Acasa Revista Presei Revista Presei. Zsolt Nemeth neagǎ strategia ungară de „recucerire a Bazinului Carpatic”

Revista Presei. Zsolt Nemeth neagǎ strategia ungară de „recucerire a Bazinului Carpatic”

scris de Z.V.
4 afisari

Nemeth a respins ferm acuzaţiile lui Corlăţean, potrivit cărora legea ungară privind coeziunea naţională conţine o strategie ungară de „recucerire a Bazinului Carpatic”.

Zsolt NemethEvenimentul Zilei: Secretarul de Stat în Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth l-a convocat joi pe ambasadorul român în Ungaria, Victor Micula, pentru a respinge, într-o declaraţie verbală, ceea ce a declarat ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, la Izvorul Mureşului şi într-un interviu recent.

Q Magazine: Peste 12.000 de persoane de Ziua Marinei Romȃne. Festivităţile militare şi religioase organizate joi de Statul Major al Forţelor Navale pentru sărbătorirea celei de-a 111 aniversări a Zilei Marinei Române au strâns peste 12.000 de spectatori pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa/

Romȃnia Liberǎ: Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a declarat, la Digi 24, că preşedintele Băsescu şi premierul maghiar Viktor Orban „continuă să se înţeleagă foarte bine şi să îşi facă servicii reciproce în continuare”.

Gȃndul: Numărătoarea inversă a celor 60 de zile pentru finalizarea tranzacţiei de privatizare a CFR Marfă a început de miercuri, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern în acest sens, cu toate acestea însă semnarea contractului cu GFR, câştigătorul licitaţiei, rămâne încă în aer. În vreme ce reprezentanţii GFR susţin că aşteaptă invitaţia de parafare a documentelor, guvernul pare a nu se grăbi. După contrele cu Cotroceniul, premierul Victor Ponta a declarat că semnarea contractului va depinde de numirea noului ministru al Transporturilor.

Adevǎrul: Consiliul Concurenţei nu a analizat încă Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă, care indică luna octombrie pentru finalizarea procedurii, dar estimează că va dura o lună de la notificare pentru a se stabili dacă decizia va fi luată local sau la nivelul Comisiei Europene, termenul legal de aprobare fiind de şase luni. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că nu va putea analiza Hotărârea de Guvern până luni şi a reiterat că termenul legal pentru emiterea unei decizii privind concentrarea economică este de şase luni.

Puterea: Executivul a aprobat un proiect de act normativ pentru modificarea Legii 52/2011 în ceea ce-i priveşte pe zilieri. Aceştia vor putea primi în continuare ajutor social, în cazul în care se impune, iar pentru o oră de muncă vor fi remuneraţi cu cel puţin 4,74 de lei, atât cât este valoarea orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat, şi cel mult 10 lei. Totodată, beneficiarii care vor folosi zilierii în alte condiţii decât cele prevăzute de lege pot să fie amendaţi cu până la 20.000 de lei.

Ziarul Financiar: România a atras de la începutul anului 1,46 miliarde de euro din rambursările de la Uniunea Europeană, plăţile în primele şapte luni ale acestui an fiind duble faţă de perioada similară a anului trecut, când în conturile beneficiarilor intraseră 784 de milioane de euro. Cu toate acestea, autorităţile mai trebuie să trimită spre rambursare încă 5 miliarde de euro până la finalul acestui an, având în vedere că România trebuie să trimită doar pe parcursul acestui an cereri de rambursare de 6,5 mld. euro.

Bursa: 49 de magistraţi au fost denunţaţi ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de către un avocat, arestat la rândul său în dosarul celor trei judecătoare acuzate de luare de mită. Avocatul în cauză ar fi Adriana Dascălu, avocata omului de afaceri Dinei Staicu, potrivit unei informaţii apărute în presă, scrie publicaţia Bursa.

Pro Sport: Jucătoarele din România sunt în mare formă la turneele care precedă US Open-ul, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sorana Cîrstea a reuşit finală la Toronto, iar Halep confirmă forma bună arătată în ultimele luni, calificându-se în turul trei al turneului Premier 5 de la Cincinnati. Românca, locul 25 WTA, a învins-o, azi-noapte, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe sportiva franceză Marion Bartoli, locul 7 WTA, deţinătoarea titlului la Wimbledon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult