Acasa Revista Presei Revista presei. Vantu fara morisca de bani chisinaueana

Revista presei. Vantu fara morisca de bani chisinaueana

scris de Ziua Veche
0 afisari

Sorin Ovidiu VantuCurentul: Vîntu a rămas şi fără morişca de bani de la Chişinău. „Cåteva firme controlate de Sorin Ovidiu Vîntu au acţionat în judecată Banca Naţională a Moldovei, Guvernul Republicii Moldova şi Banca de Economii a Moldovei. Două dintre aceste firme au fost folosite de SOV în numeroase afaceri derulate pe teritoriul Romåniei, PSV Company SA (fosta Petromservice) şi Tabor Projects Limited.”

Ziarul financiar: Consiliul fiscal: Strategia Finanţelor are ipoteze nerealiste sau insuficient fundamentate. „România are în premieră o strategie fiscal-bugetară pe trei ani, însă aceasta include numeroase estimări fie susceptibile a nu fi realiste, fie insuficient fundamentate, şi îi lipsesc detalieri şi menţiuni esenţiale precum cota de TVA avută în vedere pe perioada 2011-2013, consideră Consiliul fiscal, organismul independent înfiinţat vara trecută pentru a evalua politica fiscală a guvernului”

Curierul national: „Neghina” din agricultură a ajuns la 1-2 mld. euro. „Ministrul Agriculturii crede că economia subterană a ajuns în această vară la 1 miliard de euro. Patronatele din domeniu susţin însă că evaziunea fiscală se ridică la peste 2 miliarde de euro”

Evenimentul zilei: Război în guvern încolţit din plante modificate genetic. „Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a semnat o notă prin care interzice culturile modificate genetic. Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, se opune însă vehement acestei iniţiative.”

Financiarul: „Grupul care nu exista” lupta pentru salvarea zonei euro. „Imediat dupa falimentul Lehman Brothers, spre sfarsitul anului 2008, mai multi lideri europeni au creat o comisie secreta insarcinata cu elaborarea unui plan care sa salveze de la destramare zona euro si prin care sa fie evitat default-ul unuia dintre cele 16 state, potrivit „Wall Street Journal” (WSJ).”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult