Acasa Revista Presei Revista presei. USL aplică planul colonelului Dogaru

Revista presei. USL aplică planul colonelului Dogaru

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Liderii USL pregătesc un proiect de schimbare a Constituţiei prin care ar putea controla cele mai importante instituţii ale statului.

Adevărul: USL pune în aplicare planul colonelului Dogaru: controlul celor mai importante instituții ale statului ”Liderii USL pregătesc un proiect de schimbare a Constituţiei prin care ar putea controla, bazându-se pe o majoritate parlamentară solidă, cele mai importante instituţii ale statului.

Iniţiativa USL reflectă planul propus de colonelul Dogaru, în timpul operaţiunii de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, care cerea ca instituţii precum Curtea Constituţională (CCR), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sau Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să fie desfiinţate”

Puterea: Niciodată să nu spui niciodată. UDMR vrea alianţă cu USL şi invers ”USL a început să trimită semnale clare către UDMR, în privinţa unei eventuale alianţe de guvernare. UDMR nu se lasă mai prejos şi răspunde că este dispusă să intre la guvernare după alegerile parlamentare. Totuşi, cele două partide nu au fost în relaţii cordiale la începutul anului 2012, USL aruncând săgeţi către maghiari cu orice ocazie”

eNaţional: Reprosul lui Ponta i-a stricat somnul lui Antonescu: Crin, aici nu esti la Parlament! “Tabieturile liberalului Crin Antonescu au inceput sa-l cam scoata din minti pe pesedistul Victor Ponta. Disensiunile dintre liderii USL nu pornesc de la ideologie, programe sau strategii, ci isi au izvorul in lene si comoditate, cele doua ”calitati” principale”

România liberă: Interviu cu preşedintele PDL, Vasile Blaga: „PDL stă mai bine în sondaje decât ARD” “Preşedintele PDL, Vasile Blaga (56 de ani), crede că Mihai Răzvan Ungureanu era mai bine să fi venit alături de democrat-liberali decât să-şi fi făcut propriul partid. De altfel, şeful PDL recunoaşte că Alianţa România Dreaptă (ARD) a fost consitituită prea târziu şi, potrivit propriilor analize se află sub scorul partidului cu 2 procente”

Curentul: Între două reprize de înjurături televizate, Becali vrea să creștineze Partidul Național Liberal ”Admis, cu chiu cu vai, în rândurile PNL, proaspătul liberal Gigi Becali, care candidează pentru un mandat de parlamentar sub sigla USL, s-a apucat să facă ordine în partidul care l-a adunat de pe drumuri și l-a primit în rândurile sale”

Cronica română: Dan Mihalache atacă în instanţă decizia ANI în cazul său ”Secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache a anunţat că a contestat în concensios administrativ decizia ANI privind incompatibilitatea sa în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, spunând că atunci când va câştiga îl va acţiona în judecată pe Horia Georgescu, cerând daune materiale”

Gândul: Alegerile din Catalonia, câştigate de partidele care vor independenţa provinciei ”Coaliţia naţionalistă CiU a preşedintelui Cataloniei Artur Mas îşi păstrează majoritatea dar înregistrează o scădere, în timp ce stânga separatistă cunoaşte o ascensiune puternică, potrivit primului sondaj efectuat duminică la ieşirea de la urne”

Bursa: “Sistemul de apărare israelian “Iron Dome” şi-a demonstrat slăbiciunile”  Aminian Jazi, ambasadorul Republicii Islamice Iran în România ”Benjamin Netanyahu a declanşat luptele sperând că acest lucru îl va ajuta să câştige alegerile”

EvZ: Războiul cu risc nuclear a început și încă n-am aflat! Gaza, repetiție pentru Iran “Violenţele armate dintre Israel şi Hamas au fost o avanpremieră la atacarea Iranului, spun surse americane. Analiștii militari spun că operațiunile din teatrul de război au fost stabilite cu multe luni înainte și că acum asistăm la punerea lor în practică”

StareaPresei.ro

1 comentariu

Votez USL 26-11-2012 - 22:58

Candidatii USL pe Diaspora sustin infiintarea cursurilor în limba română în toate comunităţile de români, sprijina dotarea a cât mai multor biblioteci cu cărţi româneşti, astfel încât tinerele generaţii să poată avea acces facil la lecturarea în limba maternă.
votati echipa Victor Socaciu+Cristian David pentru romanii din Diaspora.Tu faci Romania mai puternica

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult