Acasa Revista Presei Revista presei. Vodafone recunoaşte că serviciile secrete interceptează toate comunicaţiile

Revista presei. Vodafone recunoaşte că serviciile secrete interceptează toate comunicaţiile

scris de Z.V.
12 afisari

Ceremoniile prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la Debarcarea Aliată din Normandia, comercializarea micilor românești pe piața europeană, precum și pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, dar și pregătirile pentru finala feminină de la Roland Garros, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute sâmbătă, 7 iunie.

Vodafone a dezvăluit vineri existența unor conexiuni directe ale agențiilor guvernamentale la rețelele grupului, care permit interceptarea conversațiilor în unele dintre țările în care operează, însă pentru România și alte câteva state nu a putut prezenta informații fiind interzis de legislație, notează Curierul Național.

Președintele francez François Hollande a deschis vineri ceremoniile aniversării a 70 de ani de la Debarcarea aliată, aducând un omagiu, la Caen, celor 20.000 de victime civile ale Bătăliei pentru Normandia, relatează Adevărul. Șeful statului american a participat la o ceremonia în memoria combatanților morți la cimitirul american Colleville-sur-Mer.

La 70 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu cei mai importanți lideri europeni, transmite Gândul. Pe lângă întâlnirea pe care o avea stabilită cu cancelarul german Angela Merkel, Putin a avut o scurtă întrevedere, anunțată oficial cu puțin timp înainte, cu noul președinte ucrainean Petro Poroșenko.

Președintele României și primul-ministru au participat la ceremonia prilejuită de celebrarea a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi, relatează Cronica Română. Atât Traian Băsescu, cât și Victor Ponta au felicitat membrii Curții, conduse acum de Nicolae Văcăroiu, pentru rezultatele obținute în controlarea modului în care sunt cheltuiți banii publici.

În aprilie, Guvernul României iniția o procedură prin care ar fi devenit obligatorie identificarea abonaților prepay pe baza buletinului. Acum, legea a trecut de Senat și mai este așteptat raportul a două comisii de la Camera Deputaților. Odată cu această lege, cetățenii ar trebui identificați și când se conectează la rețele WiFi gratuite, scrie Adevărul. Ce înseamnă toate acestea pentru intimitate sau siguranță națională?

Micii românești vor putea fi comercializați pe piața din Uniunea Europeană (UE) începând cu 25 iunie, informează Puterea. Comisia Europeană a publicat, joi, Regulamentul privind categoriile de carne și utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne, care va intra în vigoare la sfârșitul lunii iunie. Acestea prevede și fabricarea pastei de mici după rețeta originală.

Peste un milion de români, majoritatea din București și județul Ilfov, abonați ai Enel Muntenia, au plătit pentru mai bine de un an facturi umflate la energie, scrie Gândul. În total, paguba românilor este estimată la câteva milioane de euro, potrivit informațiilor care apar în referatul procurorilor DNA.

Contractele de credit ar trebui să aibă din start termeni clari, astfel încât să nu apară pe parcurs costuri neașteptate pentru consumatori, a declarat, într-un interviu exclusiv pentruAdevărul, Comisarul european pentru Protecția Consumatorilor, Neven Mimica. Săptămâna viitoare va intra în vigoare în întreaga Europă o directivă care dă puteri sporite consumatorilor, cum ar fi un termen de 14 pentru a returna bunurile cumpărate.

De anul acesta, arendașii trebuie să calculeze și rețină atât impozitul pe venit de 16%, cât și contribuția de sănătate de 5,5% la fiecare plată a arendei către proprietarii de terenuri, scrie publicația Capital.

Ministerul Sănătății a anunțat că va derula și în acest an Programul Național gratuit de depistare activă precoce a cancerului de col uterin. Prin implementarea unui astfel de program Ministerul Sănătății urmărește în primul rând, depistarea bolii în stadii cat mai precoce, vindecabile si îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate, informează Puterea.

Peste 150.000 de persoane din toate colțurile lumii, inclusiv președintele Ungariei, Ader Janos, sunt așteptate, sâmbătă, la Pelerinajul de Rusaliile catolice, de la Șumuleu (județul Harghita), localnicii primindu-i pe oaspeți îmbrăcați în costume secuiești, cu pălincă și kürtos kalács, relatează Cronica Română.

Nora Iuga vorbește deschis despre vârsta ei, ajunsă la 83 de ani, dar și despre sexualitate. Inclusiv despre erotismul vârstei a treia — un subiect considerat de mulți tabu, dar care e cât se poate de real. Scrie despre toate acestea în cărțile ei, dar nu se sfiește să le spună și direct. De fapt, respinge ipocrizia și în literatura ei, și în viața de zi cu zi. Asta face din ea o mare scriitoare și o interlocutoare redutabilă, notează Adevărul.

Simona Halep și Maria Șarapova se vor înfrunta sâmbătă (ora 16:00), în finala de la Roland Garros, pentru a patra oară în carieră. În celelalte trei partide a câștigat jucătoarea din Rusia, însă datele problemei vor fi acum cu totul altele, în condițiile în care Simona se află în cea mai bună perioadă a carierei, noteazăPro Sport. Românca a atins vârful de formă la French Open după un titlu la Doha și o finală pierdută la Madrid chiar cu Șarapova.

Jucătoarele Ioana Ducu și Ioana Loredana Roșca s-au calificat, vineri, în finala probei de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros, relatează Gazeta Sporturilor.

Florența Mihai 1977. Virginia Ruzici 1978 și 1980. Simona Halep 2014. Aceste nume înseamnă istoria tenisului românesc la cel mai înalt nivel, sunt singurele jucătoare din țară care au reușit să ajungă într-o finală feminină de Grand Slam, scriePro Sport. Prima activează acum în cadrul Federației Române de Tenis, în timp ce Virginia Ruzici, foarte cunoscută în toată Franța, este managerul Simonei Halep și comentator la Eurosport. Dintre cele trei, doar Ruzici a câștigat până acum un titlu de Grand Slam, chiar la Roland Garros, în 1978.

16 comentarii

Tache 07-06-2014 - 13:34

„Vodafone recunoaşte că serviciile secrete interceptează toate comunicaţiile.” Dar……. Sa nu va apucati sa ganditi gresit ! SUA sprijina democratia, drepturile omului, demnitatea, prosperitatea. In Rusia stapaneste un dictator, un Adolf Hitler, nu exista drepturi, nu exista mancare……

Mircea 07-06-2014 - 14:00

Vodafone lucreaza si in Rusia dar din motive pe care nu le inteleg nu pot posta citatul. Sunt absolut convins ca in Rusia Vodafone nu permite cabluri directe si nici interceptari.

urbos 07-06-2014 - 14:21

Totusi nu pot sa nu-l intreb pe labagiul „Mircea” cum vine labagiul cu replica asta de labagiu? Daca-i i la rusi, e de bine sau e de rau in mintea labagiului?

Mircea 07-06-2014 - 14:30

A aparut citatul mai jos cu intirziere.

Tache 07-06-2014 - 13:40

O, biet actor!..

Şi în ziua de astăzi, românii îşi aduc aminte de CENACLUL FLACĂRA, manifestare culturală organizată de poetul Adrian Păunescu. Concepută iniţial pentru ridicarea în slăvi a lui Nicolae Ceauşescu, această manifestare a devenit rapid una naţionalistă şi de critică socială.

Factorul catalizator l-au constituit poeziile lui Adrian Păunescu; acestea, mai subtil sau mai direct, spuneau nişte adevăruri jenante despre problemele sociale. Pe drept cuvânt, Adrian Păunescu poate fi considerat cel mai bun poet social pe care l-a avut România. Multe din poeziile sale,scrise acum mai bine de treizeci de ani,sunt la fel de actuale şi în ziua de astăzi. Poate mai actuale chiar…

Astfel, urmărind ştirile despre vizita lui Obama în Polonia, precum şi discursul ţinut de acesta la Varşovia, mi-am adus aminte de poezia „Actorul” a lui Adrian Păunescu, ce a fost text la melodia cu acelaşi nume cântată de Vasile Şeicaru,unul din marile succese la cenaclu. Cum aşa?-mă veţi întreba. Să vedem…

Zice poetul: ” Actorul a ieşit în stradă/ Să-şi cumpere ceva salam/ Era în haine de paradă/ Ca voievod peste un neam”. Barack Obama a ieşit în public, prin această vizită la Varşovia, să „cumpere” (dacă se poate la cel mai mic preţ) bunăvoinţa „granzilor” UE şi mai ales ataşamentul est-europenilor în planurile sale de „yankeizare” a Ucrainei. Asta pentru subjugarea ulterioară a Rusiei, cu scopul de a-i smulge resursele energetice şi de materii prime. Înveşmântat în mantia propagandei, cu aura voievodală de ”cel mai puternic om al planetei”, Obama a venit cu tolba plină de promisiuni frumoase pentru ţările est-europene.

În discursul său, rostit în impecabila ”limbă de lemn” de la Casa Albă, Obama a promis: ”Lituania şi Letonia nu vor fi niciodată singure! România nu va fi niciodată singură! Vedeţi angajamentul nostru azi: nave NATO în Marea Neagră şi în Marea Baltică, avioane NATO deasupra Balticii,trupe pe solul polonez”. Fireşte, nu gratuit: „ Aşa cum SUA îşi măreşte efectivele şi ataşamentul, aşa trebuie să facă şi alţi aliaţi. E o răspundere reciprocă.”. Aceasta este “generozitatea” americană: ei dau cu o mână, ca să ia apoi cu zece!

După acest început promiţător, onor publicul prezent a aplaudat îndelung, ca la celebrele congrese de partid de pe vremuri. Vorba poetului: “ Deodată oamenii din stradă/ Ca voievod l-au cunoscut/ S-au dat deoparte cu sfială/ Mulţimea toată murmura/ Văzându-i hainele de gală/ Să ne trăieşti,Măria Ta!”. Tot mai curajos, ”voievodul” Obama s-a lansat în declaraţii de genul: ”Agresiunea Rusiei în Ucraina ne arată că trebuie să fim alături de cei care îşi caută libertatea. Zilele imperiilor şi ale sferelor de influenţă sunt terminate. Nu acceptăm ocuparea Crimeii de către Rusia si ingerinţele în Ucraina”.

Cum adică, suntem deja intr-o lume monopolară, în care există doar un singur imperiu, cel de la Washington, singurul îndreptăţit să stabilească sfere de influenţă, singurul care să intervină brutal în treburile interne ale altor ţări, aşa cum a făcut-o în Irak, Libia, Siria şi acum în Ucraina? Apropo de Ucraina: cine a fost organizatorul ”Maidanului”, cine a finanţat şi organizat organizaţii teroriste care s-au dedat la cruzimi şi samavolnicii? Cei care s-au tot vânturat pe la Kiev: Joe Biden, Victoria Nuland, John Brennan, John Mc Cain erau cumva cetăţenii Federaţiei Ruse? Nu, erau cetăţeni şi demnitari americani! Iată ingerinţele în Ucraina şi autorii lor!

Iată făţărnicia ce stă in spatele acelor fraze pompoase rostite de preşedintele american. Dincolo de această mască a făţărniciei, există violenţă împotriva oamenilor lipsiţi de apărare, distrugeri şi morţi în rândul civililor, distrugerea economiilor ţărilor-ţintă şi exploatarea fără milă a resurselor acestora, transformarea pop.ulaţiilor acestor ţări în sclavi. Vorba poetului: ”Dar ploaia a venit deodată/ Şi ei văzând cu ochii lor/ Întreaga-i faţă demachiată/ I-au aruncat un fel de plată/ Lăsaţi-l dracului…e un actor!

În concluzie: ”O, biet actor/ O, biet artist/ Rolurile mor/ Viaţa e un teatru trist.” Dar nu asta trebuie să fie concluzia: prea trist şi demoralizant un asemenea final. Mai degrabă trebuie să ne amintim un discurs memorabil al lui Adrian Păunescu: ”Ordinea de zi trebuie să o facă popoarele, iar nu mandatarii mincinoşi ai popoarelor!” Întrebăm pe acei mandatari mincinoşi, întrebăm pe cei care înstrăinează bunurile oamenilor: VIAŢA NOASTRĂ UNDE E, VIAŢA NOASTRĂ CE-AŢI FĂCUT CU EA ???”

Marian Rădulescu

Mircea 07-06-2014 - 13:54

Ma ajuta cineva sa traduc textul asta ca eu nu prea inteleg engleza ?
„Vodafone finds a partner in Russia’s biggest operator
The Guardian Thursday 30 October 2008
Vodafone is understood to have clinched a strategic partnership with Mobile TeleSystems, the largest mobile phone operator in Russia, as it searches for growth in emerging markets.
The deal, which Moscow-based MTS is expected to announce this morning, will see Vodafone sign up MTS as a „partner network” to bring a range of Vodafone services into Russia and other countries including Ukraine and Belarus.
MTS and its subsidiaries have more than 87 million customers in Russia, Armenia, Belarus, Turkmenistan, Ukraine and Uzbekistan, out of a total population of more than 230 million….”

digital 07-06-2014 - 23:01

parcă ai ieșit din relația prohabului lu Einștein cu fiica verișoarei!
neajutoratule!

salut 08-06-2014 - 16:28

Exemplu clasic de imbecilism basist.

Jigodia nu sre nici o problema ca azi, in 2014 serviciile secrete ale tarii sale (era sa continui: „pe care el le plateste, din taxe”, dar la astia nu e cazul, sunt intretinuti social!) il spioneaza ca pe un infractor de cea mai joasa speta….
…dar, mai mult decat atat, cauta prin curul internetului* gaseste un text de sase ani care nu are nimic de-a face cu subiectul in discutie da’ il baga la inaintare ca asa ii spun lui umorile de bolnav mintal, asa isi satisface frustrarile, el are o misiune, lupta, „generalul”.

* una dintre cauzele majore ale frustrarilor astora e … „internetul”. Toata viata lor, imbecilii astia necititi au fost pusi in coltul lor de slugi patibulare pentru ca, de cum deschideau gura, incaperea se contamina de prostie.
Dar de cand cu internetul, imbecilii incep sa se creada destepti, ba chiar frustrati, ca lumea i-a tratat sub nivelul valorii lor reale. In viata reala, sub orice regim non-basist, imbecilii raman tot acolo; fenomenul contaminarii cu prostie de cum deschid gura se mentine, dar „on line”, prostii si necititii devin deodata: profesori, geostrategi, doctori in nu stiiu – nici ei – ce.
Astia gasesc prin curul internetului cine stie ce virgulita care se potriveste cu cine stie ce licarire bolnava a vreunui neuronas costeliv dintre urechile lor si … pac … ti-au pleznit un copy-paste peste nas de nu te vezi. Ca nu are nici o relevanta pentru un om normal, nu conteaza, o vor tine ca Stan cu Fluierul inca 20 de postari!

Partea buna cu neterminatii astia e ca „sunt multi” doar pe internet, in viata reala sunt sub 10% (aici e alta analiza interesanta cum frustratii injura celelalte 90% ale pop-ulatiei ca nu au votat cum viseaza ei.).

Mircea 07-06-2014 - 14:03

”Ordinea de zi trebuie să o facă popoarele, iar nu mandatarii mincinoşi ai popoarelor!”

Corect. Problema e cum isi spun popoarele parerea asupra ordinii de zi ? Se face zilnic un referendum, dau popoarele telefon la guvern sau la presedinte, punem poporul in parlament in locul parlamentarilor…?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-06-2014 - 20:45

O avocată şi un profesor american au depus joi la biroul Procurorului General
Plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru trădare și nu numai
Acasă » Actualitate

Plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru trădare și nu numai
Prin Fan Curier, cu AVB 58775519, avocata Mihaela Angheluş şi profesorul american de origine română Ioniţă Romulus, semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United Press Internaţional, au depus o plîngere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

UnUL 08-06-2014 - 21:15

S-au mai găsit 2 nebuni ca voi; e plină lumea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-06-2014 - 21:47

Deci , toata LUMEA e nebuna !
Doar bashisti …sant normali !
Ca tac -tu , vei ajunge !

UnUL 08-06-2014 - 21:52

Nu chiar toată lumea, dar destui.
P.S. Sunt mândru de tata, dar nu pot ajunge ca el: trăim într-o Europe democratică, și nici chiar un Ponta nu și-ar permite să instaureze o dictatură de tip comunist, cu aruncarea în închisori și exterminarea opozanților – sau doar presupușilor opozanți – politici.

UnUL 08-06-2014 - 21:52

„EUROPĂ”, N.B.

UnUL 08-06-2014 - 21:53

Și nu mai pune virgule aiurea !

Antibasistul 08-06-2014 - 21:57

Normal securistule batrin, ca esti mindru de tac-tu turnatorul!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult