Acasa Revista Presei Revista presei. USL aruncă în luptă baronii locali pentru controlul Justiţiei

Revista presei. USL aruncă în luptă baronii locali pentru controlul Justiţiei

scris de Florin BUDESCU
13 afisari

Pentru revocarea incomozilor din CSM, USL i-a aruncat şi pe baronii locali în războiul de subordonare a Justiţiei.

România liberă: Pentru revocarea incomozilor din CSM, USL i-a aruncat şi pe baronii locali în războiul de subordonare a Justiţiei ”In război a intrat si artileria grea a USL: baronii locali, alaturi de doua organizatii profesionale – Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Asociatia Magistratilor din Romania”

Curentul: Decizia privind alegerea Oanei Haineală în fruntea CSM e definitivă și irevocabilă. Spune Constituția ”Conform art.133, alin.7 din Constitutie “Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive şi irevocabile, cu excepţia celor prevăzute la articolul 134 alineatul (2)”. Iar art.134 alin. 2 prevede:” Consiliul Superior al Magistraturii îndeplineşte rolul de instanţă de judecată, prin secţiile sale, în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică”

eNaţional: Daniel Morar, pregătit pentru linşajul mediatic! “Timpul trece şi lucrurile nu par deloc lămurite în ceea ce priveşte soarta Justiţiei. Pentru a cărei independenţă se jură că se bat toate taberele politice implicate în acest adevărat război pe viaţă şi pe moarte”

EvZ: Tupeu de colaborator al Securităţii. Andrei Marga şi-a pus nepoata şefă la ICR ”Ea este secretar general adjunct, după ce a fost consiliera unchiului său, pe vremea când acesta conducea MAE. Eunicia Maria Trif, nepoata lui Andrei Marga, a fost numită în funcţia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Român (ICR)”

Gândul: Ce va anunţa joi premierul Victor Ponta într-o ”conferinţă extraordinară” “În condiţiile în care se menţin creşterea economică şi deflatorul folosit pentru calcularea PIB-ului pe 2013, acesta ar urma să scadă de la o valoare prognozată de 648 de miliarde de lei, la doar 625 de miliarde de lei. Asta înseamnă că, în loc să aibă venituri de circa 211 miliarde de lei, statul ar urma să încaseze în total doar 204 miliarde de lei”

Puterea: Bătălia pentru un fotoliu de europarlamentar. Vadim vrea un securist în locul lui Becali ”Doi membri PRM se bat pe locul de europarlamentar vacantat de Gigi Becali, întrucât altcineva va trebui să îi la locul la Bruxelles. Lupta se dă între fostul ofiţer de Securitate Dan Zamfirescu, validat de PRM şi de Vadim Tudor pentru a prelua mandatul, şi graficianul Eugen Mihăescu, acesta susţinând că, de fapt, el trebuie să preia mandatul mult râvnit”

Cronica română: Mai mulţi udemerişti au rămas în funcţii cheie din ministere ”UDMR nu a reuşit să ajungă la guvernare, în ciuda acordului semnat cu USL înaintea alegerilor parlamentare. Cu toate acestea, câţiva reprezentanţi ai UDMR au ocupat funcţii în câteva ministere, Uniunea primind inclusiv un post de secretar de stat”

Bursa: Interviu cu Cristian Pârvan, secretar general AOAR: “Dacă Guvernul pune socialul în faţa economicului, va fi nenorocire” ”Politica industrială, fondurile europene şi sistemul de finanţare sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă economia noastră, potrivit lui Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR)”

Curierul naţional: Sănătatea începe să-şi plătească datoriile ”Chiar dacă bugetul alocat ar putea creşte la aproximativ 7,1 mld. lei, jumătate din bani se vor duce pe plata datoriilor”

ZF: Dobânzile la lei au ajuns din nou duble faţă de euro ”Dobânda anuală efectivă medie la creditele în lei pentru achiziţia de locuinţe a urcat la 8,6% pe an la sfârşitul lunii noiembrie, fiind în creştere cu peste 1,5 puncte procentuale faţă de nivelul din urmă cu şase luni. Comparativ, costul efectiv al unui împrumut în euro este de 4,8% pe an”

StareaPresei.ro

4 comentarii

Europeanuul 09-01-2013 - 09:51

Unii politicieni au laudat, altii au criticat dur conducerea CSM, in functie de tabara din care fac parte. Mult proclamata batalie pentru o justitie independenta a fost mereu o batalie pentru controlul justitiei (fiecare putere a instrumentalizat justitia si a practicat politie politica). Noua putere propune insa ceva nou – o constelatie (in cadrul justitiei) care sa impiedice practicarea „politiei politce” pentru urmatorii 4 ani (pentru prima oara, CSM va fi condus de reprezentanti ai vechii si ai noii puteri). Baietii de la Romania Libera si presa in general ar trebui sa laude astfel de schimbari si REFORME autentice.

dinu 09-01-2013 - 18:40

Daca ati inceput sa dati crezare acestui infect ziar basist, atunci chiar nu mai am ce citi in publicatia dvs…….

urbos 10-01-2013 - 07:14

Ce mai guita javrele basiste…

Huhu Ciu 10-01-2013 - 07:18

Ce mai guita javrele useliste … „iata de ce n-avem bani, am fost indusi in eroare”
Pai, nu te induce in oroare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult