Acasa Revista Presei Revista presei. Vor să o blocheze pe Kovesi cu alte dosare

Revista presei. Vor să o blocheze pe Kovesi cu alte dosare

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

Politicienii vor să o blocheze pe Codruţa Kovesi cu marile privatizări pe care DNA nu le anchetează, explică Naţional. Astfel, ei se gândesc să trimită Inspecţia Judiciară a CSM în control la DNA, care să se mire ce dosare grozave uită prin sertare DNA şi astfel să mai scadă presiunea pusă pe ei.

Cercetare penală în cazul Ionuţ Anghel. Pe cine citează Parchetul?Vedem astfel legătura între această tactică şi aducerea pe tapet de către Parchetul General, controlat de PSD prin Tiberiu Niţu, a Dosarul Torţionarii sau a Dosarului Mineriadei. Cuvântul-cheie în acest zile este aruncarea lestului. Vom reveni pe acest subiect aici la 10.01.

SUA trimit în România un anbasador care ştie germana şi japoneza, anunţă HotNews. Hans J. Klemm, probabil un etnic german american, după nume, a mai lucrat de exemplu ca ataşat economic la Ambasada SUA din Tokio, apoi s-a ocupat de managementul resurselor umane pentru Departamentul de Stat în Centrala de la Washington.

Darius Vâlcov şi-a făcut numărul, de ziua lui, de la tribuna Parlamentului, cerând senatorilor să lase Justiţia să-şi urmeze cursul (implicit, se deduce că în cazul lui Dan Şova Senatul nu a lăsat Justiţia să-şi urmeze cursul), apoi a fost reţinut de DNA, conform Ziare.com. Telenovela continuă mâine, la ÎCCJ.

Fostul ministru, ce se vedea cu acoliţii săi prin cimitire şi dosea tablouri de artă prin seifuri, i-ar fi dat în gât pe Traian Băsescu şi Vasile Blaga, susţine Bursa, într.un articol numit „Pârăşti şi câştigi”.

PNL atacă la CCR decizia Senatului, de respingere a avizului de reţinere şi arestare pentru Dan Şova, şi cere alegeri anticipate, informează Realitatea. La taiwanezi circulă legenda lui Chu, un regat care era aproape cucerit de regatul rival, ce-i bătea la porţi cu săbiile oştenilor săi, şi totuşi a învins. Noi nu aşteptăm de la PNL să îşi spună, când au astfel de iniţiative, „amintiţi-vă de Chu”.

Un român din Italia îi scrie lui Klaus Iohannis, cerându-i să dizolve Parlamentul, explică Adevărul. Problema este că acest român de bună-credinţă nu a citit Constituţia.

Preşedintele nu poate dizolva Parlamentul decât dacă nu s-a format Guvernul de două ori la rând în 60 de zile. Atât. În rest, pot să stea parlamentarii în copştet şi să facă yoga toată ziua, nu are voie. Probabil că se aşteaptă să meargă pe urmele lui Dinu Pescariu. Nu a înţeles bine legea.

Nici Cristian Tudor Popescu nu ştie mai multe decât cetăţeanul din Italia despre Constituţie. El susţine în Gândul că Klaus Iohannis trebuia să ceară clasei politice schimbarea Constituţiei.

Şi Băsescu a cerut din 2009 asta, însă degeaba, aceiaşi parlamentari corupţi aveau şi atunci o agendă paralelă. Klaus Iohannis poate să le ceară orice parlamentarilor, inclusiv să umble părin Casa Poporului în kilturi scoţiene, nu aceasta e soluţia.

La Bucureşti şi la Cluj, la chemarea M10, organizaţia Monicăi Macovei, au ieşit în stradă manifestanţi pentru a protesta contra porcăriei făcute de senatori ieri, informează România liberă. Mâine vor fi mai mulţi.

ANI a constatat că procurorul Maximilian Bălăşescu nu poate justifica aproape 40..000 de euro, aratăPuterea. Instituţiile statului continuă să-şi elimine reciproc cariile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult