Acasa Revista Presei Revista presei. USL asaltează statul de drept

Revista presei. USL asaltează statul de drept

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

USL este determinată să meargă în continuare pe un dublu standard, partidul luând cu asalt pilonii de bază ai statului de drept în plină campanie electorală.

Curentul: USL ia cu asalt pilonii de bază ai statului de drept în plină campanie electorală ”Uniunea Social Liberală este determinată să meargă în continuare pe un dublu standard. Dacă mesajul transmis în străinătate este că USL va respecta necondiționat instituții statului de drept, fără a încerca politizarea lor, în intern liderii Uniunii acționează exact invers. Ultimele astfel de atacuri au fost declanșate la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Gândul: Crin Antonescu face planul pentru a treia suspendare a lui Traian Băsescu ”Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă şeful statului nu-l va nominaliza ca premier pe Victor Ponta dacă USL ia peste 50% din mandate, va fi declanşată suspendarea şefului statului, legislaţia privind cvorumul la referendum va fi schimbată, iar noul Guvern va fi instalat”

eNaţional: Orban îi dă şah lui Crin cu prezidenţiabilii PNL ”Până la urmă, în acord (semnat la formarea USL – n.r) lucrurile spun altfel: candidat va fi cel mai bine clasat în sondaje. Vom vedea atunci dacă domnul Antonescu va fi cel mai bine clasat în sondaje. Dacă va fi altul, acela va fi şi candidatul”

EvZ: Băsescu a scurtat lista premierilor “Din interviu reiese destul de evident că nici Victor Ponta (PSD) şi nici Călin Popescu Tăriceanu(PNL) nu au şanse să mai ajungă la conducerea guvernului, atâta vreme cât Traian Băsescu se va afla la Cotroceni. Prudent, şeful statului a arătat totuşi că ar fi neconstituţional să dezvăluie de acum pe cine va pune sau nu premier”

Cronica română: Lecţia lui Traian Băsescu pentru Blaga şi MRU. Ultimul as “Dacă, însă, lucrurile nu ies aşa cum vrea preşedintele, urmează patru ani în care opoziţia nu va exista, iar acesta este un pericol mai mare decât instabilitatea relaţiei dintre şeful statului şi premier. Este, însă, singura soluţie.”

Puterea: Circuitul şpăgii electorale la Dâmboviţa. Dedesubturile cazului Stan în stenograme ”Un om de afaceri caută protecţia unui om politic pentru a obţine acces la fondurile publice. Până la obţinerea acestui acces, omul de afaceri sponsorizează campaniile electorale cu bani gheaţă. Cumpără fulare, găleţi, banane – chiar dacă ştie că faptele sale sunt ilegale”

România liberă: Dosar penal pe numele deputaţilor PDL Cristian Boureanu şi Dan Marian pentru mită electorală. Parlamentarii neagă acuzaţiile: e un denunţ calomnios! ”Aceştia ar fi oferit mici drept mită electorală spectatorilor unui meci de fotbal desfăşurat în Huşi”

Adevărul: Cristian Sima: Eu nu mă consider un escroc. A fost o întreagă conspirație împotriva mea ”Cristian Sima fostul director al Bursei din Sibiu a declarat într-un interviul pentru postul B1 TV că nu se consideră un escroc și că a plecat din țară pentru că a fost amenințat”

Bursa: DNA are multă treabă la Transelectrica ”Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are multă treabă la Transelectrica, derulând în prezent vreo şase investigaţii, susţin surse din piaţă. Procurorii DNA ar ancheta nişte plângeri primite de la investitori spanioli în energie eoliană, care susţin că li s-ar fi refuzat acordarea autorizaţiilor de racordare sau că li s-ar fi pretins mită pentru a li se elibera astfel de autorizaţii”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult