Acasa Sport-AutoAuto Bulgaria prinde viteză. Vezi ce limită are pe autostrăzi

Bulgaria prinde viteză. Vezi ce limită are pe autostrăzi

scris de M.A.
1 afisari

Limita de viteză pe autostrăzile din Bulgaria a fost majorată de la 130 de kilometri pe oră la 140 de kilometri pe oră.

Bulgaria prinde viteză. Vezi ce limită are pe autostrăzi

Bulgaria prinde viteză. Vezi ce limită are pe autostrăzi (foto: topnews.in)

Limita mai mare este valabilă însă doar în cazul tronsoanelor construite în ultimii ani, în timp ce viteza maximă pe autostrăzile mai vechi rămâne 130 de kilometri pe oră, informează presa localaă, preluată de Moldpres. Măsura a fost adoptată de parlamentarii de la partidul GERB, la guvernare, în ciuda opiniei experţilor de la poliţia rutieră care s-au declarat împotrivă.

Comisarul Alexi Stratiev, şef al poliţiei rutiere, a prezentat recent date statistice, potrivit cărora o majorare a vitezei de 10% va duce la 10% mai multe accidente rutiere, 20% mai mulţi răniţi şi 40% mai mulţi decedaţi. „Mă opun categoric majorării limitei de viteză, pot să vă spun aproximativ câte persoane vor deceda, dar dacă doriţi, faceţi acest experiment”, a spus Stratiev înaintea votului decisiv din parlament.

Bulgaria a devenit cea de-a treia ţară din UE unde va fi legal să se conducă cu peste 130 de kilometri pe oră, după Germania şi Polonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult