Acasa Revista Presei Revista presei. Vova Tismăneanu, epurat de Ponta de la IICCMER

Revista presei. Vova Tismăneanu, epurat de Ponta de la IICCMER

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

EvZ: A început marea epurare politică „Vladimir Tismăneanu, cel pe care premierul Victor Ponta l-a înlocuit din fruntea IICCMER, a condus comisia care a redactat raportul privind condamnarea comunismului,  devenind astfel inamicul public nr. 1 al lui Ion Iliescu. Funcţia pe care Tismăneanu o deţinea la IICCMER era nerenumerată”

Vladimir Tismaneanu si Dinu Zamfirescu

Crimele Comunismului: Dinu Zamfirescu, în locul lui Vladimir Tismăneanu

Bursa: Sorin Ovidiu Vîntu, urmărit penal sub toate guvernările „Sorin Ovidiu Vîntu revine în atenţia opiniei publice după ce procurorii Parchetului Instanţei Supreme au început urmărirea penală în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI)”

Romania libera: Parchetul de pe lângă Înalta Curte a început urmărirea penală împotriva lui Vîntu pentru spălare de bani şi delapidare. Ce mai poate recupera statul prin redeschiderea dosarului FNI „Parchetul a pus sechestru pe bunuri imobiliare ce aparţin firmelor controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, în valoare de 5,4 milioane de dolari. Va mai putea însă statul să recupereze uriaşul prejudiciu creat în urma prăbuşirii FNI, o dată cu redeschiderea dosarelor penale în care a fost implicat SOV?”

Curentul: Prima ordonanță a guvernului Ponta, prima încălcare a Constituției „Așa a anunțat ieri Curtea Constituțională care a  declarat neconstituțional textul din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 15, din 8 mai 2012, referitor la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și acordate unităților administrativ teritoriale”

Puterea: Maurul Grăjdan a fost sacrificat „Decizia lui Ponta de a-l da afară pe Grăjdan pare să nu fie însă suficientă pentru a stinge scandalul. Preşedintele Senatului, pedelistul Vasile Blaga, a cerut ieri public ca şi premierul să îşi dea demisia, iar europarlamentarul Sebastian Bodu a solicitat Curţii de Conturi să se autosesizeze în cazul ISC”

Adevarul: Grăjdan s-a grăbit să-l salveze pe Adrian Năstase. Când va fi retrasă hârtia de la Înalta Curte? „Totuşi, cel demis nu regretă că a retras Inspectoratul de Stat în Construcţii din procesul lui Adrian Năstase. «Premierul a făcut un lucru corect că m-a demis. Eu am procedat incorect, că nu l-am anunţat»”

Curierul national: Guvernul interzice instituţiilor publice consultanţa şi taie din cheltuieli „Excepţii nu vor fi posibile decât cu acordul Executivului sau al Consiliilor Locale şi Judeţene”

Gandul: Liderii europeni au bifat al 11-lea summit pe tema salvării Greciei, dar au plecat de la Bruxelles fără nicio concluzie „Răbdarea investitorilor pare să fi atins un punct critic. Summit-ul liderilor europeni care a avut loc miercuri la Bruxelles, cea de-a 11-a reuniune a cărei punct central a fost salvarea Greciei, s-a încheiat fără nicio concluzie”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult