Acasa Sport-AutoAuto Brigada Rutieră recomandă: Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi

Brigada Rutieră recomandă: Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi

scris de Stefan Galai
2 afisari

Brigada Rutieră recomandă şoferilor care pleacă în minivacanţă in acest sfârşit de săptămână să nu conducă dacă sunt obosiţi şi să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră.

politist agerpres

Foto Agerpres

„La acest sfârşit de săptămână foarte mulţi cetăţeni sunt tentaţi să părăsească Bucureştiul, pentru a ajunge cât mai repede la diferite destinaţii, indiferent de condiţii şi distanţă. Oboseala este considerată de specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă de regulă pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână”, se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere, citat de Agerpres.

Brigada Rutieră precizează în comunicat că, pentru evitarea neplăcerilor cauzate de traficul aglomerat, recomandă şoferilor ca atunci când doresc să traverseze o intersecţie la culoarea verde a semaforului electric, dar este evident că nu vor reuşi din cauza coloanei de autovehicule, să rămână pe loc şi să aştepte eliberarea intersecţiei, chiar dacă între timp se va derula încă un ciclu semaforic.

„Procedând astfel vor permite deplasarea celor care rulează pe drumul transversal. Să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să nu oprească autovehiculele în locurile unde acest lucru este interzis şi să nu claxoneze inutil. Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă autoturismul”, se mai arată în comunicat.

Brigada Rutieră menţionează că orice problemă din trafic poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult