Acasa Revista Presei Un nume de Traian cenzurat de PNL-PDL (revista presei)

Un nume de Traian cenzurat de PNL-PDL (revista presei)

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Un nume de Traian – sunt câteva cuvinte, care au fost şi sunt motiv se sfadă. „Un nume de Traian” – au fost cuvintele pe care le-a cenzurat Federaţia Română de Fotbal la un meci al Naţionalei. De atunci a început nebunia. Cât de scraploticotizant să fii la cap, încât să detectezi în Imnul Naţional aceste cuvinte şi să faci legătura cu „un nume de Traian” Băsescu. Demn de cercetătorii în psihiatrie.

PNL şi PDL au aprobat fuziunea în congres

De ce a fost scos Traian din Imnul Naţional „Liberalii şi democrat-liberalii susţin la unison că intonarea Imnului Naţional fără strofa a doua, în care e menţionat Împăratul Traian (n.n.: strofa din imn în care apare sintagma „un nume de Traian”), a fost doar o greşeală a firmei care a organizat, sâmbătă, congresul comun PNL – PDL. Analiştii politici sunt însă de altă părere” (Adevărul)

PNL şi PDL au fuzionat „Partidul rezultat se va numi PNL, iar semnul partidului este o săgeată în cerc cu 12 stele şi denumirea PNL. Candidatul la funcţia de preşedinte al României va fi desemnat de la unul dintre cele două partide, iar candidatul la funcţia de prim-ministru va fi desemnat de către celălalt partid. Doctrina se păstrează din statutul PDL, iar la organizarea internă, alegerile de la Convenţia Naţională se fac pe baza moţiunilor” (Curierul naţional)

Enclave fiscale pentru politicienii miliardari „Nimeni nu mai este chiar atat de naiv incat sa creada ca politicienii cocotati pe functii de conducere se zbat atat doar pentru amarata de leafa primita de la stat. Ce-i drept, unii dintre acestia au cel putin bunul simt sa opereze la vedere, in declaratiile de avere, datele care arata imbogatirea lor rapida” (EvZ)

România nu mai are nevoie de gaze de Rusia „România are o producţie locală suficientă pentru a asigura şi consumul curent, şi umplerea depozitelor pentru iarnă, astfel că nu mai este nevoie de importuri de gaze ruseşti pentru iarnă” (Curentul)

Dispariția unui combinat: ArcelorMittal Hunedoara „Consiliul de Administraţie al Combinatului ArcelorMittal Hunedoara propune acţionarilor dizolvarea companiei, întrucât pierderile acumulate în ultimii ani au condus la scăderea activului net raportat la capitalul social sub limita prevăzută de lege” (Puterea)

Exclusivitate Excelenţa Sa, Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului: „Dacă nu vor lua măsuri, tot mai multe state se vor trezi cu terorismul la uşă” „Fără sistemul de interceptare a rachetelor, numărul victimelor din Israel ar fi fost triplu. Hamas vrea să demonstreze că îşi merită locul în clubul teroriştilor. Iran este unul dintre finanţatorii şi furnizorii de armament ai grupării teroriste Hamas” (Bursa)

UE a adăugat 15 oficiali şi 18 entităţi pe lista sancţiunilor care vizează Rusia „Uniunea Europeană a adăugat, joi, pe lista sancţiunilor, 15 personalităţi şi 18 entităţi acuzate de susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, anunţă surse europene” (Cronica română)

Seism politic la Kiev, Rusia se implică direct în conflict „Demisia premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk, în urma plecării a două partide din coaliţia sa vine ­într-un moment extrem de dificil pentru Kiev, aflat în plină ­confruntare cu forţele separatiste din estul ţării. UE anunţă noi sancţiuni contra Moscovei, care includ şi şefii serviciilor secrete ruse, în timp ce Rusia ­intensifică ajutorul militar pentru rebelii pro-ruşi” (România liberă)

SUA acuză: Imaginile care arată cum atacă Rusia Ucraina „Washingtonul a publicat duminică imagini din satelit care aduc dovezi, în opinia sa, că Moscova a efectuat tiruri de artilerie de pe teritoriul rusesc asupra unor poziţii ale armatei ucrainene” (Gândul)

Papa Francisc va susţine un discurs important cu privire la primul contact cu viaţa extraterestră „S-ar putea să nu fie o sarcină uşoară pentru biserică de a interpreta Sfânta Scriptură, în cazul în care se va găsi viaţă pe alte planete şi omul nu va fi singura creatură făcută după chipul lui Dumnezeu” (EvZ)

StareaPresei.ro

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 11:03

Rromanasii , nu ar trebui sa puna accentul/bothul la gesturi minore fatza de RAUL
Major , reprezentat de Traian Basescu !
Rromanasii, nu trebuie sa uite ca in PERIOADA cea mai NEAGRA de dupa 1989 ,
Majoritatea POPORULUI a fost pus sa plateasca INCOMPETENTa si FURTUL
practicat in folos propriu de Traian Basescu si …acolitii !
Rromanasii trebuie sa TAXEZE cum se cuvine intreaga ,,clasa politica” faptasa la
FURTUL si DISTRUGEREA ROMANIEI !

BAULICA 28-07-2014 - 11:32

Norocul nostru e ca in imnul national nu sunt si numele de Klaus (Iohannis), Vasile (Blaga), Victor – Viorel (Ponta), Dan (Diaconescu) sau alti nemernici, caci nu s-ar mai fi cantat imnul nici la Olimpiade. Iar scuza ca a gresit firma de organizare e lasitate curata. Basescu oricum nu se poate identifica cu imnul, dar a devenit obsesia unor handicapati mintali ( inseamna ca inca se tem de el ??? ). Ma mir ca inaintasii celor de azi nu au scos din cantec „Ionel, Ionelule” sau urmasii „Gheorghita la portita”, daca vom avea si vreun prezidentiabil Gheorghe. Bag de seama ca imbecilitatea este singurul atribut ce caracterizeaza 100% clasa politica romaneasca.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 13:53

….Aber nie ein Panzzerin,mit sieben Häusern !
Ajunge cat au ….R E A L I Z A T …hoho -hohozerlin und
SIEG – HEIL ….sieg marinni !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 14:14

News Alert •
Mâine dimineaţă: Opera şi ascensiunea generalului SRI Dumitru Dumbravă
N-a stat chiar de pomană la şefia turismului românesc
Fostul ministru Elena Udrea are „succesuri” doar pentru Elena Udrea

În calitate de ministru al Turismului, Elena Udrea a ridicat gradul de clasificare a unor spaţii de cazare care acum sunt coproprietatea omului de afaceri… Elena Udrea. Cine este partenera de afaceri a Elenei Udrea.
O realizare a Elenei Udrea…

Elena Udrea a postat duminică pe pagina ei de Facebook o „informare” privind redeschiderea băilor Boghiş (jud. Sălaj). Din postare – pe care o redăm aproape integral – Elena Udrea lasă de înţeles că investiţia de la Boghiş i se datorează ei, din vremea în care s-a ocupat de turismul românesc. Complet fals. În calitate de ministru, Elena Udrea nu a făcut nimic pentru băile Boghiş. A făcut însă în calitate de coproprietară. „S-au redeschis de ieri Băile Boghiş! Aproape două mii de oameni s-au bucurat de ceea ce au găsit în locul vechii staţiuni. Bazine moderne cu apă termală, jucării de apă pentru copii, fântână arteziană, şezlonguri, gazon impecabil (…) Sute de oameni care ne-au felicitat pentru că am renăscut turismul în zonă şi nu am lăsat să se piardă tradiţia curelor balneare la Boghiş (…) Aşa cum am spus când eram ministrul Turismului, avem o resursă uriaşă în apele termale şi ne trebuie viziune modernă asupra turismului de sănătate: nu doar pentru vârstnici, ci şi pentru tineri şi chiar copii”, scrie Udrea pe Facebook.
…pentru patroana Elena Udrea

După cum se poate vedea, în postare, Elena Udrea nu suflă niciun cuvânt despre faptul că ar avea vreo legătură personală cu investiţia făcută la băile Boghiş. Iată ce avem în ultima ei declaraţie de avere:
– Acţiuni SC Băi Boghiş SRL – 50% – valoare totală la zi: 500 lei
– Finanţator SC Băi Boghiş SRL – 220.000 Euro
– Finanţator SC Băi Boghiş SRL – 225.000 Lei

Este adevărat, în presa locală, acum câteva luni, Elena Udrea a precizat ce calitate are la băile Boghiş, pentru că era dificil faţă de localnici să ascundă adevărul. Dar „restul lumii”, pe Facebook, a fost informat că „am renăscut turismul în zonă”, „am spus când eram ministru că (…) ne trebuie o viziune modernă asupra turismului de sănătate” etc. Punct ochit, punct lovit, pentru că 90% dintre utilizatorii Facebook nu accesează presa locală. Mai trebuie să menţionăm că partenera Elenei Udrea la Boghiş este Lia Stanca, fosta soţie a generalului SRI (şi fost ofiţer de Securitate) Viorel Stanca, unul dintre super-protejaţii lui Traian Băsescu. Lia Stanca este (bineînţeles – subl. aut.) şi şefă locală la PMP.

Şi totuşi, apelând la memoria internetului, am descoperit că Elena Udrea, în calitate de ministru al Turismului, a făcut ceva pentru turismul din zonă. „Grupul Vidalis, care înseamnă Vidalis Impex, Primarom Exim SRL, Izomat şi face afaceri de la comerţul cu combustibil la producerea unor echipemente industriale, la turism şi alimentaţie publică, a fost preluat integral de Lia Stanca în 2008, în urma divorţului. Deţine, printre altele Grand Hotel Severus & SPA din Zalău, hotel de patru stele, certificate de Elena Udrea, ca ministru al Turismului, în iulie 2009, Hotelul Porolissum şi Băile Boghiş, ale căror spaţii de cazare şi-au primit certificarea şi cele 3 stele în octombrie 2009, tot în mandatul ex-ministrului PDL” (Gândul – 14 decembrie 2013).

După cum se poate observa, ministrul Elena Udrea a ridicat clasificările actualei ei partenere de afaceri, inclusiv ale spaţiilor de cazare unde acum este coproprietară. Mai pe româneşte, Elena Udrea a centrat şi tot Elena Udrea a dat cu capul. Şi a şi înscris.

Notă: Ce spunea ministrul Elena Udrea (şi nu numai) despre turismul balnear şi care este realitatea din teren puteţi reciti aici.

sursa Coty….

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-07-2014 - 14:16

Au apărut „datele concrete” despre Băsescu promise de Voiculescu. Prin Ciuvică

Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a transmis luni Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) o solicitare privind „redeschiderea dosarului de spălare de bani al lui Traian Băsescu”…

Demersul lui Ciuvică vine la câteva zile după ce Dan Voiculescu anunța că vor apărea „date concrete” despre sumele de bani tranzacționate „cu sacoșa” de Traian Băsescu.

Nu este vorba despre noutăți spectaculoase, ci despre o solicitare pentru redeschiderea unui dosar care a fost clasat acum zece ani de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) şi care se referă la afacerea Căşuneanu-Băsescu.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Mugur Ciuvică, Grupul de Investigaţii Politice a solicitat „revenirea asupra deciziei Plenului ONPCSB din data de 17.12.2004 prin care a fost clasată lucrarea S/IV/1014/17.12.2004 referitoare la Băsescu Traian născut în data de 4 noiembrie 1951 în oraşul Basarabi, județul Constanţa”.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-07-2014 - 14:18

Cristian Preda, izbucnire nervoasă la B 1 TV: “Cu Bădin aici, îmi faceţi mie morală?!”

Europarlamentarul Cristian Preda (PMP) a avut ieri seară, la B 1 TV, în emisiunea “Actualitatea Românească”, moderată de Sorina Matei, o izbucnire nervoasă mai rar întâlnită.

Preda şi-a pierdut pur şi simplu cumpătul atunci când moderatoarea a făcut observaţia că opoziţia nu a speculat implicarea numelui premierului Ponta în dosarul Duicu, mai ales după ultimele stenograme în care baronul de Mehedinţi spunea rmătoarea frază-şoc: “Sunt la masă cu premierul. E rezolvată!”.

“Nu-mi vorbiţi mie de moralitate în politică! Ce, n-am făcut eu nimic pentru a atrage atenţia asupra acestui scandal? Sau asupra plagiatului lui Victor Ponta? Asta nu e rigoare ce faceţi dvs. aici! Mai ales că îmi vorbiţi mie de lipsă de atitudine în timp ce l-aţi ţinut aici pe Andrei Bădin, care negocia cu Duicu sume de bani pentru a nu publica nu ştiu ce anchete”, a reacţionat vehement Preda.

“Dacă a făcut ceva, Bădin va răspunde în faţa legii. Dar dvs. nu vreţi să înţelegeţi că din punct de vedere mediatic opoziţia nu a ştiut să exploateze scandalul acesta…Când s-a mai pomenit ca numele primului ministru să apară într-un dosar de trafic de influenţă? Iar dvs. vorbiţi că aţi semnat o moţiune de cenzură…Cui îi pasă de ea câtă vreme PSD are supermajoritate”, i-a răspuns Sorina Matei.

Replicile dure au continuat în studiou vreme de o jumătate de oră şi atmosfera s-a calmat abia spre finalul emisiunii.

“Îmi pare rău că mi-am ieşit din fire, dar sunt unul dintre foarte puţinii politicieni care nu am afaceri, care mă lupt cu regimul Ponta, cu corupţii lor, şi nu pot suporta acuzaţii că nu fac nimic. Dacă faceţi presă aşa nu ne ajutaţi deloc. În loc să luptăm cu Ponta ne certăm între noi!” încheiat Preda, cu regret, discuţia.

Implicarea numelui lui Andrei Bădin a afectat redacţia B 1 TV, care a decis de îndată suspendarea emisiunii “Aktualitatea”, realizată de jurnalist, după ce numele său a apărut în dosarul baronului Duicu. Procurorii DNA au anunţat deja punerea sub urmărire penală a lui Andrei Bădin pentru luare de mită. Conducerea postului a luat, în consecinţă, o decizie radicală cerându-le realizatorilor TV să dea declaraţii de interese.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-07-2014 - 14:20

Cine sunt vinovații din spatele scandalului Nana

Două dintre cele mai importante unități de cercetare agricolă, situate la Fundulea, în Câmpia Bărăganului, au rămas fără mii de hectare, după ce terenurile au fost retrocedate dubios. …

Aproape 5.500 de hectare ale Institutului și Stațiunii Agricole din Fundulea (Călărași), cu o valoare de peste 15 milioane de euro, au ajuns la presupuși moștenitori, după ce s-a aplicat o schemă suspectă orchestrată de membri PSD și PC.

A existat chiar și o schemă prin care unitățile agricole au rămas fără pământ: după apariția, din senin, a unor moștenitori și punerea în posesie a terenurilor, acestea erau imediat vândute către oameni de afaceri din Turcia. Ulterior, primarii din județul Călărași (mai puțin cel din Fundulea) declarau că nu există terenuri libere, de vânzare. Doar în Fundulea existau 2.000 de hectare de teren – era vorba de terenul Institutului Fundulea, transferat de primar de la institut către localitatea pe care o conduce, scrie Evenimentul Zilei, în ediția sa de print.

Momentul care a îndreptat atenția spre jaful de la Fundulea a fost atunci când Ioana Băsescu a cumpărat – în noiembrie 2013 – în jur de 300 de hectare în comuna Nana din județul Călărași. Imediat, s-a speculat că pământul cumpărat de fiica președintelui a făcut parte din patrimoniul Institutului de la Fundulea, deși în realitate, lotul cumpărat nu aparținea institutului. ”Unitatea noastră, de la înființarea sa, în 1957, nu a avut niciodată teren pe raza comunei Nana. Noi avem terenuri aici, în Fundulea”, a precizat Alexandru Bude, directorul Institutului Fundulea.

Chiar și așa, a fost înființată o comisie de anchetă pentru investigarea modului în care Ioana Băsescu a intrat în posesia terenului. Corpul de Control a stabilit că primarul și fostul prefect de Călărași, apropiat al lui Dan Voiculescu, au fost indicați ca vinovați de scoaterea din proprietatea institutului a 2.000 de hectare.

Ionel 28-07-2014 - 15:16

Tu nu ai facut bube pe limba?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-07-2014 - 14:22

Ponta, lansat la Craiova. Pe urmele Antenei 3, cu Lia Olguţa anti-presă

Victor Ponta îşi va anunţa mâine, la Craiova, lansarea candidaturii sale la prezidenţiale din partea PSD. De ce a ales partidul de guvernământ “inima Olteniei” ca loc pentru un astfel de eveniment atât de important pentru partidul de guvernământ?

Una din explicaţii este legătura cu Antena 3, televiziunea care a mobilizat anul trecut un public important în Capitala Băniei, mai mult cu ajutorul unor concerte decât cu simpatia pentru emisiunile TV, atunci când a aniversat opt ani de la lansarea postului TV al familiei Voiculescu. Relaţia Ponta-Antena 3 este tot mai puternică în ultima vreme; potrivit unor informaţii publicate exclusiv de Reporter Virtual, Victor Ponta şi Mihai Gâdea se văd şi în particular, nu doar la Sinteza Zilei, acolo unde se simt foarte bine împreună. Mai mult, problemele penale ale lui Dan Voiculescu împing vedetele Antenei 3 şi mai mult în braţele lui Ponta; acesta poate evita o criză financiară la postul TV favorit, în cazul condamnării lui Voiculescu, prin “salvatorul” Sebastian Ghiţă, care ar putea prelua Antena 3 dacă pe Dan Voiculescu nu-l mai ţin puterile.

În plus, Craiova nu este doar locul unde a pus piciorul Antena 3, ci şi oraşul Liei Olguţa Vasilescu, fană a presei de tip linşaj-şantaj şi adversară a jurnalismului liber de moguli şi de influenţe politice. În urmă cu ceva timp, “Crai-Olguţa” (cum o alintă unii suporteri craioveni fericiţi că primăria investeşte în revenirea Craiovei în prim-plan fotbalistic) a fost implicată într-un conflict cu jurnaliştii de la Gazeta de Sud, pe care i-a ameninţat cu puşcăria supărată fiind că reporterii au dezvăluit afaceri dubioase cu salubritatea oraşului (foto). “Olguţa ne vrea în cătuşe!” au titrat cei de la “Gazeta de Sud”

Tot despre alergia primăriţei din Craiova faţă de presa independentă a scris şi jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul personal. El a redat un citat al celor de la Gazeta de Sud, care reclamau intenţia primăriţei de a distruge de pe faţa pământului chioşcurile de ziare din localitate:

”De fapt, Olguța Vasilescu este enervată de criticile din ziare, pentru că ele au rămas singurul mediu unde se pot arăta faptele sale. În principal o deranjăm noi, cei de la Gazeta de Sud. De ceva vreme știam că vrea să atace difuzarea, acum sîntem covinși că acesta este motivul!”, a explicat unul dintre șefii editoriali de la Gazeta de Sud, citaţi pe blogul lui Tolontan.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 14:53

@ Calugaru –shlapar :
OVER ? –over?
….slabutz ! de la un …fost.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-07-2014 - 15:00

Traian Basescu solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa reanalizeze posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu Ordonanta de urgenta care stopeaza reforma din Educatie si sa motiveze un eventual refuz

Presedintele Traian Basescu ii cere din nou lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu Ordonanta de urgenta care stopeaza reforma din Educatie, dupa ce solicitarea facuta in data de 4 iulie nu a dat rezultate. Presedintele Basescu i-a trimis o noua scrisoare lui Victor Ciorbea in acest sens, solcitandu-i de aceasta data sa motiveze un eventual refuz de a sesiza Curtea Constitutionala. Avocatul Poporului este singura institutie abilitata sa atace la Curtea Constitutionala ordonantele de urgenta adoptate de guvern. In lipsa atacarii la CCR, o ordonanta de urgenta produce efecte imediat dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial.

In data de 4 iulie, presedintele i-a cerut oficial lui Victor Ciorbea sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu Ordonanta de urgenta care stopeaza reforma din Educatie. Seful statului arata in scrisoarea trimisa la acea data ca „prin O.U.G. nr. 49/26 iunie 2014 au fost adoptate o serie de modificari legislative cu un puternic impact negativ atat in sfera invatamantului preuniversitar, cat si in planul invatamantului universitar”, punctand pe rand problemele aparute. Detalii aici

De aceasta data, Traian basescu nu mai reia motivele care l-au determinat sa ii ceara Avocatului Poporului sa atace la CCR OUG privind reforma din Educatie, aratand doar ca „prin ordonanta de urgenta mai sus indicata a fost incalcat regimul constitutional referitor la emiterea ordonantelor de urgenta, precum si dreptul la invatatura si dreptul la proprietate privata”.

„Avand in vedere ca, pana la aceasta data, nu au fost luate masuri pentru restabilirea ordinii constitutionale si inlaturarea efectelor intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta indicate, va solicit sa reanalizati posibilitatea de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a acestei ordonante de urgenta pentru considerentele precizate in scrisoarea din 4 iulie a.c. In cazul in care veti decide sa nu dati curs procedurii de sesizare a Curtii Constitutionale, va rog sa aveti in vedere, daca veti considera oportun, sa-mi comunicati motivele care au stat la baza refuzului initierii unui asemenea demers”, scrie presedintele Basescu in scrisoarea adresata lui Victor Ciorbea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 19:50

AVOCATUL POPORULUI ar trebui sa fie aplecat asupra interventiei ,
Unui ….VERITABIL POLIGLOT !
(a citit …o carte LEVANTUL ,
Nu pina la SFARSIT)

Ostafi Florea 29-07-2014 - 01:43

Lasati d-voastra, ca si Hadri-anus l-a cenzurat, asa cum si el l-a cenzurat pe Domitian. Citeam di Wikipedia ca „ii placeau vinul si baietii, dar pederastia lui nu a facut rau nimanui”. Arasel mo’!
Iar despre cretinoizii astia, ce sa mai spun. Udrea e de vina, ea a facut „direct de la sursa” legatura intre pederastia imnului si french-kiss-ul patriarhal al Presedintelui.
In rest, eram interesat, POLITIC, de Crin, dar asta s-a dus la melci in coarne.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult