Acasa Revista Presei Revistea Presei. Miza negocierilor cu FMI

Revistea Presei. Miza negocierilor cu FMI

scris de Z.V.
1 afisari

Negocierile maraton din ultimele zile, prelungite până după miezul nopții, dintre experții FMI și partea română nu au dus la nici un rezultat.

Revistea Presei. Miza negocierilor cu FMI (foto:activenews.ro)

Revistea Presei. Miza negocierilor cu FMI (foto:activenews.ro)

Cele două tabere nu au căzut de acord cu privire la deficitul bugetar pe anul viitor. Reprezentanții FMI ar fi introdus în discuție ‘un element nou’, — potrivit ministrului Bugetului Darius Vâlcov, citat de Gândul. Discuțiile cu FMI și CE s-au împotmolit în deficitul bugetar. Autoritățile române spun că dacă ar accepta propunerea FMI economia românească ar fi îngenunchiată, susține Jurnalul Național. Atât premierul Victor Ponta, cât și ministrului delegat pentru Buget au declarat că România nu își poate permite azi să coboare sub un deficit de 1,4% din PIB.

Restructurarea Guvernului, în formula gândită de Victor Ponta, e o soluție pusă sub semnul întrebării atât de adversarii premierului, cât și de lideri din PSD. Ponta însuși recunoaște că există posibilitatea să părăsească Palatul Victoria, ceea ce ar duce la desemnarea unui alt prim-ministru, fie din PSD, fie din PNL, scrie România Liberă.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Antena 3, despre posibilele portofolii pe care PLR le-ar viza, în cazul remanierii, că ‘se gândesc la Finanțe, Transporturi, Economie, dar și alte ministere, precum Cultura sau Educație și că marți sau miercuri se vor ști mai multe în acest sens, informează Gândul.

Premierul perdant al alegerilor prezidențiale ar putea avea un final de an de coșmar. Așa cum a declarat recent, liderul de la Palatul Victoria va demisiona dacă DNA va începe urmărirea sa penală în dosarul Diaspora. Fără doar și fără poate, Ponta este conștient că un astfel de episod ar pune punct mandatului său de șef al Guvernului, susține Puterea.

Anul acesta, plin de cele mai spectaculoase și surprinzătoare evoluții, încă nu s-a încheiat. DNA a preluat ancheta privind votul din afara țării. Asta ar putea însemna că investigația va fi mai incisivă și că ar putea avea și consecințe politice. Deocamdată e vorba de o anchetă in rem, adică privitoare la fapte și nu la persoane, notează Adevărul.

Evenimentul Zilei a anunțat că, în săptămâna 8-13 decembrie, va publica zilnic, în serial, un interviu cu Traian Băsescu despre cei 10 ani de mandat. Ulterior, ‘ținând cont de situația complicată la nivel instituțional și de dinamica evenimentelor politice de la acest sfârșit de an’, președintele, de comun acord cu EVZ, a decis să amâne publicarea interviului pentru a doua parte a lunii ianuarie 2015.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a anunțat că, din ianuarie, își va face partid. ‘M-am gândit că un nou partid politic, o nouă platformă politică ar putea schimba ceva. Din ianuarie, strângem semnături pentru un nou partid. Victor Ponta nu e PSD. El a fost chemat ca să reformeze acest partid, să îi dea o șansă nouă’, a anunțat Ghiță, potrivit publicației Cotidianul.

Pe ultima sută de metri, guvernanții au scos o serie de acte normative care vor pune la zid afacerile mici, obligând întreprinzătorii să facă cheltuieli uriașe. Toți comercianții sunt obligați să plătească între 880 și 2.000 lei pe noi case de marcat și softuri pentru a informa instant Fiscul asupra tuturor tranzacțiilor, anunță Curierul Național. Pe lângă aceste costuri, începând de anul viitor toate firmele vor trebui să plătească și evaluatorii de risc pentru a-și ‘securiza’ afacerile.

Cel puțin un mare vânzător online din România abordează strategii de rotunjire a veniturilor care sunt la limita legii, în cel mai bun caz. Această firmă percepe un comision la plata cu cardul, despre care lasă să se înțeleagă că ar fi impus de operatorul de plăți și, mai mult, cere bani clienților care vor să capete informații suplimentare despre plățile efectuate sau care vor să facă o reclamație. În urma sesizărilor Economica.net, Protecția Consumatorilor anunță că va declanșa o investigație.

Cine mai dă credite: doar patru bănci mari și-au crescut bilanțurile, potrivit Ziarului Financiar. Banca Transilvania, Raiffeisen, UniCredit și Alpha sunt cele patru bănci de talie mare care au raportat creșteri ale stocului de credite la finalul lunii septembrie, potrivit datelor agregate de ZF.

Instituțiile de credit vor fi obligate să comunice, lunar, Fiscului, în mod automat, toate rulajele și/sau soldurile conturilor, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală. Fiscul își va crea o bază de date pe care o va folosi ca să depisteze veniturile nedeclarate, dar și ca să pună mai rapid popriri. Până acum, băncile ofereau la cerere informații despre conturi, notează Capital.

Moneda unică europeană (euro) a înregistrat, săptămâna trecută, pe piețele externe, cea mai importantă scădere din septembrie până în prezent, față de dolar, după ce surse din Banca Centrală Europeană (BCE) au declarat, citate de presa străină, că instituția ar putea lua în considerare, în cadrul reuniunii din ianuarie 2015, o posibilă achiziție extinsă de active, inclusiv de obligațiuni suverane, scrie Bursa.

Oficialii Stelei au recurs la un gest fără precedent, cel puțin pentru fotbalul românesc. După ce Gigi Becali a pierdut marca Steaua, conducerea a acoperit tot ceea ce poartă numele „Steaua” de la stadionul din Ghencea și de pe echipament, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult