despre unde se duc banii, de trebuie sa taiem acum de la salariile bugetarilor si de la pensii. Iata: topul judetelor cu cei mai multi birocrati: statul ar economisi 3 mld. €/an daca ar concedia jumatate din ei; Ministerul de Interne, Groapa Marianelor din Guvern: 50.000 de oameni lucreaza in birouri; sistem de salarizare debusolant: sefii ANAF si ANV, mai slab platiti decat consilierii; soferii si ingrijitorii primesc peste comisari; la Institutul Matei Bals, un muncitor necalificat in bucatarie castiga in jur de 1.100 de lei; salariile medicilor primari incep de 948 de lei.

Iata care sunt realitatile si unde trebuia lucrat de multa, foarte multa vreme. Cineva m-a intrebat ce am vrut sa spun cu cimilitura „Cand iti este mai bine, sa te pregatesti pentru ce este mai rau”. Ei bine, cand o duceam bine, prin anii 2005 – 2007, politicienii trebuiau sa face sistemul cat mai siluet, eficace si vivace. Nu au facut-o, iar acum noi tragem ponoasele.

Romania libera scrie despre un animal straniu. El se numeste Cameleonus birocraticus, iar ancheta este despre cum supravieţuiesc crizei funcţionarii de stat: secretarii de stat şi consilierii îşi multiplică veniturile prin participarea în consilii de administraţie sau comisii, iar funcţionarii şi personalul contractual împart sporuri şi stimulente.

Iata unde se scurg banii prin bugetele statului roman. Si totusi, Guvernul a calculat că în anul 2011 trebuie concediaţi încă 125.000 de bugetari, arata Gandul. Motivul este simplu: concedierile anuntate pana acum nu sunt suficiente pentru a dezumfla monstrul birocratic constituit intre anii 2001 si 2008.

Si iata ca Marcel Radut Seliste spune, in Curierul National, cam ceea ce spun eu de mult timp, insa cu alte cuvinte: sistemul capitalist se autodevora, pentru ca nu a invatat nimic din criza din anii 1929 – 1932.

Consilierul personal si purtatorul de cuvant al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, Melania Mandas Vergu, a fost demisă de acesta, anunta Jurnalul National. Pe scurt, Melania si-a traficat functia pentru a obtine informatii, pe care intentiona sa le foloseasca pentru firma ei, care castigase bani europeni. Programul era pe POS DRU (dezvoltarea resurselor umane) si se referea fix la invatamant. Conflict de interese clar.

Si Adevarul anunta ca sotii Ceausescu ar putea fi deshumati. Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au hartia in baza careia pot sa vada daca intr-adevar acolo unde se spune ca sunt inmormantati Ceausestii intr-adevar sunt ei.

 StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult