Acasa Revista Presei Revista presei. Ziua Zonta

Revista presei. Ziua Zonta

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Luni, 17 decembrie, se decide dacă Victor Ponta rămâne în fruntea Guvernului pentru al doilea mandat de prim-ministru, întrucât şeful statului se sfătuieste asupra desemnării unui nume cu liderii partidelor care au intrat în Parlament.

Puterea: Ziua Z pentru Ponta ”În tabăra adversă, ARD este singura formaţiune care nu îl susţine pentru un alt mandat pe social-democrat, dar nici nu are o altă nominalizare pentru postul de premier”

Gândul: ”Nocturna” lui Ponta cu Băsescu şi negocierile cu UDMR declanşează revolta în PSD “În timp ce liderii din teritoriu sunt iritaţi de atitudinea avută în ultima săptămână de preşedintele PSD, Victor Ponta s-a retras pentru câteva zile alături de Liviu Dragnea la o partidă de vânătoare în judeţul Teleorman, susţin surse din PSD”

EvZ: Sub ochii lui Crin Antonescu. Ponta a semnat actul de coabitare cu Băsescu “Pactul de coabitare cu Traian Băsescu a fost semnat la Cotroceni de către Victor Ponta. Întâlnirea dintre președinte și liderii USL, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Crin Antonescu, a avut loc miercurea trecută. Informațiile despre această întâlnire au fost date de Liviu Dragnea”

Adevărul: Victor Ponta premier, miza negocierilor cu preşedintele pentru USL. Ce aşteaptă celelalte partide? ”Preşedintele Traian Băsescu a chemat, luni, partidele parlamentare şi minorităţile naţionale la consultări pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. Fiecare formaţiune invitată va merge la discuţiile cu şeful statului cu gânduri şi aşteptări diferite”

eNaţional: Fraţii Creştin se spovedesc doar la DNA! “Fraţii Creştin şi Marius Locic, deşi ştiau că sunt ascultaţi, tot vorbeau la telefoane ce tari sunt ei pentru că îl au pe Vasile Blaga în spate. De altfel, laţul anchetatorilor pare să se strângî tot mai mult în jurul fostului ministru de Interne, suspectat în acest dosar că, prin intermediul fostului şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, figura printre cei care i-ar fi protejat pe capii reţelei să ia credite frauduloase de peste 85 de milioane de euro. Mai mult, pe Vasile Blaga îl aşteaptă zile grele şi într-un alt dosar de corupţie, pe baza unor noi indicii primite de la colegii maghiari”

Curentul: Voiculescu face primul pas pentru controlul justiției: atac la CSM via FACIAS ”În vara acestuia an, președintele de facto al PC, Dan  Voiculescu, Felix pentru prietenii săi din fosta Securitate, era de părere că USL nu are puterea, atât timp nu controlează și Justiția”

România liberă: Ce se ascunde în spatele sloganului „Taxă zero pe gunoi” al primarului sectorului 3 al Capitalei. Şmecheria electorală de 10 milioane de euro a cuplului Prigoană-Negoiţă “În realitate, nu a fost vorba decât de o şmecherie electorală din care, evident, Rosal, firma lui Silviu Prigoană, nu avem cum să iasă în pierdere”

Cronica română: Cristian Preda crede că se urmăreşte izolarea PDL pe plan european ”Pedelistul Cristian Preda susţine că asocierea Uniunii Social Liberale cu Uniunea Democrată Maghiară din România ar viza izolarea PDL pe plan european, motivând că USL “nu şi-a revenit din şocul dezavuării” din vară”

ZF: De la devalizarea băncilor de stat s-a trecut la devalizarea internă şi privată a băncilor private. Care este mult mai mare, mai rea şi mai ascunsă. Plus că e dată cu parfum de lux ”Aici nu s-ar fi gândit nimeni să caute prin dulapuri, având în vedere reputaţia afişată şi susţinută aproape în orice discurs”

Bursa: Radu Graţian Gheţea, CEC Bank: “Provizioanele – riscul principal pentru sistemul bancar în 2013″ ”Riscul principal este cel al provizioanelor şi este legat de incapacitatea de plată a clienţilor, care de fapt ar reflecta o dezvoltare economică sub aşteptări. Provizioanele sunt în continuare o problemă care va crea o scădere sau o reducere drastică a profitabilităţii băncilor şi în anul 2013. Provizioanele sunt în strânsă legătură cu situaţia europeană, iar România în calitate de membru al Uniunii Europene nu are cum să nu fie afectată de tot ce se întâmplă”

Curierul naţional: Europa, încă departe de Uniunea bancară ”Analize la rece de după euforia creată de compromisul la care au ajuns şefii de stat şi de guvern reuniţi la Bruxelles arată că drumul până la crearea unei uniuni bancare europene este încă lung”

Starea Presei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult