Acasa Revista Presei Revista presei. USL – plagiat şi condamnare la închisoare

Revista presei. USL – plagiat şi condamnare la închisoare

scris de Florin BUDESCU
5 afisari
Gandul: Instanţa supremă dă miercuri decizia finală privind condamnarea lui Adrian Năstase la 2 ani de închisoare „Adrian Năstase şi ceilalţi cinci inculpaţi din dosarul „Trofeul Calităţii” află miercuri decizia finală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la condamnările lor la închisoare. Completul de 5 judecători a rămas în pronunţare la ultimul termen, miercurea trecută, pe 13 iunie. După trei ani şi jumătate de judecată,  aceasta este sentinţa definitivă în dosar”
nastaseEvZ: Martea neagra pentru USL. Ieri, trei ceasuri rele „09:00 Scandalul de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta a explodat în presa română şi internaţională. 13:00 Ministrul Culturii Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil. E al patrulea ministru care pleacă acasă. 15:00 Nominalizarea Ecaterinei Andronescu la Educaţie nu este lipsită de emoţii. „Abramburica” ar putea fi declarată şi ea incompatibilă”
Romania libera: Premierul României a încercat să demonteze acuzaţiile de plagiat folosind argumente false. Plagiat Ponta. Patru profesori de drept desfiinţează apărarea premierului „O responsabilitate în acest caz i-ar reveni şi lui Adrian Năstase, cel care a fost coordonatorul tezei de doctorat a lui Ponta şi a semnat prefaţa lucrării. Autorii articolului referitor la plagiatul lui Ponta au menţionat faptul că sunt foarte siguri de credibilitatea surselor pe care le-au avut în acest caz”
Puterea: Premier plagiator „Premierul Victor Ponta a fost acuzat de revista britanică Nature că şi-a plagiat lucrarea de doctorat susţinută în anul 2003. Ponta a reacţionat, afirmând că este vorba de un atac coordonat de preşedintele Traian Băsescu, iar sursa informaţiilor din „Nature” ar fi consilierul prezidenţial Daniel Funeriu”
Curentul: Minciunile din apărarea lui Ponta: prefața și bibliografia tezei sale de doctorat „Incercând să vorbească cât mai puțin despre fondul problemei , acuzația de plagiat făcută de o prestigioasă revistă internațională, Ponta s-a încurcat în propriile minciuni, semn că se mișcă pe nisipuri mișcătoare și că are o problemă reală privind teza sa de doctorat”
Adevarul: Ziaristul de la Nature: „Noi nu facem politică“ „Cazul de plagiat al lui Victor Ponta din perspectiva lui Quirin Schiermeier, jurnalistul de la revista „Nature“”
ZF: Hidroelectrica: incompetenţa conducerii devine sabotaj al economiei naţionale „Trei oameni au decis că cea mai mare companie de stat trebuie să intre în insolvenţă, dar consecinţele le va suporta o ţară întreagă. Remus Vulpescu, avocatul de 40 de ani numit de Victor Ponta la conducerea celei mai mari companii de stat, spune că insolvenţa companiei a fost hotărâtă vineri, în urma analizei de către membrii Consiliului de Administraţie a situaţiei financiare a companiei”
Bursa: Insolvenţa Hidroelectrica consolidează neîncrederea investitorilor „Ministrul Lucian Isar: «Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica rămâne în picioare». Chiar dacă cererea insolvenţei ar fi respinsă, întreg programul de listări are deja de suferit”
Curierul national: Hidroelectrica se scaldă între două ape „Pentru auditori, în 2011, compania a avut profit net de 6.444.266 lei, pentru actuala conducere a avut pierderi de 121 mil. lei. Hidroelectrica avea împrumuturi de la BIRD, Citibank, ING Bank, EFG Eurobank Luxembourg, Unicredit Bank Austria, BCR, BRD şi BERD. Ionel Blănculescu: Se merge pe o cale inteligentă. Va exista posibilitatea legală de a se modifica contractele preferenţiale”

StareaPresei.ro

12 comentarii

BULA 20-06-2012 - 09:35

Plagiatul e ceva normal la PSD-isti. Adica „ce e al meu, e al meu, iar ce e al tau, e al nostru”, ca asa gandesc socialistii.

Pribeagul 20-06-2012 - 18:12

Mai Nastase, soim al patriei,

Hai, da un exemplu, du-te din proprie initiativa la bulau. Sa ia aminte ceilalti hirciogi.

urbos 20-06-2012 - 18:21

Fara Bashina coleg de celula, e degeaba.

digital 20-06-2012 - 18:42

cum e urbose?!
rolandu scrie și budescu semnează?!
sau invers?!
tu ce zici?!

Pribeagul 20-06-2012 - 18:48

Nici nu stiu ce sa spun.

Imi pare rau, se pare ca a fost condamnat.

Sper ca este doar inceputul…

urbos 20-06-2012 - 18:55

Iti pare rau? Nastase merita parnaia, problema e numa sa fi fos judecat pentru ce trebuie, desi se pare ca l-au bagat pentru tampenii.
Cu ocazia asta insa da, trebuie sa urmeze Basescu cu toata satra lui.

Pribeagul 20-06-2012 - 19:12

Cum sa nu-mi para rau?

Nastase este omul care are capacitatea intelectuala de a face ordine in Romania.

Arata-mi un om cu statura intelectuala a lui Nastase. Sunt chiar curios sa aflu ce exemple ai.

Pacat ca un asemenea om a fost atit de slab.

Este un exemplu pentru toti oamenii politici.

Sarmanii de noi, le dam votul pentru ca consideram ca sunt demni. Si ei, de cele mai multe ori sunt niste gioarse.

urbos 20-06-2012 - 19:19

Ma cac in capacitatea lui intelectuala, atata vreme cat ma interezeaza capacitatea lui DEMOCRATICA.
Bineinteles, Nastase e un pui de gaina pe langa Taratura Nationala Traian Basescu. Iar Naparca asta securista nu e din punct de vedere intelectual nici la genunchiul broastei.

Miratul 20-06-2012 - 18:45

Amiralul Traian si-a batut joc de USL, stia de dosarul sau de omucidere a procurorului Panait care ancheta cucuta PSD in 2002. Asta cu plagiatul e doar un aperitiv, o ‘mise en bouche’, cum zic frantujii.

urbos 20-06-2012 - 19:17

Nu conteaza, tot la spazuratoare ajunge.

urbos 20-06-2012 - 18:52

E bine ca s-a deschis calea sa-l vedem si pe Kior in puscarie cu toata familia si toate slugile lui.
Dar Closetescu suge pooola ca toti basistii.

Pribeagul 20-06-2012 - 19:41

Auzi mai Nastase!

Urbos se… in capacitatea ta intelectuala.

Vezi tu cit de incurcate sunt cararile vietii…

Pacat ca am prapadit orzul pe giste. N-ai reusit sa te mentii la inaltimea demnitatii oferite de poporul roman. Acum se vede clar acest lucru.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult