Acasa Revista Presei Revista presei. Yahoo își schimbă numele

Revista presei. Yahoo își schimbă numele

scris de Z.V.
98 afisari

Aprobarea de către Birourile Permanente reunite a solicitării președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete a Comisiilor de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului prin care să fie verificare condițiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016 de către Guvernul Cioloș, emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, respingerea cererii de eliberare condiționată a fostului senator Dan Voiculescu, dar și audierea lui Victor Ciorbea în dosarul Mineriadei, precum și o nouă atenționare Cod Portocaliu de viscol și polei emisă de ANM sunt principalele subiecte ale zilei de 11 ianuarie.

yahoo-altaba-verizonYahoo își schimbă numele. Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba. Actualul director general Marissa Mayer nu va face parte din consiliul de administrație, a anunțat compania luni după-amiază, potrivit Q Magazine. Noua companie, care va include o participație de 15% la Alibaba Group și de 35,5% la Yahoo Japan, fonduri în numerar și alte câteva active, are nevoie de doar cinci membri în consiliul de administrație. Marissa Mayer și co-fondatorul Yahoo David Filo nu se vor afla printre aceștia, se arată în documentele depuse de Yahoo la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

Dragnea convoacă Parlamentul pentru a face comisia de anchetă asupra bugetului lui Cioloș, informează Gândul. Conducerea Parlamentului a luat act marți de solicitarea președintelui Camerei Deputaților de a înființa o comisie comună de anchetă privind rectificările bugetare din lunile august și noiembrie făcute de guvernul Cioloș, urmând ca plenul comun să încuviințeze ancheta. ‘Este o solicitare din partea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune ale comisiilor de buget ale Camerei Deputaților și Senatului prin care să fie verificate condițiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor de stat din august și noiembrie 2016 de către Guvernul României din acea perioadă”, a declarat deputatul PSD Marcel Ciolacu, secretar al Camerei, la finalul ședinței Birourilor Permanente Reunite.

Ministrul de Finanțe explică misterul celor zece miliarde de lei neîncasați de Guvernul Cioloș: Curtea de Conturi va verifica gestionarea bugetului anului trecut, scrie Curierul Național. Ministrul de finante Viorel Stefan a acuzat marti ca a fost o ‘minciuna grosolana’ a guvernului Ciolos cand spunea ca tara merge bine si a spus ca anul trecut trebuia facute rectificari negative, nu pozitive. Viorel Stefan a explicat ca, potrivit datelor preliminare privind executia bugetara pe 2016, incasarile la bugetul de stat au fost mai mici decat programarea bugetara de la inceputul anului si de la rectficarile bugetare. El a explicat ca, cel mai probabil, diferenta vine de la esecul atragerii de fonduri europene.

Răspunsul fostului ministru de finanțe despre cele 10 miliarde lipsă de la buget: Presupusa gaură din buget a apărut din cauza slabei absorbții a fondurilor europene, titrează Ziarul Financiar.Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că va face o comisie parlamentară de anchetă, deoarece s-a găsit o gaură în buget de 10 miliarde de lei. Anca Dragu, fostul ministru al Finanțelor, a explicat că nu este vorba de bani lipsă, ci doar de slaba absorbție a fondurilor europene.

Ministrul de finanțe Viorel Ștefan: „Un audit al Curții de Conturi este necesar pentru verificarea rectificărilor bugetare”, notează ziarul Bursa. Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat, ieri, că este necesar un audit al Curții de Conturi pentru a verifica condițiile în care s-au făcut rectificările bugetare „pe plus” de către guvernul condus de Dacian Cioloș. Domnia sa a explicat: „În luna august, guvernul își făcea deja planuri cum se va implica în campania electorală din toamnă și își pregătea terenul încercând să salveze aparențele, declarând că fac rectificări pe plus, adică țara merge bine. Și nu era așa, a fost o minciună grosolană. (…) Față de proiecția inițială, upgradată prin cele două rectificări bugetare, cea din august și cea din noiembrie, pe execuție se constata nerealizarea a 10 miliarde de lei la poziția de venituri. Sigur, chestiunea e foarte serioasă, dar, pe de altă parte, îmbracă un caracter tehnic.

Turcan îl acuză pe ministrul Educației că a antedatat ordinul privind directorii de școli. Replica lui Pavel Năstase, aflăm dinAdevărul. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Educației, Pavel Năstase, că a antedatat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de școli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta și cere ca ‘vinovații să răspundă penal’. Năstase a precizat, ulterior, că ordinul nu a fost antedatat.

Ministrul Educației, după acuzațiile Ralucăi Turcan. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat marți că ordinul privind directorii de școli nu a fost antedatat, cum susține președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ci a fost emis vineri și tot atunci a fost trimis la Monitorul Oficial, dar a fost publicat luni. Pavel Năstase a precizat că vineri i-a anunțat în videoconferință pe inspectorii școlari de acest ordin și le-a trimis o notă pentru a avea timp să pregătească modificările prevăzute în ordin, potrivit ziarului Cotidianul.

Igor Dodon vrea să-l revoce pe ambasadorul Republicii Moldova în România, informează Libertatea. Igor Dodon a anunțat că va cere Guvernului de la Chișinău revocarea ambasadorului în România, Mihai Gribincea, după ce acesta a declarat că este posibil ca decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituțional. ‘Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc’, a scris Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Ciorbea, despre legea care a stat în calea ‘dreptului legitim” al lui Dragnea de a fi premier: Mulți nici nu au răsfoit excepția, citim în Gândul. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a declarat, marți, că are convingerea că toți cei care lecții despre constituționalitate și moralitate nici nu au răsfoit sesizarea făcută la CCR privind legea care nu permite persoanelor condamnate să facă parte din Guvern. Ciorbea este de părere că aceste reacții apar și din cauza anchetelor și sesizărilor din oficiu inițiate de instituția Avocatului Poporului, lucru care îi deranjează pe mulți.

Curtea Supremă a declinat dosarul fostului copreședinte PNL, Vasile Blaga, la Tribunalul București. Motivul: politicianul nu mai este parlamentar, aflăm din Adevărul. Curtea Supremă a declinat judecarea dosarului fostului fostul copreședinte PNL, Vasile Blaga, la Tribunalul București. Motivul: politicianul nu mai calitatea de deputat. Decizia este definitivă. Procurorii DNA spun că ar fi finanțat Partidul Democrat Liberal, al cărui secretar general a fost, din banii statului. Ar fi intervenit ca anumite persoane să fie numite în posturi cheie din care apoi să condiționeze atribuirea contractelor de donații pentru partid. Timp de zece minute, l-au ascultat magistrații pe avocatul lui Vasile Blaga, care a cerut ca dosarul fostului senator să fie trimis la Tribunalul București. Apărătorul lui Blaga a invocat că fostul co-președinte al PNL nu mai este membru al Parlamentului și că faptele de care îl acuză procurorii nu au fost comise în calitate de membru al Legislativului, motiv pentru care cazul este de competența Tribunalului București. Procurorul DNA a fost de acord cu solicitarea Apărării.

Mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, informează Adevărul. Curtea supremă a emis, marți, un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, fostul deputat urmând să fie dat în urmărire internațională, prin Interpol, au declarat surse judiciare. Astfel, Sebastian Ghiță va fi dat în urmărire internațională, numele său urmând să fie introdus în rețeaua Interpol, alături de date care să ajute la identificarea lui. Decizia instanței supreme vine după ce Completul de cinci judecători a decis definitiv, marți, arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță, mandatul emis pe numele acestuia în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de foști șefi de Parchet și Poliție din Prahova, urmând să fie pus în aplicare când fostul deputat va fi găsit, acesta fiind dispărut din 21 decembrie 2016.

Avocatul lui Sebastian Ghiță susține că familia nu știe unde este fostul deputat, scrie Evenimentul Zilei. Prezent la instanța supremă pentru a susț?ine motivele contestației la mandatul de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiță, avocatul acestuia susține că nici familia nici prietenii nu știu unde este acesta, însă nu l-au dat dispărut.

Ce zice Florin Iordache despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, aflăm din Cotidianul. Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat marți că presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiție. Iordache a fost întrebat dacă sunt „sănătoase pentru sistem” dezvăluirile pe care le face fostul deputat Sebastian Ghiță. „Fără îndoială nu. Sistemul de justiție trebuie să funcționeze și presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiție, pentru că, repet, avem nevoie de întărirea sistemului de justiție și avem nevoie de o justiție competentă și coerentă”, a spus Florin Iordache.

Prima reacție a SRI după difuzarea imaginilor cu vizita lui Florian Coldea la Sebastian Ghiță. SRI a recționat după difuzarea imaginilor în care apare gen. Florian Coldea în vizită la Sebastian Ghiță, la vila din stațiunea Cheia. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea a declarat, pentru Evenimentul Zilei, că ‘în acest moment se face o evaluare’. ‘Deocamdată nu comentăm. Dacă SRI va avea un punct de vedere, vom face public acest aspect. Deocamdată se face o evalauare’, a spus Ovidiu Maricea.

Prima reacție de la Bruxelles în scandalul Ghiță-Coldea-Kovesi, scrie ziarul Puterea. Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European, Claude Moraes, a criticat pe Facebook, ‘interferența serviciilor de informații și a actorilor politici în activitatea justiției’. Politicianul nu a oferit detalii, dar a precizat că urmărește ‘cu mare îngrijorare evenimentele din România’.

Asociații de magistrați, despre înregistrările lui Ghiță: Organele statului trebuie să facă cercetări. Se poate ajunge la învrăjbire socială, citim în Adevărul. Președinții Asociației Magistraților din România (AMR) și ai Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) au arătat, în urma discuțiilor avute marți cu ministrul Florin Iorache, că vor urma o serie de consultări suplimentare privind legile justiției. În legătură cu acuzațiile lansate de Sebastian Ghiță, reprezentanții asociațiilor de magistrați spun că se poate ajunge la „învrăjbire socială” dacă nu vor fi luate măsuri urgente pentru ca instituțiile statului să lămurească problema implicării serviciilor secrete în actul de justiție.

CNA se autosesizează privind înregistrările cu Sebastian Ghiță difuzate de România TV, aflăm din Jurnalul Național. Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a anunțat, la ședința de marți a instituției, că a făcut autosesizări privind înregistrările difuzate de România TV în care apare fostul deputat Sebastian Ghiță. „Vă anunț că sunt pe urmele lui Sebastian Ghiță, adică îl urmăresc de fiecare dată când apare și am făcut autosesizări pentru fiecare dintre înregistrările care au fost difuzate la România TV și sigur că o să fac dacă sunt și pe alte posturi. Eu cred că, în momentul acesta, dezinformarea și manipularea au ajuns la niște dimensiuni foarte grave”, a declarat Rusu.

Voiculescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare i-a fost respinsă, informează Gândul. Judecătorii de la Tribunalul București au respins, marți, contestația lui Dan Voiculescu la decizia Judecătoriei Sectorului 5 care a decis ca fostul senator să nu fie pus în libertate. Termenul de reiterare a cererii a fost scurtat cu patru luni. Decizia este definitivă.

Condamnări în dosarul foștilor manageri ai Spitalului ‘Sfântul Ioan’: Alexandru Ciocâlteu, trei ani de închisoare cu executare. Tribunalul București i-a condamnat, marți, pe foștii manageri ai Spitalului ‘Sfântul Ioan’ din Capitală. Alexandru Ciocâlteu a primit trei ani de închisoare cu executare, iar Petruța Lazăr patru ani și opt luni de închisoare. nstanța a dispus menținerea controlului judiciar în cazul celor doi foști manageri de spital și sechestrul asigurător instituit pe bunuri ale lui Ciocâlteu și Lazăr, până la concurența sumei de 509.000 de lei pentru fiecare dintre aceștia, potrivit Adevărul.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, audiat ca martor în dosarul Mineriadei, anunță Gândul. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a fost chemat marți la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor în Dosarul Mineriadei. ‘Am venit la Parchetul Militar pentru a da o declarație în dosarul Mineriada. (…) După 27 de ani e greu să îți amintești mare lucru. Am fost surprins, șocat, ca orice om care a văzut acele momente. În rest, rămâne să discut cu domnul procuror militar, să vedem exact ce mă întreabă și să răspund cât mai sincer, cât mai deschis și fără niciun fel de rețineri. Nu am avut nicio implicare la acea vreme, de aceea sunt curios”, a declarat Victor Ciorbea.

Ciorbea, după audierea în dosarul Mineriadei: Procurorii m-au întrebat despre organizarea sindicatelor și ce funcții aveam în sindicate la acea vreme, citim în Adevărul. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat marți, după audierea sa în dosarul Mineriadei, că procurorii militari l-au întrebat despre organizarea sindicatelor și ce funcții avea în organizații sindicale la acea vreme, precizând că în 13-15 iunie 1990 era liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Întrebat ce le-a spus procurorilor militari în declarația sa de martor, Ciorbea a arătat că nu avut ce mari clarificări să aducă privind manifestația din 13-15 iunie 1990, pentru că el era atunci lider sindical la FSLI și sindicaliștii din învățământ nu au fost la acțiuni alături de mineri.

Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat la 12 ani închisoare pentru evaziune fiscală, informează Jurnalul Național. Avraham Morgenstern, administrator al firmei Shapir Structures SRL și apropiat al fostului primar Radu Mazăre, a fost condamnat de Tribunalul București la 12 ani închisoare și plata a 53 milioane lei către statul român, reprezentând prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală. Tribunalul a mai dispus ca firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) să plătească o amendă penală de 400.000 lei.

Dosarul fostului deputat Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență în cazul Carpatica, mutat de la instanța supremă la Tribunalul București, scrie Adevărul. Dosarul lui Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență în cazul Carpatica, a fost mutat de la instanța supremă la Tribunalul București, la cererea fostului demnitar, după ce judecătorii au constatat că nu mai are calitatea de deputat. Fostul deputat PMP a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, înțelegere care trebuia aprobată și de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). În cadrul acestui acord, Gurzău a acceptat o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare și doi ani sub supraveghere, cu interzicerea unor drepturi.

ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol și unul galben de ninsori, informează Ziarul Financiar.Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare cod portocaliu de viscol și polei, care va intra în vigoare marți la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare și un cod galben de ninsori.

Circulația pe Autostrada Soarelui între Cernavodă și Constanța și pe Autostrada A4 a fost închisă din cauza Codului portocaliu de viscol, anunță România Liberă. Din cauza alertei Administrației Naționale de Meteorologie de Cod portocaliu de viscol, circulația pe Autostrada Soarelui între Cernavodă și Constanța și pe Autostrada A4, tronsonul Ovidiu — Agigea, a fost închisă marți seară, informează Poliția Română.

Cea mai scazuta temperatura din ultimii 48 de ani. La cât au ”înghetat” termometrele în Sibiu. La statia meteorologica din municipiul Sibiu s-a înregistrat, în timpul noptii de luni spre marti, cea mai scazuta temperatura din ultimii 48 de ani pentru aceasta perioada, de minus 29 de grade Celsius, transmiteGândul. Mihaela Stăncescu, meteorolog de serviciu la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, a declarat că în timpul nopții de luni spre marți s-a înregistrat recordul pentru această noapte, de 9 spre 10 ianuarie, temperatură asemănătoare înregistrându-se doar în 1968.

Ministrul Energiei: Este posibil să apară deconectări de la rețeaua de energie electrică. Consumul de gaze a atins un nivel-record după 1989, scrie Libertatea. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat marți că din cauza viscolului puternic din această noapte din Dobrogea este posibil să existe deconectări suplimentare de la energia electrică. De asemenea, ministrul a precizat că în România s-a înregistrat un consum record de gaze naturale luni și în noaptea de luni spre marți, de 72,4 milioane metri cubi, nivel estimat și pentru marți și în noaptea de marți spre miercuri.

În continuare, 40 de trenuri sunt anulate de către CFR. Vremea se menține extrem de rece în zilele următoare, anunță România Liberă. Gerul năpraznic ce a învăluit România a dus la închiderea șoselelor și la anularea trenurilor care duc spre diverse orașe importante. Șoseleleau fost deblocate, dar mai multe trenuri sunt în continuare anulate, CFR anunțând că 40 de garnituri nu vor circula pe data de 10 ianuarie.

Navigația pe Dunăre a fost suspendată din cauza vremii și a gheții care acoperă fluviul, citim în Libertatea. Navigația pe Dunăre a fost suspendată din cauza vremii și a gheții care acoperă aproape întreg fluviul. Administrația Fluvială a Dunării de Jos a decis să interzică traficul fluvial pe Dunăre de la Porțile de Fier până în Brăila. De la Brăila, spre Galați, se circulă cu restricții deoarece există sloiuri care acoperă chiar și 80 la sută din luciul apei.

Peste 1.400 de solicitări la Ambulanța București Ilfov. În ultimele 24 de ore, 68 de persoane fără adăpost au fost duse în adăposturile primăriei, informează Adevărul. Peste 1.430 de solicitări au fost înregistrate de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) în ultimele 24 de ore, când s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute, 166 fiind în locuri publice.

Situație critică într-un sat din Neamț. 400 de familii sunt izolate din cauza drumului înzăpezit. Satul Mesteacăn din comuna Icușești este izolat de restul populației din cauza drumului înzăpezit, care este singura cale de acces către cele 400 de familii, transmite România Liberă.

Când vor recupera elevii cursurile din zilele în care școlile au fost închise din cauza vremii, aflăm din Libertatea. Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Liviu Pop, a declarat că recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, când sunt suspendate cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârșitul anului școlar, fiind vorba de ore de evaluare, și nu de predare.

Control la secția ATI de la Spitalul de Arși: pereții nu ar fi fost dezinfectați, scrie Gândul. Ministerul Sănătății a demarat un control la Spitalul de Arși din Capitală, urmând să fie prelevate probe pentru a se stabili dacă renovarea Secției de Terapie Intensivă a fost făcută fără decontaminarea sau dezinfecția pereților, a precizat Florian Bodog.

Un bebeluș de opt luni, suspect de rujeolă, pentru care nu a fost vaccinat, a murit la Timișoara. Un bebeluș de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase ‘Victor Babeș’ din Timișoara, iar potrivit medicilor micuțul nu fusese vaccinat, transmite Gândul. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că băiețelul a fost internat în unitatea medicală în urmă cu trei săptămâni, fiind ventilat mecanic în toată această perioadă. ‘Este un băiețel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă. Pentru a afla asta, se va face necropsia mâine (miercuri—n.r.) și analizele vor fi trimise la București pentru a determina dacă sunt viruși în plămâni. Copilul era suspect de rujeolă și a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii și a unei complicații pulmonare, fiind un pacient internat de trei săptămâni și ținut pe ventilație mecanică până ieri, când a decedat’, a spus medicul Virgil Musta.

Pavel Năstase, ministrul Educației: Teza de doctorat a Codruței Kovesi nu va fi reanalizată, titrează Capital. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi nu va fi reanalizată, iar pentru a combate plagiatul, toate lucrările de doctorat ar urma să fie publicate pe o platformă online publică.Întrebat dacă va fi reanalizată teza de doctorat a doamnei Kovesi, Năstase a răspuns: „Nu, pentru că deja există o decizie a CNATDCU și eu nu vreau să revin asupra unor decizii care au fost luate anterior. Vreau să construiesc în cadrul ministerului ceea ce este necesar, așa cum am spus la început, pentru a preveni plagiatul”.

Veste bună pentru mămici. Cu cât se majorează indemnizația de creștere a copilului, aflăm din ziarul Puterea. Indemnizația minimă pentru creșterea copilului va fi majorată de la 1 februarie, după ce Guvernul a decis creșterea salariului minim pe economie. Mămicile vor primi astfel aproape 170 de lei în plus.Valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului, potrivit OUG nr. 111/2010. Această sumă lunară are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut. Astfel, deoarece salariul minim brut va fi majorat, la 1 februarie 2017, de la 1.250 la 1.450 de lei, indemnizația minimă pentru creșterea copilului se va mări și ea. Concret, începând din februarie, nici o indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei (85% din 1.450 de lei). În prezent, indemnizația minimă este de 1.062,5 lei (85% din 1.250 de lei), astfel că majorarea efectivă va fi de 170 de lei.

Studenții de la UPB, USAMV și UMF „Carola Davila” se întorc la cursuri de miercuri, informează Jurnalul Național. Studenții Universității Politehnica din București, cei ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, precum și ai Universității de Medicină și Farmacie „Carola Davila” se vor întoarce miercuri la cursuri, au confirmat rectorii celor trei instituții de învățământ superior. Cursurile au fost suspendate luni și marți din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și dificultăților privind deplasarea către București.

S-a înființat Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat, anunță Curierul Național. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, a înființat, prin ordin, Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat, scopul acestei instituții fiind consolidarea parteneriatului cu mediul privat și aprobarea programelor și măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România. ‘Consider acest demers un pas important în intensificarea dialogului cu mediul de afaceri, partenerul alături de care construim agenda viitoarelor politici publice de susținere a antreprenoriatului.

Se închide Reactorul 1 de la Cernavodă, citim în ziarul Puterea. SN Nuclearelectrica SA (‘SNN’) anunță că a decis în mod conservativ desincronizarea de la Sistemul Energetic Național a Unității 1 a CNE Cernavodă, începând cu ora 22:00, în seara zilei de 10 ianuarie 2017. Desincronizarea controlata si planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza pentru efectuarea unor lucrari de desensibilizare a sistemului de excitatie al generatorului Unitatii 1 pentru a evita eventuale declansari automate ale sistemului pe fondul unor perturbatii meteo, asa cum s-a intamplat in datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017. Concret, lucrarea consta in implementarea unei modificari a sistemului de excitatie al generatorului Unitatii 1, prin inlocuirea unei cartele electronice cu o cartela de tip nou, reproiectata, care filtreaza mai eficient perturbatiile induse de conditiile meteo severe.

Monica Niculescu, în sferturile turneului WTA de la Hobart, informează Jurnalul Național. Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus de belgianca Kirsten Flipkens cu 6-3, 6-2. Niculescu (29 ani, 40 WTA), a treia favorită, s-a impus într-o oră și 10 minute.

Interviu „de colecție” cu Gică Hagi. Marile dezamăgiri ale unei cariere fabuloase, echipa stelară în care ar fi vrut să joace, idolul „Regelui” și modelul „Il Luce”: „M-am dus la Brescia mai mult pentru Lucescu”, scrie ProSport. Gheorghe Hagi i-a acordat un interviu jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, în care a vorbit despre momentele importante din carierei sale, a dezvăluit în ce echipă și-ar fi dorit să evolueze și cu ce gânduri au plecat componenții echipei naționale la Cupa Mondială din 1994, din SUA. „Tehnică, temperament, personalitate. Gică le avea pe toate”, este caracterizarea lui Hagi cu care Gianluca Di Marzio își începe interviul cu „Maradona din Carpați”. Hagi le-a povestit jurnaliștilor din Italia despre începuturile sale în fotbal și a vorbit despre două dintre cele mai mari dezamăgiri din carieră. „Pentru mine, fotbalul a fost întotdeauna o bucurie. Este un sport pe care l-am iubit întotdeauna. Lumea se naște cu abilități diferite și cu un destin scris. Al meu a fost să devin fotbalist”, a spus Hagi.

Bănel Nicoliță e aproape de o revenire în Liga 1. Cu ce echipă negociază. Bănel Nicoliță (32 ani) este foarte aproape de o revenire în Liga 1. Mijlocașul care în urmă cu 10 ani făcea senzație la Steaua și-ar dori să reintre în circuit, ultimul său joc oficial datând din februarie 2016, pe vremea când evolua la Viitorul. Fostul jucător al Stelei și al naționalei este în negocieri cu ASA Târgu Mureș, iar în perioada următoare ar putea semna un contract cu echipa clasată pe penultima poziție în Liga 1, anunțăGazeta Sporturilor.

E oficial! LPF a publicat noul clasament al Ligii 1, după aplicarea depunctărilor. S-a schimbat componența podiumului, iar ACS Poli nu mai e „lanterna roșie”, scrieProSport. Liga Profesionistă de Fotbal a publicat, marți, pe site-ul oficial, clasamentul actualizat al Ligii 1 după aplicarea penalizărilor a câte 3 puncte pentru Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș.În data de 23 de decembrie, ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu au fost sancționate de către Comisia de licențiere a FRF, întrucât la 30 noiembrie înregistrau datorii financiare către alte cluburi sau angajați. Toate cele trei cluburi se află în insolvență. Gaz Metan Mediaș a rămas cu 34 de puncte și a coborât de pe podium. Noua ocupantă a locului al treilea în Liga 1 este CS Universitatea Craiova (37 de puncte). Pandurii Târgu Jiu are 21 de puncte și se menține pe locul 11 în clasament. ASA Tg. Mureș are 6 puncte și a coborât pe ultimul loc, la două puncte în spatele lui ACS Poli Timișoara. ASA a ajuns la un total de 9 puncte scăzute în clasament.

O actriță celebră a îngenuncheat în fața Nadiei Comăneci, relatează Q Magazine. Nadia Comăneci a fost una dintre vedetele serii la gala decernării Globurilor de Aur, în care se premiază cele mai bune filme ?i care precede Oscarurile. Fosta mare gimnastă română e la mare preț și la aproape 41 de ani distanță de momentul Montreal, în care a primit primul 10 din istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice. Cunoscută pentru rolul său din serialul ‘Sex and The City’, actrița americană Sarah Jessica Parker a surprins pe toată lumea cu o plecăciune în fața Nadiei chiar pe covorul roșu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult