Acasa Revista Presei Revista Presei. Zeci de demnitari și funcționari declarați incompatibili

Revista Presei. Zeci de demnitari și funcționari declarați incompatibili

scris de Z.V.
4 afisari

Doi parlamentari, un rector, câțiva primari și consilieri locali au fost declarați incompatibili de judecători.

Revista Presei. Zeci de demnitari și funcționari declarați incompatibili (foto:epochtimes.ro)

Revista Presei. Zeci de demnitari și funcționari declarați incompatibili (foto:epochtimes.ro)

Zeci de demnitari și funcționari ocupă ilegal posturi și toacă bani publici, titrează Evenimentul Zilei. Doi parlamentari, un rector, câțiva primari și consilieri locali au fost declarați incompatibili de judecători. Ei ignoră aceste decizii definitive, rămân pe funcții, și își încasează salariile într-un dispreț total față de lege.

Victor Ponta a declarat, joi seară, că președintele Traian Băsescu are confirmarea că nu el este cel care lucrează ca ofițer sub acoperire. Mai mult, premierul spune că dezvăluirea identității persoanei care lucrează sub acoperire este ilegală, scrie România Liberă.

Victor Ponta a afirmat că eventualii candidați la Președinție care ar activa în servicii secrete trebuie „felicitați” dacă „își fac datoria față de țară”. „Dacă își fac datoria, doamna sau domnul, față de țară, cred că merită felicitați pentru asta”, a apreciat candidatul PSD care se vrea președinte al României, afirmă Cotidianul.

Victor Ponta va fi validat candidat la prezidențiale într-un Congres tip Eurovision și lansat pe Național Arena de ziua lui. Congresul PSD de la Alba Iulia va formaliza candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale, în timp ce lansarea oficială urmează să aibă loc pe National Arena de ziua premierului — 20 septembrie, scrie Gândul.

Partidul Popular European a decis joi primirea PNL și a PMP în rândurile sale,cu un vot acordat în unanimitate de Adunarea Politică a PPE, anunță Adevărul. Se concretizează, totodată, parcursul, uneori anevoios, de construcție a dreptei românești, astăzi o alternativă politică foarte puternică la PSD’, se arată într-un comunicat al PNL care precizează că afilierea liberalilor la grupul popularilor europeni va reprezenta și un argument puternic la alegerile prezidențiale.

Proiectul de lege privind amnistierea fiscală a medicilor de familie care au efectuat gărzi în centrele de permanență a fost adoptat deja de Senat, iar săptămâna viitoare ar urma să intre în Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. Propunerea legislativă prevede ‘exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și funcționare a cabinetelor de medicilor de familie și accesoriilor aferente din perioada 28 mai 2008-1 iunie 2011 rezultate din deciziile de impunere emise de casele județene de sănătate, drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii’, scrie Jurnalul Național.

În urmă cu un an, Guvernul anunța reducerea TVA la pâine, de la 24% la 9%. Bilanțul la un an de la implementarea măsurii pare unul îmbucurător, fapt care poate impulsiona Guvernul să adopte o măsură similară și în alte sectoare, în special în cel alimentar. Reprezentanții industriei spun că pâinea s-a ieftinit, evaziunea s-a redus, iar producția fiscalizată a crescut, relatează Curierul Național.

Reprezentanții sistemului bancar nu fac presiuni, ei își spun punctul de vedere cu privire la scandalul din piața creditelor acordate în franci elvețieni (CHF), a spus, ieri, Radu Grațian Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor, citat de Bursa. Afirmația vine în contextul în care, în ultima perioadă, au apărut tot mai multe informații potrivit cărora sistemul bancar ar face presiuni „enorme” asupra parlamentarilor pentru ca aceștia din urmă să nu voteze proiectele de lege aflate în dezbatere la Camera Deputaților care prevăd conversia în lei a împrumuturilor făcute în franci elvețieni.

La sfârșitul lui iulie, cei cinci membri ai CA Electrica au votat pentru a-și acorda un bonus de câte 90.000 de euro pentru succesul privatizării Electrica. Acționarii n-au pus însă propunerea pe ordine de zi a viitoarei AGA, anunță Economica.net.

Facultăți ce se acreditează singure, fără acordul Ministerului Educației, minciuni că elevii fără Bac pot deveni peste noapte studenți și societăți comerciale ce își bat joc de autoritățile statului, acestea sunt doar o parte dintre ofertele ‘universităților’ particulare ce organizează concursuri de admitere. Ministerul Educației Naționale și instituțiile de control rămân impasibile, susține Puterea.

Lucian Bute a anunțat că va colabora în perioada următoare cu unul dintre cei mai în vogă antrenori din lumea boxului, Freddie Roach. Americanul de 54 de ani este cel care îl pregătește pe Manny Pacquiao, primul boxer din lume care a cîștigat titlul mondial la 8 categorii diferite, menționează Gazeta Sporturilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult