Acasa Sport-AutoAuto Acceleratia de la Toyota va fi studiata de NASA

Acceleratia de la Toyota va fi studiata de NASA

scris de Ziua Veche
0 afisari

NASA a fost solicitata sa elucideze problema pedalei de acceleratie care au aruncat Toyota intr-un scandal fara precedent, distrugand credibilitatea firmei renumita pentru fiabilitate. Ray LaHood, secretarul de stat pentru Transporturi din Cabinetul Obama, a declarat pentru Reuters ca autoritatile americane au comandat un studiu privind acceleratia involuntara la nivelul intregii industrii auto din SUA, dar in special al masinilor Toyota.


Investigatia Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA (NHTSA) anunta saptamana trecuta ca o posibil cauza a defectelor ar putea fi interferinta campurilor electromagnetice din jurul liniilor de inalta tensiune asupra sistemului electronic de acceleratie de la Toyota. Noua oameni de stiinta de la Agentia Spatiala Americana vor analiza in amanunt sistemele electronice, problemele de interferenta electromagnetica si de integritate software ale acceleratiilor care implica sisteme electronice, au anuntat autoritatile americane. Cel putin 39 de automobile Toyota care au trecut pe langa linii de inalta tensiune de putere foarte mare s-au confruntat cu accelerari bruste si incontrolabile. Datorita acestui fenomen, concernul japonez a fost nevoit sa recheme in service peste opt milioane de masini.

 

0 comentariu

Gogu 03-08-2010 - 18:05

Eroi adevarati! Macar atat, chiar daca este prea putin pentru jertfa lor sfanta!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult