Acasa Revista Presei Revista presei. Vizită oficială în SUA a lui Iohannis. Care este motivul

Revista presei. Vizită oficială în SUA a lui Iohannis. Care este motivul

scris de Z.V.
28 afisari

Vizita oficială pe care președintele Klaus Iohannis urmează să o facă în SUA, rezultatele unui sondaj realizat de CSCI, decorarea post-mortem a subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, spargerea locuinței Andreei Marin de către hoți, precum și lovirea unui polițist de o mașină pe plaja de la Mamaia, dar și calificarea Simonei Halep în semifinalele turneului de tenis de la Cincinnati sunt principalele subiecte ale zilei de 23 august.

klaus iohannis declaratii cotroceni 20 aprilie 2015Președintele Iohannis va face o vizită oficială în SUA. Care este motivul. Președintele Klaus Iohannis va face în luna septembrie o deplasare oficială de aproximativ o săptămână în Statele Unite ale Americii, undeva va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York, transmite Gândul. Vizita președintelui este programată în a doua jumătate a lunii septembrie, sesiunea Adunării Generale a ONU începând pe 15 septembrie.

Opt luni de mandat, 12 țări și 20 de deplasări externe, acesta este bilanțul „ieșirilor” din țară ale președintelui Klaus Iohannis. La opt luni de mandat în fruntea României, bilanțul „ieșirilor” din țară al președintelui Klaus Iohannis va ajunge luna viitoare la cifra 20, iar numărul națiunilor vizitate se ridică la 12, conform Puterea. Iohannis a efectuat 20 de vizite oficiale în străinătate în 12 țări, precum Franța, Spania, Belgia și Italia, petrecând 34 de zile în afara granițelor, iar alte 16 zile s-a aflat în vacanțe în SUA, Portugalia și Germania.

Sondaj CSCI: Încrederea românilor în Iohannis a scăzut față de decembrie. Președintele Klaus Iohannis este, în continuare, personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere — 59%, dar această încredere a scăzut cu 19 procente față de decembrie 2014, când avea 78%, relevă un sondaj CSCI, scrie România Liberă. Cercetarea CSCI arată că, față de iunie 2015, scăderea lui Iohannis este de 10 procente.

Sondaj: 47% dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia s-a îmbunătățit. Un sondaj CSCI arată că 47% dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia s-a îmbunătățit, 31% cred că economia a rămas la același nivel ca înaintea guvernării Ponta, iar 20% dintre români cred că economia s-a înrăutățit în timpul actualei guvernări, conformRomâniei Libere. Potrivit cercetării sociologice, 44% dintre români consideră că, în momentul de față, România se îndreaptă într-o direcție bună, iar 49% cred că direcția spre care țara se îndreaptă este una greșită.


Președintele l-a decorat post-mortem pe subinspectorul de poliție Gheorghe Ionescu. Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, în semn de înaltă apreciere pentru „devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii”, anunțăAdevărul. „În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Liviu Dragnea, despre soluția privind Codul fiscal. Nu s-a ajuns la o soluție, s-a ajuns la o propunere, a precizat președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, întrebat sâmbătă, la Sulina, cum privește soluția la care s-a ajuns în urma negocierilor privind Codul fiscal, scrie Cotidianul. „Nu s-a ajuns la o soluție, s-a ajuns la o propunere. În primul rând, sunt mulțumit că ideea lansată de mine a dat roade, în sensul că am propus să încercăm să creăm un alt climat politic în România, nu un climat bazat pe scandal, tensiune și contraziceri permanente, ci un climat în care cel puțin marile teme ale societății să fie în oarecare consens”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Votul prin corespondență trebuie să fie adoptat rapid. Votul prin corespondență trebuie să fie adoptat rapid, a declarat sâmbătă, la Sulina, președintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, relatează Jurnalul Național. „S-a vorbit mult prea mult despre votul prin corespondență și s-a întârziat mult prea mult. Votul prin corespondență trebuie să fie adoptat rapid, având două obiective esențiale, respectiv să asigurăm drepturile fundamentale ale românilor care trăiesc în afara țării și să ne asigurăm de siguranța exercitării votului”, a afirmat președintele interimar al PSD.

Tăriceanu, anunț despre Comisia pentru evaluarea democrației. Comisia pentru evaluarea stării democrației, propusă de Călin Popescu Tăriceanu în luna iunie va funcționa de la 1 septembrie, a anunțat vineri seară șeful Senatului, informează Cotidianul. Comisia, susține Tăriceanu, a luat naștere pentru apăra suveranitatea și deciziile Parlamentului, de atacurile Curții Constituționale și ale puterii judecătorești.

Adrian Năstase protestează cu un selfie în portocaliu. Gest inedit de protest al fostului premier Adrian Năstase, conformPuterea. Fostul lider PSD apare într-o fotografie îmbrăcat în portocaliu pentru a critica felul în care a evoluat țara noastră de la revoluția portocalie. „De mulți ani nu am mai îmbrăcat ceva care să aibă culoarea portocalie. După 10 ani, partidele politice care au defilat sub acest steag, au dezertat, preluând alte culori — verde, albastru/galben, etc., trecând de la socialiști la populari, de la liberali la populari, dovedind că oportunismul politic se practică nu numai la nivel individual ci și la nivel de partide”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.


Medicii strâng semnături pentru a demara protestele din septembrie. Cadrele medicale cer dublarea salariilor și condiții mai bune de muncă. În ciuda promisiunilor făcute de reprezentanții Guvernului, care au anunțat că le vor majora salariile cu 25% de la începutul lunii octombrie, medicii nu vor să renunțe la proteste, scrie Adevărul. Strâng semnături pentru organizarea unui protest în față la Ministerul Sănătății, care ar putea avea loc pe 1 septembrie. Concret, aceștia au și o serie de revendicări pe care vor să le transmită Ministerului Sănătății, pe lângă dublarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Liviu Pop: Există resurse financiare și pentru creșterea salariilor în educație. Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop vine cu noi precizări legate de creșterile salariale în educație, pentru funcționari publici și polițiști, notează Puterea. „Luni vom avea negocieri cu sindicatele din educație. Discuțiile vor pleca de la un acord de anul trecut, care prevede creșteri eșalonate de salarii până în 2017. Vom avea creșteri salariale pentru 80% dintre profesori cu un procent de 70% creșteri până anul viitor” a declarat Liviu Pop.

Polițistul erou, dus la Capela din Cimitirul Ghencea. Va fi înmormântat duminică cu onoruri militare. Sute de oameni au aprins o lumânare: „Să se dea pedeapsa cea mai mare”. Polițistul erou va fi înmormântat, duminică, cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală, relatează Evenimentul Zilei. Trupul neînsuflețit al polițistului Gheorghe Ionescu a fost dus, sâmbătă, la Capela din Cimitirul Ghencea. Cortegiul funerar a fost precedat de cinici motociclete și două mașini de rutieră, iar în spate au mers opt mașini.

Polițist, lovit de un șofer pe plajă. Un polițist a fost lovit de o mașină sâmbătă dimineață pe o plajă din stațiunea Mamaia, anunță Cotidianul. Polițistul voia să amendeze un șofer care intrase cu bolidul pe plajă. Sâmbătă dimineața, s-a primit o sesizare prin 112 la Biroul Mamaia prin care se semnala că pe plajă este un autoturism parcat, au declarat surse din Poliție.

Bac 2015 sesiunea de toamnă. Luni încep probele scrise ale examenului de maturitate. Peste 55.000 de candidați vor intra luni dimineață în sala de examen pentru a susține prima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2015, la Limba și literatura română, potrivit Adevărul. În continuare, săptămâna va fi una încărcată pentru absolvenții de liceu care n-au promovat până acum examenul de maturitate.

Casa Andreei Marin a fost spartă de hoți. Andreea Marin a sesizat Poliția Ilfov, vineri noapte, că i-a fost spartă casa, hoții fiind căutați de către polițiști, care au deschis un dosar de cercetare și i-au audiat pe vecinii acesteia și un angajat al firmei care asigură paza în complexul rezidențial în care vedeta locuiește, relatează Gândul. Surse din Poliție au declarat că Andreea Marin a depus plângere vineri noapte, în care a arătat că, între orele 20.30 și 23.50, persoane necunoscute au intrat prin efracție în locuința sa.

Marș pe bicicletă pentru a atrage atenția asupra prevenirii melanomului. Bicicliștii se vor aduna sâmbătă seară, în Parcul Izvor și vor porni într-un marș pe traseul Bulevardul Națiunile Unite — Piața Victoriei — Arcul de Triumf — Parcul Herăstrău, pentru a atrage atenția asupra măsurilor de prevenire a melanomului, relatează România Liberă. „Bicicliștii pedalează împotriva melanomului” este primul marș al bicicliștilor prin care se dorește să fie tras un semnal de alarmă asupra necesității educației despre cea mai gravă formă de cancer de piele.

Probleme de trafic, la punctul de trecerea frontierei de la Giurgiu. Cozile de tiruri de întind pe kilometri întregi. Cozile de tiruri la frontiera cu Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu — Ruse, se întind pe aproximativ cinci kilometri la ieșirea din țară, deoarece se circulă pe o singură bandă din cauza lucrărilor de reabilitare la partea română a „Podului Prieteniei”, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Șuță, potrivit Jurnalului Național. „Cozile de tiruri la frontieră se întind acum pe o lungime de aproximativ cinci kilometri. În ultimele zile mai scăzuseră în intensitate, dar acum este și final de săptămână și mulți vor să iasă din țară pentru diferite plimbări în străinătate”, a subliniat Cristian Șuță, care a atras atenția că un autoturism care iese din țară poate aștepta și o oră trecerea frontierei.

Fitch a reconfirmat ratingul datoriei guvernamentale pe termen lung, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă. Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută și în monedă locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, remis redacției, scrie Bursa. „Reconfirmarea ratingului și perspectivei stabile a României e susținută de situația foarte bună a finanțelor publice, țara noastră poziționându-se favorabil comparativ cu statele din regiune cu același rating, cu o proiecție a deficitului bugetar pentru 2015 de—1,8% din PIB, sub nivelul de—2,5% înregistrat în cazul statelor cu rating BBB și cu un nivel al datoriei publice de 40,6% din PIB, de asemenea sub nivelul de 43,1% aferent statelor cu același rating”, conform comunicatului.

10 dezvoltatori ridică mii de apartamente pe serele Berceni. Câte rezervări s-au făcut. Aproape jumătate din terenul fostelor sere Berceni a fost vândut dezvoltatorilor din sudul Capitalei, iar bucureștenii și-au rezervat 500 noi locuințe, anunțăEconomica.net. Aproape zece dezvoltatori de locuințe din sudul Capitalei au cumpărat parcele din terenul de 50 de hectare pe care au funcționat serele Berceni, deținute de omul de faceri Horia Culcescu. Aici se construiește un parc rezidențial unde dezvoltatori precum Brown Residence, Top House Residence sau Viva Residence, construiesc blocuri noi de locuințe.

Cât costă coșul mediu de cumpărături în România și cât ne permitem față de restul Europei. România are prețuri similare cu cele din Polonia sau Ungaria deși salariul mediu este de până la de două ori mai mic, scrie Ziarul Financiar. Prin comparație cu media UE, prețurile sunt de două ori mai mici, dar salariul reprezintă doar 20% din media celor 28 de țări membre, arată calculele ZF făcute pe baza datelor institutului de statistică european Eurostat.

Spre locul 2! Halep e în semifinale la Cincinnati și o nouă victorie o va propulsa peste Șarapova. Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de la Cincinnati, după victoria în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, numărul 34 WTA, scor 7-6(3), 6-2, transmite Gazeta Sporturilor. Jucătoarea din Rusia a condus ostilitățile în prima parte a meciului. A cîștigat pe serviciul lui Halep încă din primul game și a reușit să mențină avantajul fără prea mari emoții pînă la 4-3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult