Acasa Sport-AutoAuto Atentie, avioane pe sosea! Vezi cum va arata automobilul viitorului (FOTO)

Atentie, avioane pe sosea! Vezi cum va arata automobilul viitorului (FOTO)

scris de Ziua Veche
3 afisari

Lung cat un Ford Focus, cu cinci centimteri mai lat decat un Maybach, inalt cat un Honda Civic. Are trei roti, 816 kg, sasiu din materiale compozite, un propulsor electric de 110 cai putere care este capabil sa furnizeze un cuplu instant impresonat de 315 Nm. Cat al unui motor clasic diesel de doi litri. Numai ca Aptera 2e este un vehicul futurist, non poluant care utilizeaza exclusiv energia electrica.

 

{gallery}/gallery/04/aptera{/gallery}

Arata ca un avion in miniatura si poate atinge 100 de km/h in noua secunde. Autonomia este de 160 de km, iar o reincarcare completa a sistemului de baterii dureaza intre 6 si 11 ore, scrie Yahoo.com. Aptera 2e este un proiect privat dezvoltat de o companie din California, centrul tehnologic al lumii la acest moment. Paul Wilbur, presedintele proiectului, a declarat ca astepata decizia Departamentul american al Energiei privind un imprumut de 184 de milioane de dolari de la Programul de Tehnologii Avansate. Wilbur a apreciat ca primele Aptera 2e vor putea fi asamblate in 11 luni de la aprobarea imprumutului. De remarcat, inginerul sef al proiectului este Reichenbach Tom, cel care a condus departamentul de Inginerie al modelului Ford GT.

foto: yahoo.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult