Acasa Sport-AutoAuto Auto – F1: George Russell (Mercedes), învingător în MP al Austriei

Auto – F1: George Russell (Mercedes), învingător în MP al Austriei

scris de C.F.V.
139 Afisari

Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, desfăşurat duminică la Spielberg, s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a britanicului George Russell (Mercedes), care a beneficiat de un incident între compatriotul său Lando Norris (McLaren) şi olandezul Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Campionatului Mondial, transmite presa internaţională.

George Russell a câștigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o cursă absolut nebună, decisă de o greșeală a celor de la Red Bull. La oprirea lui Max Verstappen la boxe s-au pierdut secunde importante, ceea ce i-a permis lui Norris să se apropie, cei doi lovindu-se spre final. Campionul mondial care a câștigat cursa de sprint a făcut pană și a căzut până pe 5, iar pilotul de la McLaren a fost nevoit să abandoneze, permițându-i britanicului să urce pe prima treaptă a podiumului.
 
Pentru Daniel Ricciardo, întrecerea din Austria a reprezentat o bornă extraordinară atinsă în Marele Circ. Pilotul de la RB F1 Team a luat startul într-o cursă pentru a 250-a oară.
Max Verstappen, pole position în Grand Prix-ul Austriei! Olandezul poate face dubla la Red Bull RingMax Verstappen, pole position în Grand Prix-ul Austriei! Olandezul poate face dubla la Red Bull Ring
 
 
Cursa a început excelent pentru Max Verstappen, care a pus rapid distanță între el și urmăritori. Întrecerea nu a început la fel de bine pentru Leclerc, care a intrat la boxe să schimbe partea față după un contact cu Piastri la start.
În turul 8 a avut loc o depășire superbă, atunci când Oscar Piastri l-a atacat și l-a surclasat pe Sergio Perez pentru a urca pe locul 6.
După o treime din cursă, Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 secunde după ce a călcat linia albă în timp ce intra la boxe și și-a creat un avantaj.
Până la jumătatea cursei, Verstappen și-a asigurat un avans de 7 secunde față de Lando Norris, câștigând zecimi de secundă pe fiecare tur.
O altă luptă interesantă s-a dat pentru locul 8, iar în turul 41, Ocon și Gasly s-au bătut umăr la umăr în virajele 3 și 4. Gasly a avut câștig de cauză, dar și-a pierdut ulterior poziția.
Verstappen a fost chemat la boxe în turul 51, fiind urmat imediat de către Lando Norris, cel care îl urma în cursă. Olandezul a pierdut mult la această oprire, unde a stat 6,5 secunde pe linia boxelor, față de cele 3 secunde staționate de Norris.
Un incident incredibil a avut loc în turul 64. Norris l-a atins pe Verstappen în pneul din stânga spate, iar olandezul a făcut pană. Ambii au ieșit avariați și au fost nevoiți să intre la boxe.
Ordinea în față s-a schimbat total, George Russell a urcat pe primul loc, Piastri l-a depășit pe Sainz și a urcat pe 2, iar pilotul de la Ferrari completa podiumul. În urma incidentului, Norris a fost nevoit să abandoneze cursa, după ce și-a rupt direcția.
Șefii cursei au analizat accidentul, iar Max Verstappen a fost găsit vinovat și a fost penalizat cu 10 secunde în turul 68, după ce a revenit de la boxe pe poziția a 5-a.
Russell a ținut de avantaj până la final și a terminat primul după cele 71 de tururi. Piastri și Carlos Sainz au completat podiumul. A frost prima victorie pentru Mercedes din 2022 încoace.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL AUSTRIEI:

1.     George Russell
2.     Oscar Piastri
3.     Carlos Sainz
4.     Lewis Hamilton
5.     Max Verstappen
6.     Nico Hulkenberg
7.     Sergio Perez
8.     Kevin Magnussen
9.     Daniel Ricciardo
10.  Pierre Gasly

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS