Acasa Revista Presei Revista presei. Zgonea, cu Rusia în suflet

Revista presei. Zgonea, cu Rusia în suflet

scris de Florin BUDESCU
10 afisari

Cu excepția unor declarații în clasicul limbaj de lemn oferite de Ministerul de Externe, guvernul Ponta pare conectat la o altă realitate politică, una în care criza ucrainiană nu există.

Revista presei. Zgonea, cu Rusia în suflet

Cu Rusia în suflet, Zgonea amână poziția Parlamentului României privind Ucraina ”Norii negri ai războiului se ridică din ce în ce mai amenințători la frontiera de nord a țării, dar situația pare să intereseze mai spre deloc actuala putere de la București. Cu excepția unor declarații în clasicul limbaj de lemn oferite de Ministerul de Externe, guvernul Ponta pare conectat la o altă realitate politică, una în care criza ucrainiană nu există” (Curentul)

ICCJ amână decizia în dosarul de plagiat al lui Victor Ponta ”Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas luni în pronunțare în dosarul plângerii depuse de Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru prin care aceștia au contestat decizia Parchetului General, de neîncepere a urmării penale în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru plagiat” (Puterea)

Denumirea USD, respinsă de Biroul Electoral Central “Denumirea USD – Uniunea Social-Democrată – a fost respinsă de Biroul Electoral Central, din cauză că a mai fost folosită în 1996, potrivit România TV” (Cronica română)

Crin Antonescu, schimb de replici cu Mihai Gâdea: Antena 3 face propagandă pesedistă ”Am ceva împotriva propagandei, inclusiv la ce se face la Antena 3, propagandă pesedistă. (…) Dumneavoastră, ca post de televiziune, ați făcut un lucru extraordinar de urât, ați mințit oameni că eu și Traian Băsescu suntem apropiați, că lucrăm împreună” (EvZ)

Cum afectează criza din Ucraina economia României ”Leul şi cotaţiile principalelor companii listate la Bursă încep să piardă teren, pentru că investitorii sunt îngrijoraţi, iar creşterea preţurilor la ţiţei ar putea declanşa scumpiri în lanţ.” (Adevărul)

Putin, confruntat cu prăbuşirea istorică a rublei ”O adevărată furtună financiară s-a abătut asupra Moscovei luni dimineaţă, rubla prăbuşindu-se la un prag istoric, efect al escaladei militare şi diplomatice a crizei ucrainene.” (România liberă)

De ce este în stare învechita flotă rusească din Marea Neagră ”Din flotă fac parte, între altele, un crucişător lansator de rachete învechit – Moskva, un crucişător mare de război antisubmarin foarte depăşit, un distrugător şi două fregate care sunt mai polivalente, nave pentru debarcare şi un submarin de atac cu propulsie diesel, potrivit profesorului” (Curierul naţional)

4 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-03-2014 - 10:21

Floreinegi, ai sarcina /benevol , atacki pe …colegul lu’h Mircea CAFtitoru ?!?

ValVerde 04-03-2014 - 16:41

Asta are o fata de parca a vazut lupu’…sau pe Huhu

salut 04-03-2014 - 17:09

„De ce este în stare învechita flotă rusească din Marea Neagră ”Din flotă fac parte, între altele, un crucişător lansator de rachete învechit – Moskva, un crucişător mare de război antisubmarin foarte depăşit, un distrugător şi două fregate care sunt mai polivalente, nave pentru debarcare şi un submarin de atac cu propulsie diesel, potrivit profesorului” (Curierul naţional)”

===========================

Nasol in flota rusa: crucisatoare invechite.
Pe de alta parte, flota ukrainiena dispune de cele mai noi doua barci cu motor, cu patru locuri, motoare Johnson (care au si elice!) si echipament GPS si dispersie automata a momelii pentru pesti.

So, Russia, beware !

=================

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-03-2014 - 02:10

Daca intereseaza in continuare opinia unuia dintre brainurile cele mai high-lewel

Voi cita , cu permisiunea celor ,indrituiti;

Orificiul raţiunii e înfundat

. Cine are o pompă?

March 3, 2014 Mordechai Rabbi

Aflat în plin zbor deasupra cuibului de cucu, ieri seară, Traian Băsescu s-a băgat în televizor ca să interpreteze piesa “Am o declaraţie, care vrei s-o auzi?”. După obişnuitele năduşeli şi sughiţuri, a anunţat planeta că “România cere”. Prin glasul lui suav, carevasăzică, România tot cerea nişte chestii. Plin de voie bună, dar ferm, omul a rezolvat rapid criza din Ucraina. Era duminică seară, nu avea nimic în program aşa că şi-a făcut puţin timp să se rezolve şi criza de acolo cum le-a rezolvat el pe toate. În final i-a cerut demisia lui Ianukovici, pe motiv că ăla n-ar mai fi legitim.

Tot ieri, la altă vârâre în televizor, acelaşi Băsescu îi ceruse lui Victor Ponta să demisioneze, fix pentru acelaşi motiv: că n-ar mai fi legitim.

S-a reţinut? Ţicnitul naţional, ăa suspendat, huiduit, 7,4 milioane şi aşa mai departe, ăla se trezeşte vorbind despre legitimitatea altora.

E tare… Foarte tare… Solid bărbat!

***

Madam Merkel a ţinut să-l informeze pe Obama despre convorbirea telefonică pe care a avut-o ea cu Putin. Conform unei surse de la Casa Albă, madam Merkel i-ar fi declarat lui Obama că “Putin a pierdut legătura cu realitatea”.

Pauză. Obama a avut şi el o convorbire cu Putin, deci îşi putea trage propriile concluzii. Obama şi serviciile sale ascultă în draci pe toată lumea, inclusiv pe madam Merkel, lucru pe care nemţoaica îl ştia. Merkel îl informează pe Obama despre o convorbire telefonică la care cu siguranţă ăla trăsese deja cu urechea, dar Putin e cel care a pierdut contactul cu realitatea? Tare simpatic. Simpatică tare nemţoaica.

Asta nu e tot. Ia să vedem ce spune ştirea:

Merkel a discutat telefonic cu Putin, duminica. Guvernul german a anuntat ca Putin a acceptat, in cursul convorbirii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, propunerea acesteia de a constitui un “grup de contact” cu scopul de a facilita dialogul in criza ucraineana. Putin a fost de acord si cu instituirea unei misiuni de investigare a situatiei la fata locului.

Deci Merkel a discutat cu Putin, i-a făcut acestuia nişte propuneri, pe care rusul le-a acceptat, deci concluzia logică a nemţoaicei a fost că Putin a pierdut legătura cu realitatea!

Dă-mi sticluţa, şarlatane, mizerabile, infame!

***

Susţinătorii lui Ponta, deveniţi prin magnetizare inamicii lui Antonescu au constatat că în aceste momente grele prin care trece patria, omenirea, universul, alde nume de floare era la Milano. Spre deosebire de Ponta care era la Roma!

Ce căuta neamţul în Bulgaria?

***

Crin Antonescu:

“Din punctul meu de vedere, cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat, ceea ce menţin, că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie”

Deci Constituţia nu-i cere lui Ponta să demisioneze, dar aşa ar fi legitim (DEX legitim = Care este întemeiat pe lege, care se justifică prin lege), aşa ar fi democratic. Deci… cum? Democratic şi legitim nu e cum zice la Constituţie, ci cum zic eu?

Cum ar suna asta în englezeşte, de la Cotroceni?

Curat neconstituţional, da’ umflaţi-l!

***

Ponta e chitit să aducă UDMR la guvernare. Şi anunţă fălos că noul guvern ca continua programul USL. Care USL nu mai există, dar nici Sf. Petru nu mai există şi Vaticanul duce mai departe programul său de guvernare.

USL fiind alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR. Iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR…

Ce nu e clar?

Ai puțintică răbdare… Da’ dacă-l putem aduce să voteze cu noi?

Sursa ; Rebbe !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult