Acasa rss 1asig Wimbledon. Simona Halep vs. Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1

Wimbledon. Simona Halep vs. Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1

scris de Z.V.
7 afisari

Simona Halep a reușit o nouă premieră în acest sezon de excepție, obținând calificarea, prima în cariera sa, în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce a dispus sâmbătă, cu 6-4, 6-1, de elvețianca Belinda Bencic, după o oră și 10 minute de joc.

Intrată în teren în condiții de stres, după ce acesta a fost al doilea joc al său amânat din cauza ploii (acum peste 4 ore, după ce în turul precedent a întârziat o zi disputarea meciului său), Simona Halep a dovedit din nou o extraordinară stăpânire de sine, calitate esențială pentru nivelul la care a ajuns — numărul 3 mondial, a treia favorită a marelui turneu pe iarbă londonez.

Pentru prezența în ultimele 16 jucătoare ale tabloului de simplu, Simona Halep și-a asigurat 240 puncte WTA, precum și un cec de 117.000 de lire sterline. În turul următor, campioana româncă urmează să joace împotriva câștigătoarei din meciul dintre rusoaica Vera Zvonareva și kazaha Zarina Dizas.

Simona Halep a reușit să se impună în partida de vineri, din turul II de la Wimbledon, însă nu are prea mult timp de odihnă. După meciul foarte dificil, atât din punct de vedere fizic, dar și din cel de vedere mental, cu Lesia Tsurenko (6-3, 4-6, 6-4), pentru favorita numărul 3 urmează duelul cu Belinda Bencic.

Wimbledon. Simona Halep vs. Belinda Bencic

Wimbledon. Simona Halep vs. Belinda Bencic

Confruntarea contează pentru turul III, iar prezența Simonei în această fază este cea mai bună din carieră la Wimbledon. În cazul unei victorii în meciul cu talentata elvețiancă de 17 ani, Halep va fi prezentă în premieră în cea de-a doua săptămână a competiției de pe iarba londoneză. Pentru calificarea în turul III, cea mai bună jucătoare din România și-a asigurat un cec în valoare de 71 000 de lire și 130 de puncte WTA. Meciul HAlep cu Belinda Bencic (locul 71 WTA) este programat al doilea pe terenul numărul 2, după confruntarea dintre Milos Raonic și Lukasz Kubot. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit niciodată în circuitul WTA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult