Acasa Revista Presei Revista presei. Viorica Dăncilă a intrat în grațiile șeicilor

Revista presei. Viorica Dăncilă a intrat în grațiile șeicilor

scris de Z.V.
48 afisari

Tăriceanu a declarat că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor, senatorii au tocat de două ori mai mulţi bani decât în 2017 şi tot nu le ajunge, precum şi Băsescu l-a pulverizat pe Adrian Năstase, dar şi editorial tulburător al lui Marius Mitran despre moartea lui Ilie Balaci sunt printre principalele subiecte ale zilei de 22 octombrie. 

Viorica Dăncilă a intrat în grațiile șeicilor. Întâmplare inedită în Kuweit: `A fost un moment de panică totală. Toți au rămas uimiți!` Premierul Viorica Dăncilă și-a încheiat turneul în Orientul Mijlociu. Timp de o săptămână a vizitat Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuweit-ul. Peste tot delegația guvernamentală a fost primită foarte bine și s-au semnat acorduri bilaterale în diverse domenii, titrează Stiripesurse.ro.

Tăriceanu: Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor. Vrem să nu plece forţa de muncă, atunci va trebui să o plătim. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu a văzut documentul trimis de Ministerul Finanţelor Comisiei Europene, dar că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor. El a susţinut că România nu poate rămâne ca o ţară  competitivă prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu va putea fi frânat în niciun fel exodul forţei de muncă, potrivit Adevărul.

Tudorel Toader le dă lumină: „Nu poate retroactiva”. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat duminică dimineață că Ordonanța de urgență de modificare a legilor justiţiei este o lege civilă, nu penală şi prin urmare ”nu poate retroactiva”. Toader menționează că cerinţa de vechime din ordonanță este incidentă procurorilor delegaţi, iar pentru viitor se va aplica tuturor celor care vor să lucreze în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), relatează Cotidianul.

Băsescu l-a pulverizat pe Adrian Năstase. Monitorul Oficial are dovada „marelui furt”. A fost devoalat şi planul istoric al fostului premier: „Mai avea câteva zile şi…” La 14 ani după confruntarea istorică de la alegerile prezidenţiale, rivalitatea dintre Traian Băsescu şi Adrian Năstase s-a aprins iarăşi, iar de data aceasta au fost consemnate unele dintre cele mai dure atacuri de ambele părţi, precizează Evenimentul Zilei.

Senatorii au tocat de două ori mai mulţi bani decât în 2017 şi tot nu le ajunge! Tăriceanu: Suntem într-o criză financiară. Mi se pare că e puţin cam lărgită gura pungii. Deşi au cheltuit dublu faţă de anul trecut, senatorii sunt pe cale să epuizeze bugetul alocat pe 2018 încă din această lună şi se plâng că nu au destui bani pentru plimbări în străinătate. Călin Popescu Tăriceanu e de acord că ”gura pungii e cam lărgită”, dar a schimbat repede subiectul dezbaterilor din Senat, când liberalul Marcel Vela a remarcat că n-a mai pomenit vreo reuniune la Bruxelles în care participanţii să primească daruri în valoare de 100 de euro bucata sau încăperile să fie împodobite cu flori în valoare de 150.000 de euro, transmite Gândul.

Victor Ponta, ales președinte al Pro România, la congresul de duminică: „Nu voi candida la prezidențiale”. Victor Ponta a fost ales preşedinte al Pro România la primul Congres Național al partidului, anunțăHotnews.ro. La finalul evenimentului, acesta a declarat că va deschide lista candidaților la alegerile europarlamentare, însă se va retrage ulterior, precizând că nu se va înscrie în cursa pentru prezidențiale.

Orban: Guvernul se face că măreşte salariile şi pensiile, iar în timpul ăsta dă drumul la inflaţie. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băileşti, că PSD se află în continuare în campanie şi în timp ce în ţară „se laudă” că dublează pensiile şi salariile, Guvernul trimite la Bruxelles „hârtie” în care spune că este posibilă îngheţarea salariilor în sectorul public pe anul 2019 şi „dă drumul inflaţiei”, notează Jurnalul.ro.

Nouă poziţie a Arabiei Saudite în cazul jurnalistului saudit ucis. Un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului saudit a oferit o nouă explicație în cazul morții jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce prima variantă a Arabiei Saudite a fost criticată și privită cu scepticism de comunitatea internațională, scrieRfi.ro.

Orban, după ce BNR a limitat creditarea: Prea târziu. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la decizia BNR de a limita gradul de îndatorare pentru creditele de consum şi ipotecare, că această hotărâre a fost luată prea târziu deoarece restrângerea consumului se manifestă pe piaţă de aproximativ trei luni, relatează România Liberă.

România, la un pas de o amendă uriașă: CJUE nu ne mai pasuieste cu Directiva privind spălarea banilor – surse. Agentul guvernamental al României, Radu Cantar, a solicitat luna această Curții de Justiție a UE să prelungească cu o luna termenul de depunere a memoriului în cazul procesului deschis de Comisia Europeană, pentru neimplementarea la timp a Directivei Europene 2015/849 privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, precizează Ziare.com.

Europa bea apă de la robinet, România dă bani pe apă îmbuteliată. Comisia Europeană vrea să schimbe regulile pe această piaţă. Parlamentarii europeni vor vota marţea viitoare o Directiva prin care se vor stabili reguli noi cu privire la calitatea apei de la robinet, în condiţiile în care se doreşte reducerea consumului de apă îmbuteliată, care generează costuri suplimentare familiilor europene, dar şi cantităţi însemnate de plastic care poluează mediul. România este printre statele cu cel mai mic consum de apă de la robinet, publică Economica.net.

Senator PNL: Se întrevede o nouă criză a lemnului de foc. O parte din populaţie va face frigul. Senatorul PNL Iancu Caracota a declarat că Guvernul este incapabil să rezolve problema lemnelor de foc pentru populaţie. Liberalul a adăugat că „decapitarea” conducerii Romsilva de către ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va duce la o criză, iar oamenii vor face frigul în această iarnă, potrivit Ziarul Financiar.

Ilie Balaci a fost o victimă a Securității. Dictatorul Nicolae Ceaușescu l-a împiedicat să plece în Germania, după o accidentare urâtă. Mărturiile din dosarul cu nume de cod ”Iordan”. Ilie Balaci a fost o victimă a Securității, poliția politică a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Accidentat în 1984 pe teren, internaționalul român a suferit o ruptură de ligamente urâtă la picior. Tratamentele empirice de atunci nu i-au adus recuperarea scontată și cunoștințele sale i-au găsit o clinică în Germania unde să se trateze. Oricât a încercat însă, Balaci nu a ajuns niciodată acolo, pentru că autoritățile comuniste nu i-au permis să iasă din țară, titrează Libertatea.

Editorial tulburător al lui Marius Mitran despre moartea lui Ilie Balaci: „Nici măcar nu e adevărat”. Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci. Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii că Ilie a murit. Sună telefoanele, posturile de știri au pus titluri negre ca să convingă. Din când în când parcă-i aud vorbind pe Dinu, pe Ioanițoaia, pe Cârțu, pe Păunescu. Parcă. Sună telefonul și nu răspund. Nu răspund nimănui, a scris Marius Mitran potrivit Gsp.ro.

Generația Maxim blestemată a Craiovei! Ilie Balaci, ultima pierdere a Universității. Universitatea Craiova a cunoscut marea consacrare internațională în sezonul 1982-1983, atunci când a atins semifinalele Cupei UEFA fiind eliminată de Benfica Lisabona după o dublă manșă în care nu a cunoscut înfrângerea. Echipa condusă din teren de legendarii Ilie Balaci și Costică Ștefănescu a rămas mereu în inimile fanilor olteni și a dăinuit peste timp cu numele de ”Craiova Maxima”, notează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult