Acasa Revista Presei Revista presei. USL, orbi prin constituţionalitate

Revista presei. USL, orbi prin constituţionalitate

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Liderii USL au anunţat că vor revizui Constituţia concomitent cu alegerile europarlamentare, dar ei nu au ştiut că data referendumului se stabileşte printr-o altă lege.

Revista presei. USL, orbi prin constituţionalitate

Adevărul: Crin şi Ponta sunt decişi să schimbe Constituţia, dar încă nu ştiu cum ”Liderii USL au anunţat că vor revizui Constituţia concomitent cu alegerile europarlamentare, însă au fost prinşi pe picior greşit de jurnalişti: ei nu au ştiut că data referendumului se stabileşte printr-o altă lege, vulnerabilă la atacurile preşedintelui Traian Băsescu“

Cronica română: Referendumul pentru Constituţie, organizat simultan cu europarlamentarele “USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile, cu prag de validare de 50%, au declarat, surse din Uniune. Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, a confirmat, înaintea şedinţei USL, informaţia privind decizia USL de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei simultan cu europarlamentarele”

Naţional: Ponta si Antonescu joaca la cacealma! USL nu se rupe prin Constitutie ”deciziile adoptate in USL nu sunt rodul unei bune intelegeri, ci al unor calcule simple. Pe de o parte, Ponta a inteles ca, fara PNL, functia sa este in pericol, iar Antonescu si-a dat seama ca, fara PSD, ii va fi greu sa ajunga presedinte“

România liberă: Puterea vrea să cupleze referendumul pentru Constituţie cu europarlamentarele. Totul pe o carte. Cele două fisuri ale planului USL “Liderii coaliţiei de guvernare au decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei o dată cu alegerile europarlamentare din luna mai. Protocolul USL va prevedea explicit că prezidenţiabilul alianţei este Crin Antonescu. Planurile pot fi încurcate de Curtea Constituţională, dar şi de nerealizarea unui cvorum de 50% la referendum”

Gândul: Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti. Fostul premier nu mai poate profesa avocatura “Baroul Bucureşti a decis astăzi să îl excludă din avocatură pe Adrian Năstase. Decanul baroului, avocatul Ilie Iordăchescu, a susţinut că Baroul a fost nevoit să ia această decizie pe considerentul că este lezată profesia de avocat”

EvZ: Sechestru pe imperiile lui Luca si Vîntu ”Procurorii DIICOT au stabilit că SOV şi sindicalistul Liviu Luca au lucrat organizat la devalizarea Petromservice şi delapidarea Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Ancheta a fost finalizată“

Curentul: Foștii miniștri Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy pot face 15 ani de închisoare în dosarul devalizării Poștei ”Pentru că cei doi foști demnitari sunt acuzați de abuz în serviciu, legea penală stabilește pentru această infracțiune pedepse cu închisoarea de la 5 la 15 ani”

Puterea: Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu citat la DNA ”Primarul sectorului 2, s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie – DNA, fiind citat de procurori, potrivit unor surse judiciare, într-un dosar privind retrocedarea unui teren”

Bursa: Managerul CFR Călători: “Nu am nici un stres legat de controlul ministrului” ”În timp ce ministrul transporturilor sesizează organele de control cu privire la anumite fapte penale săvârşite la CFR SA şi anunţă demiterea întregii conduceri a companiei, subliniind că se află în derulare un control similar şi la CFR Călători, Valentin Dorobanţu, directorul companiei de transport feroviar de călători susţine că nu are nici un stres în acest sens”

Curierul naţional: Sony ar putea lansa telefoane cu Windows Phone ”Sistemul de operare pentru platforme mobile de la Microsoft devine tot mai interesant pentru producătorii de terminale mobile. Ultimele veşti vin dinspre cei de la Sony, care par să revină la colaborarea cu gigantul american”

StareaPresei.ro

4 comentarii

UnUL 14-01-2014 - 23:57

Păi bieții lideri USL nu prea știu ei multe. Pardon : știu foarte bine să fure și să calce în picioare justiția.

salut 15-01-2014 - 00:05

Mai Nulule, de simpla curiozitate, ai avut vreo zi in care ai lipsit de pe forum?

UnUL 15-01-2014 - 00:09

De ce? Ar trebui?
☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺ !!!!!!!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 00:14

@ saliut-saliut Bhoulean Lustruytor,
– O , sa ne lipseasca NEMERNICUL ,
– Ca , maine cade mithomanu de la trey-coceni,
– Si asta , ramane fara T E L in V I A T A !
– Clujanu suicidal !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult