Acasa Revista Presei Revista presei: Victoraş Ponta a descoperit “greaua moştenire”

Revista presei: Victoraş Ponta a descoperit “greaua moştenire”

scris de Florin BUDESCU
1 afisari

Curentul: Ponta înlocuiește deja promisiunile legate de salarii și pensii cu ”greaua moștenire” ”Nici nu a ajuns încă în Parlament pentru votul de investitură și premierul desemnat Victor Ponta începe să nu mai fie atât de sigur în ceea ce privește promisiunile ferme legate de creșterea pensiilor și salariilor”

victor ponta

foto: epochtimes-romania.com

EvZ: Ministerul Agriculturii, o miză de 60.000.000 € pentru Voiculescu ”Preşedintele PC Daniel Constantin e singurul nume confirmat de Victor Ponta, el fiind nominalizat pentru postul de ministru al Agriculturii. Voiculescu obţine controlul asupra ministerului care-l acuză de privatizarea frauduloasă a ICA şi îi cere în instanţă 60,58 milioane de euro”

Gandul: Victor Ponta l-a sunat pe Ioan Rus să preia Ministerul de Interne ”Potrivit surselor citate, Rus ar fi acceptat oferta lui Ponta. Premierul desemnat i-a spus lui Ioan Rus că propunerea se va concretiza dacă Ministerul de Interne va reveni în responsabilitatea PSD”

Curierul national: Cele 15 propuneri ale USL pentru guvernare“ 1. Introducerea în dezbatere publica a Tratatului de guvernanta bugetara si fiscala, cunoscut sub numele de „Pactul Fiscal””

Adevarul: Lista Guvernului, negociată la sânge ”Titus Corlăţean (Justiţie), Călin Popescu-Tăriceanu (Externe) şi Florin Georgescu (Finanţe) au fost câteva dintre numele propuse pentru a face parte din Guvernul Ponta”

Puterea: Cursa pentru Bucureşti: primarul, oengistul, deputatul şi generalul ”Principalii candidaţi la primăria capitalei şi-au depus pe ultima sută de metri candidaturile pentru funcţia de edil şef. Actualul primar al Capitalei Sorin Oprescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, având susţinerea USL”

Bursa: Euro, un nou record istoric ”BNR a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,3970 lei/euro, în creştere cu 2,23 bani faţă de vineri. Precedentul recordul istoric a fost atins în 19 martie, când rata de schimb s-a plasat la 4,3794 lei/euro”

StareaPresei.ro

2 comentarii

BULA 01-05-2012 - 08:56

La capitolul „greaua mostenire” se afla si modul de salarizare din sistemul bugetar. Am sa ma refer la invatamant, desi situatia este aceeasi in tot sistemul.
De exemplu, la Politehnica toate secretarele, angajate initial pe posturi cu studii medii, sunt platite acum la nivel de studii superioare. Au facut si pe dracu si au pus mana pe o diploma (cum se dau acum, pe craceala si pe bani) si sunt incadrate ca „inginer”. Ce rahat de inginerie fac astea ? Proiecteaza ceva, fac calcule grele, au raspundere ? La fel e si cu tehnicienii de laborator, care s-au studentit la locul de munca si acum sunt „cu studii” si nu mai indrazneste nimeni sa-i puna sa stearga aparatele de praf, ca la chestii serioase (reparatii, sa puna lucrari noi, etc) oricum nu se pricep. Administratorul cladirii, care atunci cand a fost angajat (prin ’90) era muncitor, a facut si el rost de o diploma (i s-a dat, la cate materiale luate pe semnatura lui, plus muncitori, s-au dus la vilele sefilor) are acum salariul de 3600 lei. Are doua jeep-uri, vila. In curand si portarii vor fi platiti la nivel de studii superioare. Vom vedea portar-inginer, portar-economist, portar-jurist, etc. Secretarul sef de la facultatea la care lucrez are salariul mult mai mare ca al meu, pentru ca e pe mana cu sefii (fac manareli cu diplome, cu banii negri, etc). E platit la nivel de studii superioare (a absolvit sectia de kinetoterapie), desi a mostenit postul de la maica-sa, cu studii medii.
Exemple pot sa va dau cate vreti, de la facultati, de la licee, etc.

Propun ca pentru fiecare loc de munca sa se stabileasca nivelul minim de pregatire si sa se plateasca la acest nivel. Sa nu mai vad gestionari platiti ca inginerii, dactilografe pe posturi de informatician, kinetoterapeut la secretatiat, etc.
Au ajuns pilosii si gioarsele sa fie platiti mai bine ca aia care chiar au ceva in cap si fac munca de nivel superior. Se descurajeaza munca concreta si s-a creat haos in sistem. Nu mai exista subordonare, pentru ca toti au „studii superioare” si sunt cu nasul pe sus.
Sa se introduca la fiecare loc de munca un „caiet de sarcini de schimb”, ca la fabrica, unde fiecare sa treaca zilnic ce face concret. Se va vedea ca „inginerii”, kinetoterapeutii, „informaticienele”, etc nu fac nimic cu stiinta si nu merita salariu de studii superioare. Aceste caiete sa fie verificate de sefi si sa raspunda de ce declara (acopera), sub semnatura.

Pentru asta, ar trebui mai intai sa nu se mai eticheteze toate cursurile de o zi, de un an, etc, toate reciclarile facute la „fara vedere”, toate deplasarile, cu titlul de facultati. S-a sarit peste cal si s-a infiintat si facutatea de moase. Astept sa apara si facultatea de soferi, de portari, de femei de serviciu.
Acum exista facultati (la Sibiu) care scot pe banda asistente medicale „cu studii superioare”. Se duc asistentele mai tinere acolo, din joi in Paste, marcheaza banu’ si li se da diploma dupa care le creste salariul. Dar desi au „studii” si iau bani in plus, fac aceleasi activitati ca inainte de „studii”.
Sa se inteleaga ca sunt meserii si profesii care nu necesita sa faci o facultate.

Nu ma astept ca USL sa faca ordine, ca ei au promovat magareala asta.

gogu 03-05-2012 - 09:26

Frumos comentariu si mai ales adevarat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult