Acasa Sport-AutoAuto Automobile Smart, pe primul loc în clasamentul celor mai furate mașini

Automobile Smart, pe primul loc în clasamentul celor mai furate mașini

scris de C.F.V.
93 afisari

Micuță, urbană… și râvnită de hoți: pentru al treilea an consecutiv, Smart ForTwo se clasează în fruntea listei celor mai furate mașini, întocmită de asociația „40 de milioane de automobiliști”, și care contorizează numărul autoturismelor furate între iunie 2015 și iunie 2016, relatează oline huffingtonpost.fr.

Smart ForTwo„Pentru că dimensiunea sa minionă îi permite să fie urcată ușor într-un camion (…) la adăpostul privirilor”, Smart rămâne una dintre mașinile cele mai interesante pentru a fi furată, potrivit agenției de expertiză BCA Parisien.

În 2015, Pierre Chasseray, director general al asociației „40 de milioane de automobiliști”, a evocat lipsa de securitate electronică a acestui autovehicul. Așa numitul „mouse-jacking”, sau piratarea electronică, rămâne și anul acesta metoda de furt cea mai utilizată.

Pe locul doi și trei se clasează Range Rover Evoque și respectiv Ford Fiesta. Cu excepția Range Rover Evoque, modelele cele mai furate anul acesta nu fac parte dintre cele mai recente.

Cruțate anul trecut, modelele SUV germane revin în clasament. Range Rover Evoque și Range Rover își fac intrarea pe locurile doi și patru, în timp ce X5 și X6 de la BMW ocupă locurile șase și opt în acest clasament.

„Nu mai este vorba de o revânzare locală pe site-uri de internet, tip Leboncoin”, a declarat Pierre Chasseray ziarului Le Parisien. „Este vorba de bande foarte bine organizate în comando-uri și de rețele capabile să le trimită în străinătate. Modelul X6 a devenit astfel o țintă râvnită de acești infractori”.

În general, numărul mașinilor furate a crescut în 2015: +2,3%, față de +1,4% în 2014, potrivit cifrelor Ministerului de Interne. Ceea ce înseamnă peste 110.000 de mașini furate anul trecut, reprezentând un prejudiciu estimat la 1,2 miliarde de euro pentru companiile de asigurare, reamintește asociația.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult