Acasa Revista Presei Revista presei. Vasile Turcu, în moarte cerebrală

Revista presei. Vasile Turcu, în moarte cerebrală

scris de Z.V.
146 Afisari

De ce americanii ar putea veni în România doar cu viză, care este profilul succesorului lui Florian Coldea în SRI, la cât crește valoarea tichetului în programul „Rabla”, precum și care este orașul din România cu cel mai avantajos cost al vieții, dar și când revine în circuit Simona Halep sunt principalele subiecte ale zilei de 3 martie 2017.

Vasile Turcu, în moarte cerebrală. Situația lui Vasile Turcu este gravă. Surse medicale din interiorul Spitalului de Urgență, unde acesta este internat, au declarat pentru Q Magazine că sunt semne de moarte cerebrală. Turcu va fi deconectat vineri de la aparate, pentru a fi supus unor teste și a se vedea dacă acesta mai răspunde sau nu.

Starea lui Vasile Turcu: Ar putea rămâne legumă. Potrivit evaluărilor făcute de specialiștii care îl au în grijă, șansele lui de recuperare sunt aproape nule. ‘Dacă Dumnezeu ar face o minune și l-ar ajuta să supraviețuiască, dată fiind condiția lui de acum, cel mai probabil ar fi legumă’, susțin sursele ziaruluiLibertatea. În astfel de situații, unii pacienți sunt evaluați ca potențiali donatori de organe, înainte de a se cere acordul familiei. În cazul afaceristului Vasile Turcu însă… ‘nu este luat în calcul pentru donarea de organe, în principal din cauza vârstei’, spun aceleași surse medicale.

Vasile Turcu, cronica unei sinucideri subite. Omul de afaceri Vasile Turcu se zbătea, joi după-amiază, între viață și moarte la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Între timp, ofițerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei îi audiază pe membrii familiei și pe apropiații acestuia pentru a încerca să afle motivele care au dus la tentativa de sinucidere a fostului finanțator al Clubului Dinamo, scrie Adevărul. Polițiștii au descoperit un bilet de adio lăsat de milionar, în care Turcu vorbea despre problemele financiare pe care le are, insuportabile pentru el. El își cerea scuze pentru gestul său și pentru că nu-și mai poate întreține familia.

PE cere vize pentru americani, pentru că SUA nu ridică restricțiile pentru români și cetățenii din alte 4 state UE. Parlamentul European a votat joi o rezoluție prin care solicită reintroducerea vizelor pentru cetățenii americani care vor să ajungă în statele membre ale Uniunii Europene, informeazăGândul. Europarlamentarii invocă necesitatea aplicării principiului reciprocității, motivând că SUA continuă să ceară vize pentru cetățenii din cinci țări aparținând blocului comunitar, printre ele și România.

Liviu Dragnea: PSD îi propune președintelui Klaus Iohannis să inițieze consultări cu partidele privind situația UE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că formațiunea pe care o conduce îi propune președintelui Klaus Iohannis să înceapă consultarea partidelor politice pentru perspectiva participării României la dezbaterile privind viitorul Europei, arată România liberă.

Ana Birchall se opune celor 5 scenarii ale UE: ‘România nu poate susține o Uniune cu viteze multiple’. Ana Birchall, ministrul pentru Afaceri Europene, a declarat că România nu poate susține scenariul avansat de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, al unei Uniuni Europene cu cercuri concentrice și mai multe viteze, pentru că acesta ar crește ‘clivajele’ economice și sociale între statele membre, scrie Gândul. ‘România nu poate susține o Uniune Europeană cu cercuri concentrice și viteze multiple care comportă riscul accentuării clivajelor de natură economică și socială între statele membre, inclusiv între Zona Euro și zona non-Euro, între statele din nord și cele din sud, precum și între cele din estul și vestul Europei. Suntem de acord cu necesitatea reformei instituțiilor europene, însă aceasta nu se poate face sacrificând unitatea europeană. Soluția depășirii crizelor Uniunii Europene stă în aprofundarea integrării între toți cei 27 de membri ai Uniunii, fără deosebire și ținând cont de necesitatea sporirii încrederii cetățenilor în proiectul european. Orice proiect politic este durabil numai dacă se bucură de sprijinul cetățenilor’, a declarat Ana Birchall, joi, într-un comunicat de presă, după ce miercuri președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a prezentat un document strategic pentru viitorul UE, care lansa 5 scenarii de dezvoltare pe viitor a Uniunii. Președintele Klaus Iohannis a avut o poziție similară, miercuri, după prezentarea documentului Comisiei Europene.

După protestele cu sute de mii de oameni, PSD a schimbat strategia: Nu mai adoptă ordonanțe, ci discută modificările la Codul Penal în Parlament. Parlamentarii vor discuta, în perioada următoare, o serie de inițiative de modificare a Codului Penal. Cumulate, acestea ar putea avea aceleași efecte precum controversata Ordonanță de Urgență 13/2017, avertizeazăRomânia liberă. Confruntați cu manifestații de stradă, social-democrații au renunțat la OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal. Însă revizuirea legislației în materie penală urmează să fie efectuată de Parlament.

‘Coaliția Băsescu’ pentru modificarea legislației penale. Foștii inamici de vodevil Tăriceanu-Dragnea-Băsescu se aliază. Miza modificării legislației penale a adus aproape de majoritatea PSD-ALDE încă doi aliați: PMP, partidul condus de Traian Băsescu, și UDMR, partid aflat și la Putere, și în Opoziție, în funcție de interes, constată Adevărul. Fostul președinte Traian Băsescu, actualmente lider al PMP, este unul dintre cei mai vocali promotori ai schimbării Codurilor penale. Hulit mult timp de liderii PSD și de ALDE, acesta e perceput în ultimele săptămâni un om al consensului și care spune lucrurilor pe nume când vorbește de abuzurile unor instituții din Parchetul General. Paradoxal, între discursul lui Băsescu și discursul PSD nu mai există diferențe semnificative, când vine vorba de Justiție.

Traian Băsescu: Ca președinte, nu ezitam să o demit pe Kövesi, după decizia CCR despre ancheta privind OUG 13/2017. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, că, dacă ar fi fost președinte, nu ar fi ezitat să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kövesi, dacă judecătorii CCR ar fi constatat că DNA a încălcat constituția în cazul OUG 13, consemnează România liberă. ‘Dacă un șef de stat încalcă Constituția, este suspendat de Parlament. Doamnei Kövesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis și să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă și spectacole absolut interzise de orice legislație internațională la care România este parte cu purtarea cu cătușe a oamenilor prin fața DNA și cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă’, a declarat Traian Băsescu. Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă președintele României, ar fi demis-o pe Codruța Kövesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: ‘Nu ezitam (…) Vă asigur că la o încălcare de Constituție constatată de Curtea Constituțională niciun șef din instituție nu ar fi rămas în funcție.’

Cine ar putea prelua funcția lui Coldea. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că ‘directorul SRI, Eduard Hellvig, nu caută nume de ofițeri pentru această funcție, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare, aflăm din Cotidianul. Astfel, viitorul prim-adjunct al SRI trebuie să aibă între 40 și 50 de ani, experiență relevantă în informativ-operativ, abilități importante de management, experiență în colaborarea cu partenerii strategici instituționali (interni și externi), să împărtășească valorile fundamentale ale SRI (integritate, profesionalism, patriotism, onoare)’.

Băsescu: Coldea este un pensionar care știe multe, titrează Evenimentul Zilei. Fostul președinte Traian Băsescu a subliniat că instituțiile statului fac diferențe între cei pe care îi cheamă la audieri.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după respingerea OUG pentru depolitizarea managementului din spitale: Mi-e rușine de Senatul țării mele. Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, referindu-se la respingerea de către Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului spitalelor, că îi este rușine de ceea ce a făcut Camera superioară, reține România liberă. ‘Mie mi-e rușine. Mi-e rușine că Senatul țării mele a putut să dea aceste motive pentru respingere. Dacă aceste patru motive sunt necesare și suficiente pentru Senatul României să respingă Ordonanța — cu o notă de fundamentare de 26 de pagini, care reglementează lucruri absolut de bun simț, atunci eu nu știu ce să cred despre cum funcționează acest Parlament. Sper că o să vă faceți treaba cu bun simț și cu conștiință pentru ceea ce îi trebuie sistemului sanitar din această țară’, le-a transmis Voiculescu deputaților din Comisia de Sănătate a Camerei, cei care vor avea cuvântul final privind OUG 79, Camera fiind for decizional. ‘Această OUG este doar un început de reformă, un început din reforma care este atât de necesară în sistemul sanitar. Nu există niciun motiv pentru care să permitem politizarea managementului spitalelor în continuare. De aceea, această ordonanță prevede faptul că atunci când o persoană este cu o funcție de conducere în partid politic, nu poate fi manager de spital. Această OUG combate nepotismul, nepotismul care este un flagel în sistemul sanitar românesc’, a spus Voiculescu, la o dezbatere pe tema OUG 79, desfășurată sub egida Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților.

PNL cere coaliției de guvernare peste 50 de milioane de euro, pentru construirea Monumentului Marii Uniri și pentru reabilitarea infrastructurii istorice din Alba Iulia. Liberalii solicită coaliției de guvernare PSD-ALDE să aloce 15 milioane de lei pentru construirea Monumentului Marii Uniri și 50 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii istorice la Alba Iulia, pentru a marca, în 2018, centenarul Marii Uniri, notează România liberă. Într-o conferință de presă la sediul PNL, președintele interimar al formațiunii, Raluca Turcan, și deputatul liberal de Alba, Florin Roman, au explicat că este nevoie ca lucrările la monument și la reabilitarea structurii istorice din Alba Iulia să înceapă până la jumătatea anului, astfel încât lucrările să fie finalizate până la eveniment.

Cum ar urma să răspundă în fața legii judecătorii CCR. Judecătorii de la Curtea Constituțională nu vor putea fi urmăriți penal, reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată fără încuviințarea plenului Curții, potrivit unei propuneri legislative depuse la Parlament de deputatul minorităților naționale Adnagi Slavoliub, citim în Cotidianul. Proiectul de lege care modifică, în acest sens, legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale prevede și că mandatul de judecător încetează de drept în cazul unei decizii definitive de condamnare.

Fiscul neagă că a pus poprire pe datoria de 295.000 de euro pe care ministrul Mediului, Daniel Constantin, o are la Dan Voiculescu. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să pună poprire pe conturile copreședintelui ALDE, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului. Demersul a fost făcut pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru prejudicierea ICA. Reprezentanții ANAF confirmă că există o acțiune în instanță formulată împotriva lui Daniel Constantin, dar resping informațiile legate de poprirea conturilor sale, potrivit unui comunicat transmis redacției Adevărul.

ANI acuză mai mulți șefi de spitale de incompatibilitate, după ce ar fi încheiat contracte cu firmele rudelor. Patru șefi de spitale sau de secții ale unităților medicale din județele Sibiu, Harghita și Neamț ar fi fost găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ de către Agenția Națională de Integritate (ANI), se arată într-un comunicat al instituției, preluat de România liberă.

Mircea Dinescu, audiat în dosarul Revoluției. Mircea Dinescu s-a prezentat joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Revoluției”, precizează Jurnalul Național. În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în acest dosar. „Mie mi se pare că jucăm într-o telenovelă fiindcă ani de zile s-au făcut tot felul de comisii, comitete și s-a îngropat chestia. După 27 de ani să vii să chemi lumea să afli, ce să afli? Ce s-a întâmplat la Televiziune? Noi am uitat în ce țară am trăit, diversiunile puse la cale de băieții care conduceau România. Să ne închipuim acum că acele forțe ce stăpâneau România, puterea militară, armamentul, toată puterea de comunicare și diversiune, toate acele personaje de sub Ceaușescu au dispărut peste noapte în neant și s-au culcat liniștite? Ei au funcționat. După o săptămână de la evenimente miliția s-a numit poliție, după două luni Securitatea s-a numit Serviciul Român pentru Informații, s-a schimbat Parchetul. Culmea este că, acum sigur unii dintre ei s-au retras, au devenit oameni de afaceri, au murit, dar asta voiam să spun, să fii chemat să te ancheteze sau, mă rog, să te întrebe, eu sunt martor. Cine să te întrebe? Cei care au lucrat pe vremuri? Cei care m-au arestat înainte de ’89 pentru pamfletul pe care l-am scris împotriva lui Ceaușescu?”, a spus Mircea Dinescu, la intrarea în sediul Parchetului General.

CNAS, despre noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe. CNAS precizează într-un comunicat remis presei, citat deCotidianul, că noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe este „extrem de simplă”. Astfel, începând cu 1 martie medicii vor trebui să completeze doar formularul aferent protocolului terapeutic pentru medicamentul/boala respectivă și să îl transmită către casele de asigurări de sănătate cu care aceștia sunt în relații contractuale, după care rețeta poate fi emisă.

Crește valoarea tichetului în programul Rabla. Câți bani vor primi românii pentru o mașină nouă. Valoarea tichetului pentru programul Rabla va crește de la 6500 la 8000 de lei, în 2017, susține ministrul Mediului, Daniel Constantin, scrie Gândul. Bugetul alocat va fi la același nivel ca anul trecut — 220 de milioane de euro. De asemenea, o parte importantă din această sumă va fi destinată programului Rabla Plus, care încurajează românii să cumpere mașini electrice. Cel mai probabil, programul va începe în aprilie, când mașinile vor putea fi duse la casat.

Olimpicii internaționali cer investiții masive în centrele de cercetare. Cum răspund elevii performanți la oferta Guvernului de a rămâne în țară pentru 3.500 de euro pe an, a aflat România liberă. Banii pot fi obținuți doar dacă tinerii vor urma o universitate autohtonă, fiind obligați, ulterior, să lucreze cel puțin zece ani într-o unitate de cercetare-inovare, institut sau universitate din țară.

56.394 de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii. Guvernul a stabilit, prin hotărâre de guvern, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unitățile de tratament balnear care aparțin Casei Naționale de Pensii Publice, pentru anul 2017, cât și faptul că, pe lângă acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear și cu alți operatori economici interesați, precizează Capital. De asemenea, actul normativ reglementează modul de acordare, distribuire și decontare a acestora. Conform Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), pentru anul în curs, în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii Publice se asigură un număr de 56.394 de locuri. Biletele de tratament pentru pensionari și asigurații sistemului public de pensii sunt finanțate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masă și 12 zile de tratament.

S-au stabilit datele pentru simulările examenelor naționale. Află structura anului școlar 2017-2018. După ce a fost pusă în dezbatere publică, structura anului școlar 2017 — 2018 a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Școala va începe pe 11 septembrie, programul „Școala altfel” va fi ales de către unitatea de învățământ, iar simulările la examenele naționale se vor da concomitent, anunță Gândul. Potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației, simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se vor da simultan și vor începe pe 13 martie cu proba scrisă la limba și literatura română. A doua zi, pe 14 martie, se va susține simularea la limba maternă pentru ambele examene naționale, urmând ca pe 15 martie, elevii de clasa aVIII-a să dea simularea la matematică, iar cei de a XII-a, pe cea la proba obligatorie, în funcție de profil, matematică sau istorie. Pe 17 martie, liceenii vor susține simularea la proba la alegere, iar pe 31 martie vor fi afișate rezultatele simulărilor.Anul școlar 2017 — 2018 va avea 35 de săptămâni, adică 167 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale de liceu, anul are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie pe data de 25 mai 2018. Elevii care termină clasa a VIII-a vor aveam 34 de săptămâni de școală și vor termina pe data de 8 iunie 2018.

Craiova — Dosar penal pentru ucidere din culpă la Spitalul Filantropia. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unor transfuzii de la Spitalul Filantropia din Craiova. „În dosarul penal 1725/P/2017 al Parchetului Judecătoriei Craiova se fac cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al Parchetului, citat de Jurnalul Național. Anchetatorii au solicitat, pe lângă necropsia a doi pacienți morți, expertize medico-legale suplimentare.

Brașovul este orașul cu cel mai avantajos cost al vieții. Un studiu realizat de o companie imobiliară și o agenție de cercetare a luat în calcul și calitatea vieții, și condițiile oferite de orașele țării, iar Brașovul se află inclusiv printre cele mai sigure localități din România, relatează Libertatea. În ceea ce privește cartierele, Brașovul ocupă tot un loc fruntaș. Dupa cartierele Grigorescu, din Cluj-Napoca, și Titan, din Capitală, potrivit sondajului, Răcădăul este al treilea loc din țară în care românii spun că este avantajos să trăiești, pentru că au acces la facilități, au școli și magazine foarte aproape și este liniștit.

120 de români au fugit dintr-un restaurant din Spania, fără să achite nota de plată. Aproximativ 120 de români care participau la o petrecere de botez organizată într-un restaurant din nord-estul Spaniei au părăsit localul, dintr-odată, fără să achite nota de plată, informează Adevărul. Mai mult, fugarii ar fi amenințat proprietarii că îi calcă cu mașina. Potrivit posesorilor restaurantului, paguba se ridică la 2.000 de euro.

Băncile, restante la amabilitate și profesionalism. Conceptul de customer rămâne încă ‘un vis frumos’. Clienții din România sunt tratați necorespunzător și, indiferent că vorbim de servicii bancare, ospitaliere, telecom, taximetrie, stomatologie sau educație, calitatea lor este încă la un nivel minimal, ne conștientizează Capital. De exemplu, studiile arată că, printre altele, băncile sunt restante la amabilitate și profesionalism.

Prețurile RCA ar putea exploda în mai. Atunci expiră perioada în care tarifele au fost plafonate, iar companiile vor reveni la tarifele de anul trecut, avertizează brokerii. Singura soluție ar fi creșterea concurenței, prin intrarea unor firme noi, susținePuterea. Prețurile asigurărilor obligatorii s-au majorat cu 80%, în medie, între 2014 și 2016 și abia în decembrie anul trecut șoferii au respirat ușurați. Plafonarea tarifelor RCA a fost cea mai profitabilă pentru mașinile mari care transportă persoane. Între august și decembrie anul trecut, scăderea tarifelor a fost de aproape 70 de procente. Nu același lucru s-a întâmplat și pentru turisme, acolo unde prețurile au scăzut cu mai puțin de 20%. Din luna mai, companiile de asigurări pregătesc scumpiri, spun brokerii.

Euroins și City Insurance dețin 70% din piața RCA în 2017. Dallbogg, Leaseplan Insurance, Grawe și Ergo sunt așteptați să intre pe piață. Președintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), Viorel Vasile, a declarat că ‘partea urâtă a pieței asigurărilor’ din România s-a terminat odată cu falimentul Astra și Carpatica Asig, notează Capital. În primele luni din 2017 piața locală RCA e deținută în proporție de 70% de Euroins și City Insurance.

România se alătură țărilor care luptă împotriva transferului profiturilor multinaționalelor. Țara noastră se alătură statelor și jurisdicțiilor care militează împotriva transferului profiturilor, potrivit unui comunicat de presă preluat de Bursa, care anunță că Executivul a aprobat, joi, printr-un proiect de lege, aderarea României ca asociat la Forumul de implementare a Proiectului BEPS (Erodarea bazei de impozitare și transferul profiturilor). Acest lucru va permite participarea României la realizarea măsurilor privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor, precum și implementarea acestora pe teritoriul național.

Un celebru soi românesc de roșii, creat în anii ’80, va ajunge în magazinele nemților de la Lidl. În vara acestui an, primele roșii Buzău 1600, un soi creat în anii ’80 și considerat de cercetători atât aliment, cât și medicament, vor ajunge în magazinele Lidl, consemnează Economica.net. Trei producători vor cultiva pentru retailerul german răsadurile produse de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

10 mil. euro pentru IMM-urile din sectoarele culturale și creative. Peste 200 de întreprinderi mici și mijlocii din sectoarele culturale și creative (inclusiv publicarea de cărți; jocuri video; artele spectacolului, creație artistică) urmează să acceseze noul program Europa Creativă, informează Curierul Național. Fondul european de investiții și Libra Internet Bank au semnat primul acord de garantare din România susținut de noul Mecanism de garantare pentru sectoarele culturale și creative din cadrul programului Europa Creativă al Uniunii Europene. Sprijinul Uniunii Europene va permite ca Libra Internet Bank să se concentreze asupra unui nou sector și să dezvolte un nou produs de finanțare pentru a susține un portofoliu de 45 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro) de împrumuturi către companii în următorii doi ani.

Ce putea să facă CFR Călători de banii pe călătoriile gratuite ale studenților. Călătoriile gratuite pentru studenți ar putea însemna în 2017 un efort bugetar de 180 de milioane de lei (40 de milioane de euro). Cu acești bani, CFR Călători putea cumpăra opt trenuri noi sau repara 94 de locomotive electrice, conform calculelor Economica.net.

O persoană de 94 de ani a ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Oil Terminal. O persoană de 94 de ani a ajuns să dețină peste 5% din acțiunile Oil Terminal, conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), anunță Bursa. Este vorba despre Sebastian Valentin Dumitrescu, care, de la 3,33% de acțiuni anterior, a ajuns să dețină 5,41%, respectiv peste 31,5 milioane de acțiuni. Acțiunile Oil Terminal sunt deținute în proporție de 59,62% de către statul român, prin Ministerul Energiei, iar restul, de alți acționari.

România va colabora cu Serbia pentru construcția autostrăzii Timișoara — Pancevo până în 2025. România și Serbia vor colabora pentru punerea în aplicare a studiului de fezabilitate privind planificarea și proiectarea unui nou drum rutier de mare viteză între Timișoara și Pančevo, notează Economica.net. În acest sens, Guvernul a aprobat în ședința de joi un Memorandum privind negocierea și semnarea unui Protocol de cooperare între Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia.

 

DNA face lumină în cazul lui Vasile Turcu. DNA precizează că Vasile Turcu „nu a fost audiat, nu are nicio calitate în niciun dosar”, precizează Cotidianul.

Posibila explicație a spânzurării lui Vasile Turcu: a pierdut afacerea cu 2.200 de case, titrează Evenimentul Zilei. Pe 8 februarie, firmele fostului acționar dinamovist au fost silite de instanțe să predea Primăriei Capitalei tot fondul locativ preluat de la ICRAL-uri. Afacerea de 1,2 milioane de lei pe an era ultima care mai funcționa din imperiul omului de afaceri.

Șumudică a prins aripi după ce a ajuns în play-off: ‘Ne batem la primele trei locuri’. Cum și-a motivat fotbaliștii la pauză: „Ca de obicei: câteva sticle aruncate, câțiva pumni în tabla de acolo”. Astra a prins matematic play-off-ul campionatului, după victoria scor 3-2, în fața celor de la CSM Poli Iași, iar Marius Șumudică a jubilat la finalul partidei din Moldova, relatează ProSport. Întrebat ce le-a spus fotbaliștilor săi, la pauză, atunci când erau conduși cu 2-1, Șumudică a redat o scenă din vestiar: ‘Ce le spun de obicei: câteva sticle aruncate, câțiva pumni prin tabla de acolo. În prima repriză le-am făcut cadou două goluri. Am dominat repriza a doua, aveam nevoie de victorie, am riscat. Sperăm ca această echipă să meargă în primele trei. Am realizat un nou obiectiv, calificarea într-o competiție europeană. Iată că suntem din nou calificați. Lung nu era ok, nu se simțea bine. El e cel mai bun portar al nostru. Am considerat că nu se simte bine. Sunt perioade și perioade. Azi nu s-a simțit bine. Nu știu ce se poate în continuare. La ceea ce joacă echipele, toate au șanse. Doar FCSB-ul văd că merge în jos. Îmi pare rău pentru Reghecampf, îmi pare rău pentru Gigi. Vor fi meciuri frumoase în play-off’, a spus Șumudică.

Florin Andone, gol contra lui Atletico Madrid în Spania. Florin Andone a fost titular și a marcat în partida pe care Deportivo la Coruna a disputat-o pe teren propriu contra lui Atletico Madrid, în runda cu numărul 25 din campionatul spaniol, aflăm dinGazeta Sporturilor.

Victorie superbă pentru o tânără speranță din România. Georgia Crăciun a învins un fost număr 19 mondial în sferturile turneului ITF de la Antalya. Georgia Crăciun (17 ani), una dintre cele mai talentate puștoaice ale tenisului românesc, a obținut joi o victorie de moral, trecând în două seturi de ucraineanca Alona Bondarenko (32 de ani), fostă ocupantă a poziției 19 WTA, scor 6-3, 6-2, citim în ProSport.

Halep revine în circuit! După accidentarea la genunchi suferită la Australian Open, Simona Halep va reveni în circuitul WTA la turneul de la Indian Wells, fapt confirmat de antrenorul româncei, Darren Cahill. Australianul a anunțat pe contul personal de Twitter că Halep va evolua la Indian Wells și că jucătoarea va ajunge duminică în California, alături de staff, anunță Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS