Acasa Revista Presei Revista presei. USL anti-Constituţie

Revista presei. USL anti-Constituţie

scris de Florin BUDESCU
1 afisari
Puterea: USL anti-Constituţie „Curtea Constituţională a României a emis ieri trei decizii care anulează măsurile Uniunii Social Liberale. Pe rând, CCR a afirmat că preşedintele Băsescu trebuie să reprezinte România la Consiliul European, că Legea uninominalului pur este neconstituţională, la fel ca şi noua Lege a Educaţiei”
Romania libera: Conflict. Decizie crucială a Curţii Constituţionale, cu consecinţe profunde asupra politicii interne şi externe a României. Ponta declanşează războiul politic total împotriva preşedintelui „Curtea Constituţională a constatat ieri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinţie şi i-a dat câştig de cauză celei din urmă, hotărând că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European”
EvZ: Trei lovituri într-o singură zi pentru Victor Ponta „Premierul Victor Ponta a încasat, ieri, trei lovituri politice dure. Două din aceste lovituri au venit de la Curtea Constituţională a României (CCR), iar una a venit din zona televiziunii publice”
Curentul: PSD – singurul partid european condus din pușcărie „Greu de crezut, dar aceasta e realitatea. PSD este singurul partid european care este condus din pușcărie de un condamnat pentru corupție. Deținutul de drept comun Adrian Năstase este în continuare numărul doi în PSD, fiind președintele Consiliului Național al partidului”
Bursa: Pontavocea lui Băsescu (editorial de Mache) „discursul de ieri al lui Victor Ponta, despre Curtea Constituţională care „adaugă la Constituţie”, are funcţia banală să surpe încrederea în organizarea sistemului democratic, o democraţie în care bineînţeles că nu crede nimeni, dar, până la discursul premierului ne făceam c-am crede. Minciuna a fost îndepărtată. Am rămas cu nimicul”
Gandul: Ministrul Educaţiei anunţă că se modifică baremul de corectare la română din cauza controversei „subiectivă/predicativă” „Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la GÂNDUL LIVE, că a emis un ordin intern în care a cerut modificarea baremului de corectare la proba de limba română. Astfel, la cel mai controversat subiect în care elevii erau puşi să identifice subordonata din fraza «Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii» vor fi punctate atât varianta «subiectivă», prevăzută de barem, cât şi cea «predicativă»”
Adevarul: Mai presus de lege? Cât de severi sunt doctorii cu păcătoşii breslei „Anchetarea medicului Şerban Brădişteanu pentru favorizarea infractorului şi reacţia deosebit de dură a preşedintelui Colegiului Medicilor pun în discuţie o problemă acută: sunt medicii mai presus de lege?”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult