Acasa Revista Presei Revista Presei. Victoria Nuland revine

Revista Presei. Victoria Nuland revine

scris de Florin BUDESCU
1 afisari

Victoria Nuland revine cu noi declaraţii dure. Cu toate că nu dă numele unei ţări, este clar că e vorba despre România. Victoria Nuland se referă la limbajul dublu al celor care, sub plapuma NATO, dorm bine în timp ce protejează corupţii.

Revista Presei. Victoria Nuland revine (foto:state.gov)

Revista Presei. Victoria Nuland revine (foto:state.gov)

Subsecretarul de stat american se referă, citată de România liberă, cu subiect şi predicat la ceea ce noi numim indolenţa autorităţilor române, ce sfidează pur şi simplu instituţiile anticorupţie: “Avem lideri politici din Europa Centrală care profită de avantajele de membri NATO și UE, găsim liderii din regiune, care par să fi uitat de valorile pe care se bazează aceste instituții. I-am întreba pe acești lideri: Cum putetii să dormiți dumneavoastră sub pătura articolului 5 al NATO în timp ce vorbiți deschis despre «democrație neliberală», teorie împinsă până la ultranaționalism; restricționarea presei libere sau demonizarea societății civile? Aș întreba același lucru despre protejarea oficialilor corupți de la urmărirea penală; ignorarea Parlamentulului când va este convenabil sau protejarea afacerilor murdare care cresc dependența țărilor dumneavostră de o sursă de energie străină, în ciuda politicilor declarat liberale“

George Friedman de la Stratfor pune punctul pe “i” apăsat, aşa cum informează Adevărul: suntem în război rece! Ajutaţi-vă singuri ca să putem să vă ajutăm. Aluzia e mai mult decât transparentă şi se referă la altă mare problemă: tendinţele autonomiste din aşa-zisul Ţinut Secuiesc.

În acest timp, Gazprom continuă să danseze tananika cu uite gazul – nu e gazul, conform Puterea. De această dată, e vorba despre o reducere cu 13% faţă de cât trebuia să primim.

230 de milioane de euro – este prejudiciul descoperit de procurori la grupul de firme Lukoil, arată Curierul naţional. Să vedem dară ce înseamnă 230 de milioane de euro. În lei, înseamnă, la un curs de 4,50 lei, 1,035 miliarde de lei. În trimestrul II al anului 2014, pensia medie lunară în România era de 846 de lei. Banii aceştia asigurau, ca ordin de mărime – desigur că bugetul de pensii nu e sustenabil astfel, pensia medie lunară a 1,2 milioane de pensionari.

Robert Turcescu spune că se va întoarce în presă, Gândul consemnează. Nici nu ne îndoiam de acest lucru, ce a spus el şi documentele date de el nu sunt probă că a fost ofiţer acoperit şi chiar şi aşa tot şi-ar fi găsit un loc pe sticlă. Problema e însă cum va arăta el, cu onoarea terfelită, după detonarea în direct pe care şi-a pus-o la punct (încă inexplicabil) şi ce relaţii va avea el, de exemplu, cu colegii de la B1, care (unii dintre ei) au şters podelele cu el de la acel moment încoace.

Un zâmbăreţ ilegal a împânzit oraşul vostru şi el se numeşte Victor Ponta. Evident, a furat startul, cum explică Naţional, campania de-abia acum a început. În sancţionează cineva?

La Hong Kong se pregăteşte rezerva de muniţie pentru reprimarea manifestaţiilor de protest, arată EvZ. V-am spus că iese urât? V-am spus.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult