Acasa Revista Presei Revista presei. Văcăroiu dezvăluie cea mai mare hoție din România

Revista presei. Văcăroiu dezvăluie cea mai mare hoție din România

scris de Z.V.
15 afisari

Respingerea de către Curtea Constituțională a sesizării Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, decizia senatorilor juriști prin care s-a revenit asupra amendamentului care prevedea grațierea faptelor de corupție, o serie de declarații ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, solicitarea procurorilor de la DIICOT Timișoara privind arestarea preventivă a 19 inculpați din dosarul ”CFR la fier vechi”, precum și condamnarea tânărului din Craiova acuzat de propagandă ISIS, dar și descalificarea lucrării care a fost declarată câștigătoare la concursul pentru stabilirea unui logo al Bucureștiului sunt principalele subiecte ale zilei de 5 mai.

Nicolae Vacaroiu

Nicolae Vacaroiu

Văcăroiu dezvăluie cea mai mare hoție din România. Se întâmplă de 27 de ani. Cifre fabuloase. Președintele Curții de Conturi Nicolae Văcăroiu a declarat astăzi, la Senat, că administrațiile locale „fură” bani proveniți din taxele și impozitele încasate de la contribuabili. El a spus că, de exemplu, într-o comună se fură într-un an 800.000 lei, relatează Evenimentul Zilei. „Într-o comună, vă dau exemplul de săptămâna trecută, se fură într-un an 800.000 lei din impozitele și taxele locale preluate de la cetățeni. Declarația casierului, responsabilului, primarului, casierul ia totul asupra lui. Cazuri dintr-astea avem 1-2 pe săptămână”, a spus Văcăroiu.

Legea grațierii: luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, exceptate — Comisia Juridică din Senat. Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu, transmiteEconomica.net. Acesta a cerut reluarea votului dat miercuri asupra amendamentului prin care se grațiau faptele amintite, invocând declarațiile liderilor PSD care au spus că nu susțin grațierea faptelor de corupție. „În raport cu împrejurarea că avem totuși prinse și neexceptate infracțiunile de corupție despre care am discutat ieri, în raport și de declarațiile făcute de liderii PSD, în speță de președintele partidului și de premier, membrii comisiei din partea PNL și USR vă propun să revenim asupra votului de ieri în ceea ce privește infracțiunile de corupție, să le includem în categoria excepției de la grațiere”, a susținut Fenechiu.

Comisia juridică: Abuzul în serviciu și conflictul de interese sunt exceptate de la grațiere. Membrii Comisiei juridice a Senatului au respins, joi, două amendamente care prevedea grațierea persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu și pentru conflict de interese, relatează Ziarul Financiar. Senatorul PMP Traian Băsescu a pledat, în timpul ședinței, pentru grațierea persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu, apreciind că problema a fost interpretată abuziv de procurori. „La noi problema abuzului în serviciu a fost interpretată abuziv. Mă uit la raportul ultim al doamnei șefe a DNA care spunea că sunt 2150 de dosare în lucru, în afară de ceea ce este trimis în instanță, legate de abuz în serviciu. În același timp mă uit și în Europa. Nu cred că în toate statele membre găsim 50-100 de dosare”, a declarat Traian Băsescu.

Liviu Dragnea vrea să convoace CExN pentru sancționarea lui Șerban Nicolae: Sunt dezamăgit de modul cum a funcționat până acum Comisia juridică de la Senat. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că va convoca, săptămâna viitoare, CExN al partidului pentru a discuta despre sancționarea lui Șerban Nicolae, șeful Comisiei juridice din Senat, care nu a respectat deciziile partidului privind nesusținerea grațierii faptelor de corupție, informează România Liberă. „Nu am vorbit (cu Șerban Nicolae, n.r.), am postat aseara pe Facebook un text în care am reiterat ceea ce spun de luni de zile — un punct de vedere pe care nu mi-l schimb — și anume că nu sunt de acord să se grațieze faptele de corupție. Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcționat până acum Comisia juridică de la Senat în această privință’, a spus Dragnea.

Ponta, atac la Șerban Nicolae: A fost o comedie proastă, apoi o tragedie sinistră. Afectează grav imaginea PSD. Victor Ponta l-a criticat dur pe șeful Comisiei juridice din Senat din cauza poziției pe care Nicolae a avut-o în ceea ce privește amendamentele la Legea grațierii, arătând că rămânerea sa în funcție afectează grav imaginea partidului și determină pierderea respectului pe care unii dintre colegi încă îl mai aveau pentru el, relatează Gândul. În replică, Nicolae a declarat joi respectă și „opiniile proaste” și că el nu vrea să comenteze ce afectează imaginea partidului și ce nu. „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă — ce a fost azi e o tragedie sinistră!”, a scris pe Facebook fostul premier, referindu-se la situația creată în Comisia juridică.

Traian Băsescu: Dacă Dragnea vrea să spună că nu a știut ce amendamente a depus Șerban Nicolae, trebuie să caute un copil care nu înțelege încă. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, joi, la postul de televiziune RTV, că dacă șeful PSD, Liviu Dragnea, vrea să spună că nu a știut ce amendamente a depus Șerban Nicolae la proiectul legii grațierii, „trebuie să caute un copil care nu înțelege încă vorba, adică să aibă vreo trei luni de la naștere”, conformRomânia Liberă. „Nicolae Șerban, președintele Comisiei juridice din Senat, a depus aceste amendamente cel puțin de două săptămâni (…) Deci, Șerban Nicolae a depus acele amendamente cel puțin de două săptămâni, că au și apărut în presă. Eu le-am depus săptămâna trecută”, a spus Băsescu.

Raluca Turcan o atacă pe Gorghiu: „Liberalii care au lipsit de la Comisia juridică pe tema grațierii fac ca opoziția să fie praf”. Președintele interimar al Partidului Național Liberal (PNL), Raluca Turcan, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, că opoziția contează și este relevantă atunci când este prezentă, iar cei care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac „opoziția praf” și întrețin senzația unei complicități subterane cu agenda celor care fac „din hoție o virtute”, făcând astfel referire la senatorii PNL Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc care au absentat ieri de la lucrările Comisiei juridice, când s-a votat grațierea pedepselor pentru fapte de corupție, scrie Bursa. Raluca Turcan a precizat: „Despre praf: Opoziția contează și e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câștiga o luptă prin votul pe care îl ai”.

Băsescu, exercițiu de imaginație cu protestatarii. Traian Băsescu s-a declarat dispus joi să se întâlnească cu o delegație a celor care au protestat contra grațierii faptelor de corupție ca să le explice cum este cu scosul oamenilor politici de sub „controlul” instituțiilor de forță, relateazăCotidianul. „Pentru oamenii care au ieșit în piață, dacă au o delegație de 10 oameni, eu sunt gata să discut cu ei, să le explic de ce niște poziții de scoatere a oamenilor politici de sub controlul instituțiilor de forță sunt necesare”, a spus Băsescu, după ce senatorii juriști au respins un amendament care se referea la grațierea celor condamnați pentru abuz în serviciu.

Ce a spus Iohannis despre decizia CCR, care interzice persoanele condamnate în Guvern. Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că președintele consideră decizia luată joi de CCR, care interzice ca persoanele condamnate să obțină funcții în Guvern, ca fiind una corectă, conform Evenimentului Zilei. ‘Este o decizie așteptată, iar domnul președinte consideră că este corectă și adecvată soluția la care s-a ajuns astăzi’, a declarat Dobrovolschi, la Antena 3.

Dragnea despre decizia CCR: Sper să nu mai primesc întrebări dacă vreau să fiu premier. Liderul PSD a declarat, joi, la Antena 3, că decizia Curții Constituționale este una care s-a născut după multe amânări și că speră să nu mai primească întrebări dacă vrea să fie premier, potrivit Libertatea. „Este o decizie care s-a născut foarte greu, după foarte multe amânări, cu majoritate strânsă am înțeles. Eu nu am făcut niciun demers la CCR, a făcut Avocatul Poporului. Până la urmă, după această decizie a Curții Constituționale cel puțin este un lucru bun, în sensul că se termină cu toate speculațiile’, a comentat președintele PSD.

Turcan, despre decizia CCR: A fost depășit un hop; interdicția ar trebui să îi vizeze și pe parlamentari. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că decizia CCR pe articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului confirmă jurisprudența referitoare la integritatea funcției publice și atrage atenția că ”a fost depășit un hop”, conform Jurnalului Național. „Decizia CCR de astăzi confirmă întreaga sa jurisprudență referitoare la integritatea funcției publice”, a declarat Raluca Turcan.

Gorghiu: Voi iniția un proiect de lege; un om cu o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru. Senatorul PNL Alina Gorghiu anunță că va iniția un proiect de lege „care să statueze spiritul și litera deciziei CCR”, subliniind că „un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru”, scrie Jurnalul Național. Declarația a fost făcută în contextul în care, joi, Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului. ”Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atât de greu, habar nu am, că CCR avea tone de jurisprudență!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Nicușor Dan: Este oportună declanșarea referendumului pe anticorupție de către șeful statului Klaus Iohannis. Președintele USR, Nicușor Dan, consideră că, în urma ultimelor evenimente de pe scena politică românească, ar fi oportună declanșarea referendumului pe anticorupție de către șeful statului Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat de presă remis redacției, transmite România Liberă. „Credem că societatea trebuie să-și îndrepte energiile în proiecte constructive și nu să se uite tot timpul la ce au mai făcut guvernul și parlamentul împotriva Justiției” a declarat Nicușor Dan.

Daniel Constantin a fost exclus din ALDE. Biroul Politic al ALDE a decis în mod oficial excluderea din partid a fostul co-președinte Daniel Constantin și a deputaților Mircea Banias și Eugen Durbacă, informeazăCurierul Național. Această decizie vine după un lung scandal în interiorul partidului în care Daniel Constantin, pe atunci co-președinte, alături de o facțiune ce îl susținea s-au opus deciziilor luate la vârful partidului de celălalt co-președinte, Călin Popescu Tăriceanu.

Dragnea dă vina pe Iohannis în controversa Ordonanței ANCOM: S-a ajuns la această situație din cauza lui. Iohannis a greșit atunci când a comparat ordonanța de urgență referitoare la numirea șefilor ANCOM cu OUG 13, crede Liviu Dragnea, care arată că s-a ajuns în această situație chiar din cauza președintelui, în condițiile în care există propuneri înaintate la Cotroceni de ani de zile, una din perioada Guvernului Ponta, alta transmisă de Cioloș, pe care șeful statului nu le-a analizat, scrie Gândul. „Ei, aici a greșit domnul președinte. Pentru că Guvernul a ajuns în situația să adopte o astfel de ordonanță din cauza președintelui. Pentru că președintele era cel care trebuia să facă o propunere”, a răspuns Dragnea atunci când a fost rugat să comenteze declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la OUG privind ANCOM.

Dragnea: „Viorel Ștefan, dezastru la comunicare”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Parlament, că nu se pune problema eliminării venitului minim garantat, dar cei care primesc acest ajutor social trebuie să presteze o muncă, deoarece el nu susține „pomenile”, relatează Bursa. Liderul social-democraților a ținut să precizeze că pachetul de comunicare de la Guvern nu a fost în regulă, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan fiind „dezastru la comunicare”. Liviu Dragnea a afirmat: „Am vorbit ieri după-amiază cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu a vrut să spună lucrul acesta (că nu susține scăderea cotei la 10% — n.r.). Ne vom întâlni săptămâna viitoare cu mai mulți colegi de la ALDE, mai mulți colegi din PSD și membri ai Guvernului, ca să facem un pachet de comunicare”.

Liviu Dragnea cere intervenția ANAF în cazul multinaționalelor care eludează taxele. Liviu Dragnea a cerut joi ANAF să „intervină” în cazul grupurilor multinaționale care, prin „operațiuni fictive”, își reduc profiturile din România pentru a plăti mai puține taxe statului, conform Curierului Național. Acesta a precizat că a „citit în presă despre nemulțumirile acționarilor unor firme din #Romania care sunt deținute de mari grupuri mulținationale”. „Ei se plâng de faptul că profiturile obținute aici sunt transferate, prin operațiuni fictive, către grupurile din afară care dețin pachetul majoritar”, a scris Dragnea pe Facebook.

Dragnea îi ia apărarea lui Iohannis: ‘Nu a greșit cu nimic”. Presedintele Klaus Iohannis nu a greșit când a mutat steagul Marii Britanii pentru a-și face loc să ajungă mai aproape de jurnaliști, a apreciat, joi, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, potrivit Puterea. „Nu sunt nici partener, nici coleg cu domnul președinte Iohannis, am fost chiar adversari, dar nu cred că asta e o gafă. Adică, până la urma ce a făcut președintele României? A dat la o parte un steag să poată să vorbească cu presa”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă statul român va fi afectat de gestul președintelui făcut la Bruxelles în urmă cu câteva zile.

Ce solicită USR președinților celor două Camere ale Parlamentului. USR a transmis președinților celor două Camere ale Parlamentului o solicitare privind reînființarea Comisiei de Cod Electoral, care a elaborat legile electorale, motivând că alegerile din 2016 au arătat că există în continuare nevoia reformării sistemului, potrivitEvenimentului Zilei. „Am solicitat președinților celor două Camere ale Parlamentului reînființarea comisiei de cod electoral pentru că România trebuie să continue reforma electorală care a început în ultimii ani’, a declarat, într-o conferință de presă, senatorul USR Florina Presadă.

Premierul Grindeanu, vizită oficială în Israel: A fost la Biserica Sfântului Mormânt și la Zidul Plângerii din Ierusalim. Premierul Sorin Grindeanu a efectuat joi o vizită oficială în Israel, transmite Libertatea. El a vizitat Biserica Sfântului Mormânt și Zidul Plângerii din Ierusalim. A fost prezent și la Yad Vashem, Memorialul Holocaustului, despre care a spus că a fost un moment extrem de emoționant. Premierul s-a întâlnit și cu premierul Benjamin Netanyahu, cu care a vorbit despre următoarea ședință comună de Guvern româno-israeliană.

CCR, despre respingerea sesizării Avocatului Poporului la legea care care le interzice condamnaților să facă parte din Guvern: Sunt probleme de interpretare a legii. CCR precizează, joi, într-un comunicat remis presei, că a respins, cu majoritate de voturi, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, menționând că motivele invocate în sesizare constituie probleme de interpretare a legii, scrie Ziarul Financiar. „În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate formulată. Pentru adoptarea acestei soluții, Curtea a constatat că, în esență, motivele invocate în sesizare constituie atât probleme de aplicare și interpretare a legii de către autoritățile publice competente, cât și aspecte de legiferare ce intră în competența Parlamentului’, se arată în comunicatul CCR.

Ministrul Justiției, după anularea amendamentului privind grațierea corupților: „A prevalat înțelepciunea”. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a catalogat respingerea în Comisia Juridică a Senatului a amendamentului privind grațierea pedepselor pentru corupție drept „o veste bună”, precizând că „a prevalat înțelepciunea”, potrivitGândul. „E o veste bună, ce să spun. A prevalat înțelepciunea”, a declarat ministrul Justiției, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă a 19 persoane în dosarul CFR Marfă. Procurorii DIICOT Timișoara au solicitat, joi, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a 19 dintre inculpații reținuți în dosarul „CFR la fier vechi”, arată un comunicat de presă al DIICOT Timișoara, remis, joi, potrivit Jurnalului Național. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, la nivelul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă S.A, s-a constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC Remat SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate.

DIICOT: CFR Marfă urma să vândă un nou lot de vagoane la preț subevaluat. CFR Marfă urma să vândă un nou lot de vagoane la preț subevaluat către Remat Călărași, potrivit referatului prin care procurorii DIICOT Timișoara au cerut, joi, arestarea preventivă a 19 inculpați pentru prejudicierea societății feroviare cu peste 6 milioane de euro, potrivit Capital. „Trebuie remarcat că, așa cum se desprinde din cercetări, la finele lunii decembrie 2016, CFR Marfă SA a scos la licitație, prin Bursa de Mărfuri, un nou lot de vagoane, conivența existentă între inculpați urmărind casarea și vânzarea acestora în aceeași modalitate frauduloasă pentru CFR Marfă SA”, se arată în referat.

Onțanu, convocat la Parchetul General. Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu a fost audiat joi dimineață la Parchetul General în calitate de martor în dosarul privind alegerile prezidențiale din 2009, informează Cotidianul. „Vreau să vă spun că ceea ce am declarat am declarat în fața procurorului și am dat toate elementele necesare, iar informații despre audiere, despre situația ca atare poate să vă dea numai procurorul, pentru că este o anchetă în curs’, a spus Onțanu la ieșirea de la Parchet.

Încă o audiere în dosarul prezidențialelor. Fostul antrenor Anghel Iordănescu s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, conform Cotidianul. Iordănescu nu a vrut să spună, la intrarea în sediul Parchetului, dacă a fost chemat de procurori pentru a da informații despre întâlnirea care la care ar fi fost invitat și el de Gabriel Oprea, în noaptea de după turul al doilea al prezidențialelor din 2009.

Tânărul din Craiova, acuzat de propagandă ISIS, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare. Tânărul din Craiova, acuzat de propagandă ISIS a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Craiova, la trei ani și patru luni de închisoare, relatează Curierul Național. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. În decembrie 2015, Constantin Luigi Boicea , pe atunci în vârstă de 17 ani, a fost pus sub acuzare pentru promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu în legătură cu încheierea și derularea unui contract de concesiune care avea ca obiect exploatarea unui teren pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional, prejudiciul ridicându-se la peste 2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA, transmite Bursa. În același dosar au mai fost trimiși în judecată Adriana Zăiceanu, fost director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, fost șef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, fost jurist respectiv secretar, și Ioan Apostu, fost secretar al primăriei.

Prima variantă a logo-ului Bucureștiului, descalificată. PMB va desemna un alt câștigător. Primăria Capitalei a luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou în cadrul concursului pentru stabilirea unui logo al Bucureștiului, având în vedere asemănarea foarte mare dintre aceasta și unul dintre logo-urile orașului Taipei, relatează Capital. „În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou”, a anunțat joi PMB, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cristina Tunegaru, profesoara care a criticat sistemul de educație, a fost concediată. Dragnea îi cere explicații Ministrului Educației. Cristina Tunegaru a fost concediată, după cum a anunțat astăzi la pagina sa de Facebook, scrie Libertatea. Profesoara din București devenise cunoscută în ultimele luni după ce a criticat în repetate rânduri sistemul românesc de învățământ. Liderul PSD Liviu Dragnea a scris, joi seara, pe Facebook, că a citit postarea profesoarei și i-a trimis-o ministrului Educației, pe care l-a întrebat cum este posibil așa ceva.

Castelul Corvinilor va fi restaurat prin fonduri europene în valoare de 22 de milioane de lei. Castelul Corvinilor din județul Hunedoara va fi restaurat prin fonduri europene în valoare de 22 de milioane de lei, durata de implementare a proiectului fiind de peste 5 ani, potrivit comunicatului remis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP), transmite Ziarul Financiar. „Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului”, se arată în comunicatul MDRAP.

Informare de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică în toată țară, până sâmbătă dimineață. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii țări începând din această după-amiază și până sâmbătă dimineață, conform Capital. Potrivit prognozei, în intervalul 4 mai, ora 16:00 — 6 mai, ora 6:00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Văcăroiu către senatori: Se poate desființa Curtea de Conturi, este posibil. Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, le-a transmis senatorilor din comisiile pentru buget-finanțe și economică faptul că se așteaptă la desființarea instituției pe care o conduce, având în vedere că anul acesta bugetul instituției a fost tăiat prima dată în 153 de ani, iar posturile au fost blocate, scrie Capital. „Se poate și desființa Curtea de Conturi, nicio problemă, așa cum ați început anul acesta cu tăierea bugetului și cu blocarea posturilor. Este posibil”, le-a spus Văcăroiu senatorilor care vor să modifice Legea de funcționare a instituției.

Isărescu: România trebuie să adopte euro la un moment dat. Problema e când și nu dacă. România trebuie să adopte euro la un moment dat, iar problema e când, și nu dacă, pentru că noi nu avem opțiunea opt-out, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la „Good Governance Summit”, conformEconomica.net. „Din perspectivă juridică, adoptarea euro este ceva ce s-a realizat, pentru că, exceptând Anglia și Danemarca, România nu are opțiunea de opt-out (opțiunea de te opune — n. r.) din uniunea economică și monetară”, a spus Mugur Isărescu.

UNSAR: Numărul de accidente rutiere grave din România este în continuare unul îngrijorător. Numărul de accidente rutiere grave din România este în continuare unul îngrijorător, după șase luni de la plafonarea tarifelor RCA, iar siguranța rutieră este la același nivel scăzut, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), scrie Economica.net. România se află în continuare în topul țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane decedate în accidente rutiere. „Așa cum UNSAR a semnalat în nenumărate rânduri, începând cu luna septembrie 2016, plafonarea tarifelor RCA nu a rezolvat problemele sistemice ale segmentul RCA, ci doar a amânat așezarea pieței pe baze solide și predictibile”, se arată în comunicat.

Înfrângere la ultima secundă. România pierde dramatic în fața Serbiei, după un meci captivant. Naționala masculină de handbal a României a pierdut în ultima secundă meciul cu Serbia, în preliminariile Campionatului European din 2018, 22-23, relatează Gazeta Sporturilor. Primele minute ale confruntării au fost unele echilibrate, cu ambele echipe înscriind și greșind în aceeași măsură. Încet-încet, România a intrat în ritm și în minutul 18 conducea cu 7-5, iar Xavier Pascual cerea spectatorilor din Baia Mare să fie și mai vulcanici, să le dea energie tricolorilor, să meargă pe acest val.

Cum arată logo-urile ligilor inferioare! FRF încearcă să atragă sponsori pentru Liga 2 și Liga 3. Astăzi, la Casa Fotbalului, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și managerul Departamentului Competiții din cadrul FRF, Felix Grigore, au lansat „noile branduri Liga 2 și Liga 3”, scrie ProSport. Mai exact, brandurile acestor campionate, nu noile, fiindcă până acum acestea nu au beneficiat de așa ceva.

Burleanu: „În două-trei săptămâni se va da o ordonanță de urgență pentru reglementarea finanțării locale! Avem promisiunea premierului!” Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că a primit asigurări din partea Guvernului României că legea sportului va fi reglementată, potrivit ProSport. Mai exact, Burleanu a precizat că premierul Sorin Grindeanu va da o ordonanță de urgență și va fi definită mult mai clar finanțarea sportului din bugetele locale. „Nu există soluții salvatoare în fotbalul românesc și noi credem cu încăpățânare ca putem ieși din acest cerc vicios”, a declarat Burleanu în cadrul unei conferințe de presă.

Profesorul Daum le-a vorbit studenților de la FSPAC Cluj despre motivație și gândire strategică, dar li s-a plâns și de antiperformanțele de la juniori: „Am pierdut cu Liechtenstein! Știați că în Liechtenstein se joacă fotbal?”Selecționerul României și-a luat rolul de profesor universitar pentru două ore, la FSPAC Cluj, transmite ProSport. Studenții l-au putut vedea într-o postură inedită pe antrenorul care vrea să ducă România la Mondial. Cursul lui Daum s-a numit ‘Ce pot învăța afacerile și societate din sport’, iar selecționerul a vorbit despre principiile și valorile sportului, despre felul în care totul gravitează în jurul potențialului uman sau despre asemănările între sport și societate.

FIFA a publicat noul clasament. Poziția rușinoasă ocupată de România. Naționala de fotbal a României se menține pe locul 47 în clasamentul FIFA, publicat astăzi de forul de la Zurich, anunță Gazeta Sporturilor. România se află pe cea mai rușinoasă poziție după cea ocupată în 2012, „tricolorii” situându-se la acea vreme pe locul 57, cea mai slabă poziționare din istorie.

Prima victorie la Madrid! Halep a învins-o pe Kuznețova în finala unui turneu fulger și a ridicat 200.000 de euro. Un turneu interesant, ” Tie Break Tens”, s-a desfășurat la Madrid, notează Gazeta Sporturilor. Cele mai bune jucătoare s-au înfruntat în meciuri fără seturi sau gameuri, ci doar sub forma unui tiebreak lung. Practic, cine câștiga 10 puncte, câștiga meciul. Simona Halep a trecut în sferturile de finală de britanica Johanna Konta, 10-2, în semifinale de portoricanca Monica Puig, scor 10-5, iar în finala de rusoaica Svetlana Kuznețova, 10-6.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult