Acasa Sport-AutoAuto BMW si-a aratat hibridele. Le puteti vedea pana pe 9 iulie (vezi aici unde)!

BMW si-a aratat hibridele. Le puteti vedea pana pe 9 iulie (vezi aici unde)!

scris de Ziua Veche
5 afisari

BMW, lider in domeniul tehnologiei auto, a prezentat, la Bucuresti, inovatiile care vor sta la baza masinilor viitorului: vehiculele electrice si hibride. Pentru Innovation Day, BMW a adus la start o intreaga flota de modele de la 320d EfficientDynamics Edition, pana la seria 7, in varianta ActiveHybride, sau Z4 35is. N-au lipsit noul X5 si nici X6, in versiunea ActiveHybride. Daca duminica a fost ziua presei, masinile isi astepata fanii pana pe data de 9 iulie la dealerul MSH Motors de pe Bdul Iuliu Maniu din Bucuresti.


Inginerii BMW au prezentat tehnologia pe care concernul german o va folosi pentru viitoarele motoare electrice. Acestea vor functiona fie independent, cum este cazul proiectului “Megacity Vehicle”  – prin care BMW va introduce in fabricatie de serie, din 2013, automobilele exclusiv electrice –  fie in tandem cu clasicele propulosae pe hidrocarburi.

{gallery}gallery/07/bmw{/gallery}

BMW Seria 7 ActiveHybrid este primul automobil care combina un propulsor V8 pe benzina, transmisia automata cu opt trepte si un motor electric. Noul model va fi prezentat in versiunea de productie de serie, in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul are programat debutul in showroomurile din intreaga lume, inclusiv Romania, anul viitor. Motorul TwinPower Turbo si High Precision Injection este combinat cu motor electric sincron trifazat, impreuna conferindu-i noului BMW Seria 7 ActiveHybrid o putere maximă de 342 kW/465 hp şi  un cuplu incredibil de 700 Nm.  Motorul electric este alimentat de la un acumulator cu tehnologie litiu-ion. Seria 7 ActiveHybrid accelereaza la 100 km/h în 4,9 secunde, iar consumul  in ciclu mixt este de  9,4 litri/ 100 km. Seria 7 ActiveHybrid ofera in premiera functia Auto Start Stop in combinatie cu o cutie de viteze automata. Aerul condiţionat poate fi folosit si atunci cand motorul este oprit, alimenarea facandu-se de la bateria de 120 de volti. Tehnologia hibrida foloseste franarea pentru generarea de energie. Sistemul intră in functiune fie la utilizarea franei de motor, fie la franarea conventionala. Conducatorul nu percepe tranzitia de la frânarea cu energie electrica la cea cu sistemul hidraulic.

Sistemul ActiveHybride de pe X6 combina un motor V8 pe benzina, ce dezvoltă 300 kW/407 CP, cu doua motoare electrice de curent continu, sincronizate, ce furnizeaza 67 kW/91 CP, respectiv, 63 kW/86 CP. Valoarea maxima a puterii este de 357 kW/485 CP, cu un maxim al curbei de cuplu de 780 Nm.  BMW X6 ActiveHybrid  accelereaza pana la 100 de km/h in 5,6 secunde, iar viteza este limitata electronic la 250 de km/h. Consumul mediu este de 9,9 litri/100 de km.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult