Acasa Sport-AutoAuto Cat de ecologic conduceti? Aflati pe 1 si 2 mai la testul Toyota Eco Challenge

Cat de ecologic conduceti? Aflati pe 1 si 2 mai la testul Toyota Eco Challenge

scris de Ziua Veche
0 afisari

Toyota a provocat presa auto la un test de ecologie. Competitia Eco Challenge, desfasurata vineri pentru ziaristi si VIP-uri, i-a provocat pe concurenti la obtinerea unui consum cat mai redus pe un traseu amenajat in parcarea de la Baneasa Shopping City. A contat si timpul scos la parcursul printre jaloane.

 

 

In plus, pentru a face cat mai dificial parcursul, pe capota motorului a fost plasat un fel de platou de plastic cu diametrul de cativa zeci de centimetri pe care a fost pusa o minge de marimea uneia de handbal. Bruscarea masinii a dus, in cateva cazuri, la pierderea mingii ceea ce a echivalat cu o penalizare de 50 de puncte, practic o scoatere din concurs. Traseul a inclus doua ace de par, un slalom mare, o oprire si trecerea peste o denivelare. La start au fost prezente un Yaris cu motor de pe benzina de 1,33 litri si doua Auris, unul cu propulsor diesel de 1,4 litri, altul simlar cu cel pe Yaris. Practic consumul a fost cel inregistrat de computerul de bord pe o distanta parcursa in mai putin de doua minute. Nu am stat pana la sfarsit sa vad cine a castigat Cupa Presei la Eco Challenge, pentru ca numarul concurentilor a fost apreciabil, gratie si timpului frumos, dar mi-am dat seama ca nu conduc tocmai in spirit ecolologic, ceea ce m-a pus pe ganduri si m-a facut sa ma gandesc, de acum incolo, de doua ori inainte de a-mi infige piciorul in pedala de acceleratie.

Eu am inregistrat un timp de 1 minut, 42 de secunde si un consum de 12,2 litri/100 de km pe Aurisul cu propulsie de motorina si 1 minut, 38 secunde si un consum de 14,8 litri/100 de km pe Yarisul pe benzina. Testul Eco i-a facut pe ziaristi sa puna in balanta viteza si pespicacitatea cu grija pentru mediu. Toyota Eco Challenge provoca, pe oricine doreste, la un test care se va desfasura pe 1 si 2 mai in parcarea din Baneasa Shopping City. Locul nu e greu de gasit, timpul se anunta frumos, asa ca merita sa vedeti cata grija instinctuala aveti pentru mediu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult