Acasa Revista Presei Traian Băsescu, ultima zi de mandat (revista presei)

Traian Băsescu, ultima zi de mandat (revista presei)

scris de Florin BUDESCU
14 afisari

Traian Băsescu a intrat astăzi în ultima sa zi a celui de-al doilea mandat al său de preşedinte al României. Toată presa tratează acest subiect, cel mai important al zilei.

traian basescu marinar cu brevetRomânia liberă susţine că Traian Băsescu este preşedintele care a schimbat România. În cei zece ani ai mandatului său, ne-am integrat în UE, am trecut prin criză, am devenit partener strategic al Statelor Unite.

În aceşti zece ani, Traian Băsescu a supravieţuit la două suspendări, dintre care una a avut în spate o conspiraţie dovedită în timp, iar a doua a fost în fapt o lovitură de stat eşuată, care avea în spate aceeaşi conspiraţie.

Traian Băsescu este cel mai longeviv lider european, reuşind să o depăşească la acest capitol şi pe Angela Merkel, explică Adevărul.

Ieri, textul bugetului de stat pe anul viitor a fost adoptat pe articole, informează Bursa. Deci se poate. Azi, când Iohannis preia mandatul de preşedinte de la Traian Băsescu, în şedinţă festivă a plenului se dă votul final pe buget.

Credem că va fi show, pentru că apoi mai şi urmează o conferinţă de presă, seara, pe răcoare. În care Traian Băsescu va spune şi ceea ce nu a putut spune ca şef de stat. Aşa cum va face de acum înainte.

Comisarul susţine că Dan Mihalache a rămas printre consilierii lui Iohannis, coupându-se de managentul resurselor. Un alt consilier al noului şef al statului ar fi fostul diplomat Lazăr Comănescu.

Lia Olguţa Vasilescu a plecat pe urmele lui Ponta, e suspectată de plagiat, explică Puterea. Şi, ca şi Victoraş, susţine că nu a plagiat. Dar cum justifică ea acest fapt? Simplu: nu putea să se plagieze pe ea însăşi. Răspuns greşit: putea, se numeşte autoplagiat.

Alina Bica susţinea că ea şi-a pus obrazul pentru Dorina Danielescu, pentru ca aceasta să fie şef al ANRP, iar aceasta nu mai răspunde la comenzile primite. „Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”, se întreba retoric Bica. Elena respectivă este Elena Udrea, afirmă Curentul.

28 de kilometri din tronsonul de autostradă Nădlac – Arad au fost inauguraţi de Cabinetul Ponta 4, informează ZF. Poate că era corect să spunem însă astfel: un subsector, dintr-un sector, dintr-un tronson de autostradă a fost inaugurat.

Devine groasă pentru Rusia. Gazprom încetează colaborarea cu nemţii de la BASF, conform Curierului naţional. Nu că aceştia ar fi nişte sfinţi, oricât de bune casete audio făceau acum vreo 30 de ani. Plecarea din casa comună cu Rusia a fostei divizii a IG Farben denotă trendul extraordinar de periculos pentru Putin, pe care merg lucrurile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult